Η Μονακό έπαιζε κι η αστυνομία συλλάμβανε τον Ριμπολόβλεβ

Ο ιδιοκτήτης της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, βρισκόταν στο κρατητήριο με σοβαρές κατηγορίες, όταν η ομάδα του Τιερί Ανρί δεχόταν 3 γκολ σε 25 λεπτά από την Μπριζ στο Πριγκιπάτο.

Η Μονακό έπαιζε κι η αστυνομία συλλάμβανε τον Ριμπολόβλεβ
AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Η Τρίτη ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για το Μονακό. Το καμάρι του πριγκιπάτου ετοιμαζόταν για το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Μπριζ στο Λουί Ντε, το οποίο θα έκρινε τις ελπίδες πρόκρισης στα νοκ άουτ του Champions League, και η αστυνομία του πριγκιπάτου ετοιμαζόταν για μία άκρως εξέχουσα σύλληψη.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, συνελήφθη από τις αρχές του Πριγκιπάτου το πρωί της Τρίτης με τις κατηγορίες της διαφθοράς, σύμφωνα με τη Le Monde.

Μάλιστα, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος βρισκόταν ακόμα στην εισαγγελία όταν η ομάδα του Τιερί Ανρί έπαιρνε θέση στον αγωνιστικό χώρο του Λουί Ντε για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες ακόμα και στην εντυπωσιακή βίλα του 51χρονου μεγιστάνα, La Belle Epoque, στο πλαίσιο ερευνών γύρω από την υπόθεση.

Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού, του μικρού νησιού στο Ιόνιο Πέλαγος, βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών που άρχισαν πριν από έναν χρόνο από τον γενικό εισαγγελέα του Μονακό, που αφορούν διαφθορά, ενεργητική και παθητική άσκηση επιρροής και συνενοχή στα προαναφερόμενα αδικήματα.

Για την ίδια υπόθεση βρίσκεται υπό κράτηση από τις 23 Σεπτεμβρίου 2017 ο Φιλίπ Ναρμινό, μία γνωστή προσωπικότητα του Πριγκιπάτου, ο οποίος διατελούσε υπουργός δικαιοσύνης στο κρατίδιο, μέχρι την παραίτησή του από τις αποκαλύψεις της Le Monde στις 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Η γαλλική εφημερίδα είχε αποκαλύψει το περιεχόμενο ενός DVD στον εισαγγελέα του Μονακό, στο οποιό περιέχονταν εκατοντάδες SMS που επιβεβαίωναν την ύπαρξη εγκληματικού δικτύου που εργάζεται για λογαριασμό του Ριμπολόβλεβ.

Ο Ριμπολόβλεβ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 6.000.000.000 ευρώ το 2018, βρίσκεται σε αντιδικία με τον Ελβετό επιχειρηματία Ιβ Μπουβιέ και γι' αυτό ζήτησε τις υπηρεσίες της δικηγόρου Τετιάνα Μπερσέντα για να επιρρεάσει τη δικαιοσύνη του Μονακό.

Πολλαπλά μπλεξίματα για τον Ρώσο

Το... Monacogate δεν είναι ο μοναδικός 'πονοκέφαλος' του Ριμπολόβλεβ. Ο Ρώσος αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην έρευνα του Αμερικανού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μίλερ, σχετικά με τη ρωσική επιρροή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Μάλιστα, το όνομά του αναφέρεται στο Kremlin Report, την αναφορά του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ.

Επιπρόσθετα, η Μονακό ανήκει στις ομάδες που στοχοποιούν τα τελευταία Football Leaks σχετικά με υπερκοστολογημένες χορηγίες με εταιρίες της επιρροής τους, ώστε να εμφανίσουν μεγάλα έσοδα και να περάσουν τους ελέγχους του Financial Fair Play, με τις ευλογίες (και τη φερόμενη συνέργεια) της UEFA.

Όλα αυτά την ώρα που στον αγωνιστικό χώρο οι Μονεγάσκοι ακολουθούν την πορεία του ιδιοκτήτη τους. Στο do or die παιχνίδι της Τρίτης, βρέθηκαν να χάνουν 0-3 από το 1ο ημίχρονο. Μάλιστα, έγιναν η πρώτη ομάδα που ανήκει στη γαλλική ομοσπονδία και δέχεται 3 γκολ στα 25 πρώτα λεπτά εντός έδρας αγώνα στο Champions League.

Photo credits: AP Photo/Lionel Cironneau

News 24/7

24MEDIA NETWORK