Γκουαρδιόλα ο... καταραμένος!

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η Σίτι οδεύει για άλλη μια χρονιά προς τον αποκλεισμό στο Champions League, αφού την "οδηγεί" σ'αυτόν... ο καταραμένος Γκουαρδιόλα.

Γκουαρδιόλα ο... καταραμένος!

Η μετά τη Μπαρτσελόνα εποχή δεν του πάει κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έμεινε... με σταυρωμένα τα χέρια στην ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λίβερπουλ με 3-0 για τον πρώτο γύρο των προημιτελικών του Champions League, με τον αποκλεισμό να βρίσκεται στα "σκαριά".

Αν οι "Πολίτες" δεν καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση στο "Έτιχαντ", αυτό θα σημάνει και την πέμπτη συνεχόμενη αποτυχία του Καταλανού προπονητή να οδηγήσει άλλη ομάδα, πέραν της "Μπάρτσα", στον τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η κατάρα που στοιχειώνει τον 47χρονο κόουτς ξεκίνησε τη σεζόν 2013-14, από τη πρώτη θητεία του στην Μπάγερν Μονάχου.

Δαπανώντας πάνω από 60 εκατ. ευρώ για τις μεταγραφές των Μάριο Γκέτσε και Τιάγκο Αλκάνταρα, οι Βαβαροί αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από την Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να σημειώσουν μάλιστα κάποιο τέρμα.

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Φίλιπ Λαμ: " Ο Γκουαρδιόλα κάλεσε έξι από εμάς και μας ρώτησε πως θέλουμε να παίξουμε. Αυτό συνέβη διότι η τακτική του δεν λειτουργούσε, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν δικό του το σύστημα, οπότε πιθανώς να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά".

Την επόμενη χρονιά η Μπάγερν ηττήθηκε πάλι στα ημιτελικά, αυτή τη φορά από την παλιά "αγάπη" του Πεπ, Μπαρτσελόνα, ενώ και το 2016 απέτυχε να φτάσει παραπέρα στη διοργάνωση, αποκλειόμενος από ακόμα ένα ισπανικό κλαμπ, την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μετέπειτα μετακόμισε στην νυν ομάδα του τη Σίτι, όπου στο Champions League έφτασε μέχρι τους "16" με τη Μονακό... να κάνει κηδεία στον αγγλικό σύλλογο μέσα στη Γαλλία και να τη θέτει εκτός επόμενης φάσης.

Φέτος ο πέμπτος διαδοχικός αποκλεισμός για τον κόουτς πλησιάζει με τον Γκουαρδιόλα να πρέπει να αρχίσει να ψάχνει... ποιος τον μάτιασε μετά τη φυγή του από τη Καταλωνία και δεν έχει κατορθώσει να "αγγίξει" έναν τελικό στην Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK