Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει μπερδέψει το πού βρίσκεται η καρδιά

O Nτιέγκο Σιμεόνε δικαιολογήθηκε για την απρεπή χειρονομία στο 2-0 επί της Γιουβέντους, λέγοντας πως 'ήταν κίνηση καρδιάς'. Πέραν του προφανούς προβλήματος, να πούμε ότι το UEFA Champions League του 'χε ξεφύγει μέχρι τώρα, σε ό,τι αφορά αποβολές και αποκλεισμούς. Έχει 'φάει' 6 για 20 ματς.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει μπερδέψει το πού βρίσκεται η καρδιά

O Ντιέγκο Σιμεόνε είναι Αργεντινός. Γεγονός που από μόνο του εξηγεί πολλά για το παθιασμένο ταμπεραμέντο που διαθέτει -σήμα κατατεθέν των Λατίνων εραστών, σύμφωνα με τη 'μυθολογία'.

Στα 48 θα έλεγες πως κάπου όφειλε να το 'χει ρεγουλάρει, πολλώ δε αν σκεφτείς πως βρίσκεται σε επικίνδυνη ηλικία για εμφράγματα, με τις υψηλές πιέσεις να μη βοηθούν. Έστω να προσέχει, ώστε να μη του στοιχίζει και στην καριέρα του. Καλά θα τα έλεγες, αλλά ο 'Cholo' θα εξακολουθούσε να μη δίνει μία.

Διάβασε το πιο επιτυχημένο tweet που υπάρχει εκεί έξω, για την κατάσταση του σε σχέση με τις τιμωρίες που 'χει 'φάει' και συνεχίζουμε.

Ειλικρινά δεν θέλω να σε κουράσω. Θέλω όμως, να πούμε δυο βασικά πράγματα, πριν εστιάσουμε στο 'χάλι' του προπονητή της Ατλέτικο, που ανέλαβε το 2011, πρόσφατα υπέγραψε έως το 2022 και έχει 'φάει' έξι τιμωρίες, για 20 ματς -στα οποία δεν μπορεί να μπει στα αποδυτήρια ή να πλησιάσει στον πάγκο.

Η αφορμή για όσα ακολουθούν είναι αυτή.

Ετυμολογικά, η 'χειρονομία' προκύπτει από τις λέξεις χεῖρ και νόμος. Ερμηνεύοντας, λοιπόν τον όρο βλέπουμε πως τις χειρονομίες τις διέπει ένας νόμος, ώστε να γίνονται κατανοητές στο κοινωνικό σύνολο.

Ξεκάθαρα εξυπηρετούν σκοπό, κυρίως εκφραστικού ή επικοινωνιακή χαρακτήρα. Υπάρχει δε, ορισμός που τις χωρίζει σε δυο κατηγορίες: α) τις ενστικτώδεις και β) τις κινήσεις που 'χουν προκληθεί από τη συνειδητή θέληση.

Αυτό που έκανε ο Aργεντινός, μετά το 2-0 της Ατλέτικο επί της Γιουβέντους, κατατάσσεται και στις δυο. Άσε που δεν είναι η πρώτη του φορά.

Είπε -στο Sky Italia- πως ήταν μια κίνηση καρδιάς. Μόνο από αυτό αντιλαμβάνεσαι πως έχει ξεκάθαρο αποπροσανατολισμό ως προς το πιο είναι το βασικό ζωτικό όργανο, πού βρίσκεται και εν πάση περιπτώσει τι ρόλο παίζει.

Το έκανα ως παίκτης σε ματς της Λάτσιο με την Μπολόνια και το έκανα ξανά, για να δείξω στους οπαδούς μας πως έχουμε...” ξέρεις τι. Δηλαδή, βλέπεις. “Δεν απευθύνθηκα στην άλλη ομάδα. Είχα στραφεί στους δικούς μας οπαδούς. Αν κάποιος προσεβλήθη, του ζητώ συγγνώμη. Παραδέχομαι πως δεν είναι όμορφη χειρονομία. Αισθάνθηκα όμως, την ανάγκη να την κάνω, για να δείξω πώς αισθάνομαι”.

Αυτή η ανάγκη ενδεχομένως να τον στείλει εκεί από όπου παρακολούθησε τους δυο τελευταίους τίτλους των “ροχιμπλάνκος”, μολονότι Ισπανός δημοσιογράφος δήλωσε πως ' από ό,τι προέκυψε από το ρεπορτάζ μου, η UEFA δεν θα λάβει μέτρα για την αντίδραση του Σιμεόνε'. Θα πρότεινα να περιμένουμε και την επίσημη τοποθέτηση.

Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο προπονητή, στην ιστορία της Ατλέτικο, από την Τετάρτη 15/8 του 2018, οπότε η ομάδα του κατέκτησε το UEFA Super Cup (με νίκη επί της Ρεάλ). Έφτασε τις επτά κατακτήσεις και πέρασε πάνω από τον Λουίς Αραγονές -των έξι. Mια μικρή λεπτομέρεια ήταν πως δεν καθόταν στον πάγκο της ομάδας. Ήταν στις εξέδρες.

Είχε προηγηθεί η δεύτερη κατάκτηση του UEFA Europa League, με το 3-0 στον τελικό εναντίον της Μαρσέιγ, στη Γαλλία. Όσο και αν ψάξεις φωτογραφίες να βρεις με τον Σιμεόνε στον πάγκο της Ατλέτικο, στο συγκεκριμένο βράδυ, δεν υπάρχει μία. Τη δουλειά του, την έκανε ο συνεργάτης του Χερμάν Μπούργος.

Βλέπεις, η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τον είχε τιμωρήσει με τέσσερα ματς. Τα τρία αφορούσαν 'προσβολή αξιωματούχου' στον πρώτο ημιτελικό με την Άρσεναλ και το τέταρτο τα καραγκιοζιλίκια (δεν φταίω εγώ, η μετάφραση της λέξης “antics” φταίει) που έκανε από τις εξέδρες, μετά την αποβολή του στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.

Εκείνη την ημέρα, τρία λεπτά νωρίτερα, ο διαιτητής Κλεμάν Τουρπάν είχε αποβάλει τον Βρσάλκο, με δεύτερη κίτρινη -την είδε αφότου πάτησε στον αστράγαλο του Λακαζέτ.

Ο “Cholo” έπαθε αμόκ, άρχισε τις χειρονομίες (καρδιάς, υποθέτω) και τα 'πες, πες' στο διαιτητή που αφορούσαν και ύβρεις.

Έχασε έτσι, το δεύτερο παιχνίδι με τους “Γκάνερς”, τον τελικό του UEFA Europa League, το UEFA Super Cup και την πρεμιέρα με τη Μονακό, ενώ πλήρωσε 10.000 ευρώ -και άλλα τόσα έδωσε η Ατλέτικο για ρίψη αντικειμένων.

Κάτσε. Δεν τελείωσα. Καταφανέστατα έχει ένα θέμα με τα γεννητικά όργανα, καθώς στις δηλώσεις που έκανε μετά την αντίδραση που είχε ως συνέπεια την τιμωρία του, δήλωσε τα εξής.

Το ποδόσφαιρο είναι για να παίζεις, αυτό είναι το πιο όμορφο. Πρέπει να έχει αρχ@#$ για να αμύνεσαι έτσι για 80 λεπτά. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για 90 λεπτά. Μου σηκώνεται η τρίχα με το τι μπορεί να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Αυτό που έγινε, το είδε μαζί με τους οπαδούς από τις κερκίδες του Wanda Metropolitano. Εκεί τον έστειλαν για πρώτη φορά το 2014, μετά την αποβολή του στον τελικό του UEFA Champions League. Μάντεψε τι προηγήθηκε; Ναι, τσακωμός με τον διαιτητή Μπιόρν Κούιπερς, μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφότου μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο.

Τρεις μήνες μετά, αποβλήθηκε ξανά, στον τελικό του Supercopa, από τον Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (η Ατλέτικο νίκησε 1-0), αφού προηγήθηκε bullying του Αργεντινού. 'Έφαγε' τιμωρία οκτώ αγώνων, για διαμαρτυρίες και 'πατ πατ' στο κεφάλι του βοηθού διαιτητή.

Ο Μπορμπαλάν του έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια και σε ματς του πρωταθλήματος, για τη σεζόν 2014-15, αφού βαρέθηκε να τον ακούσει να βρίζει. Τον 'χρέωσε' και με έναν αγώνα. Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 ήταν ο Αντόνιο Ματέου Λάζοχ που τον έστειλε στις εξέδρες.

Κάποιος είχε πετάξει μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, για να διακόψει επίθεση της Μάλαγα, ο ρεφ δεν είδε ποιος και τιμώρησε την 'κεφαλή' του πάγκου, στον οποίον 'έριξε' και τρεις αγωνιστικές.

Έκανε ένα διάλειμμα για την περίοδο 2016-17 και επανήλθε στα προημιτελικά του Copa del Rey, του 2017-18, όταν 'πλήρωσε' με τρία ματς το σαρκαστικό χειροκρότημα στον Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα, μετά μιας αμφιλεγόμενης απόφασης, στην ήττα από τη Σεβίλη.

Ολοκλήρωσε με όσα διάβασες στην αρχή και τον έβαλαν στη φετινή σεζόν εγκλωβισμένο στις εξέδρες στην Ευρώπη και το Copa del Rey.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK