Μπάγεβιτς: "Γίγαντας της Ελλάδας ο Ολυμπιακός"

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στο Sportske Novosti με αφορμή τη μάχη του Ολυμπιακού με την Ριέκα. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης, χαρακτήρισε "γίγαντα" με ευρωπαϊκό DNA τους "ερυθρόλευκους" και φαβορί της αναμέτρησης με την Ριέκα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
bajevic EUROKINISSI SPORTS

Δηλώσεις για τον αγώνα της Τετάρτης (16/8) του Ολυμπιακού με την Ριέκα έκανε σε κροατικό Μέσο ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Με ενδιαφέρει η Ριέκα, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πολλά γι’ αυτή. Ξέρω ότι έχει πολλά χρόνια τον ίδιο προπονητή, ότι έχει όραμα και πως μετά από 11 χρόνια εκθρόνισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κάτι που είναι μεγάλη επιτυχία και ήρθε με σοβαρότητα και σχέδιο."

Για τη δυναμική των "ερυθρόλευκων" ο Μπάγεβιτς σημείωσε: " Ο Ολυμπιακός είναι φυσικά γίγαντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένα κλαμπ που έχει συνηθίσει να παίζει τέτοια ματς, έχει την Ευρώπη ήδη στο DNA του. Δεν θα κάνω ανάλυση, αλλά μπορώ να σας πω ότι έχει τέσσερις Έλληνες στην Εθνική και άλλους πέντε νεαρούς, κάτι που αποτελεί δείγμα της δυναμικότητάς του. Είναι επίσης επτά σερί χρονιές πρωταθλητής Ελλάδας."

Σχετικά με το ποιος είναι το φαβορί, ο Ντούσκο έχρισε την ελληνική ομάδα: "Σίγουρα η εμπειρία σε τέτοιους αγώνες είναι σημαντική και ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Η Ριέκα δεν είναι τόσο ισχυρή για να του δημιουργήσει άγχος, αλλά δεν μπορεί να βασιστεί στο ενδεχόμενο ότι οι Έλληνες μπορεί να την υποτιμήσουν. Ο Μπέσνικ Χάσι πήγε στην ομάδα πρόσφατα και δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα να επαναπαυθεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ γι’ αυτόν σαν νέος προπονητής, αλλά και για τους παίκτες που θέλουν να δείξουν πράγματα στον νέο κόουτς. Οι παίκτες θέλουν να ισχυροποιήσουν τις θέσεις τους μέσα στην ομάδα."

Όσον αφορά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Ολυμπιακού: " Το Καραϊσκάκη είναι μία... κόλαση που καίγεται επί 90 λεπτά χωρίς σταματημό και δεν ξέρω αν η Ριέκα έχει παίξει ποτέ σε τέτοια ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος δίνει δύναμη στην ομάδα και φοβίζει τον αντίπαλο. Δεν θα ήθελα να κάνω προγνωστικά γιατί σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης όλα είναι πιθανά. Δεν ξέρω πολλά για την Ριέκα, όμως δεν μπορώ να την αφήσω εκτός εκ των προτέρων."

News 24/7

24MEDIA NETWORK