Νίκος Βέργος: Το Νο28 του Ολυμπιακού

Ο Μίτσελ προσπάθησε να παίξει το τελευταίο του χαρτί στο Όλντ Τράφορντ. Κοίταξε στον πάγκο και σήκωσε τον πιο μικρό της παρέας. Ο Νίκος Βέργος έβγαλε τη φόρμα, έκανε προθέρμανση και στο 81ο λεπτό ο τέταρτος διαιτητής ύψωσε την ταμπέλα με τον αριθμό 28.

Νίκος Βέργος: Το Νο28 του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Πρώτη συμμετοχή στο Champions League για τον πιτσιρικά του Ολυμπιακού, Νίκο Βέργο, και σε τι ματς. Εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Αγγλία, για τη φάση των 16, την ώρα που η μπάλα «έκαιγε» και η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη. Ο νεαρός επιθετικός με περίσσιο θάρρος και θράσος πρέσαρε ψηλά, κυνήγησε φάσεις αλλά και τον Εβρά στις προωθήσεις του κάνοντάς του τάκλιν έξω από την περιοχή του Ρομπέρτο, όμως, η εικόνα του αγώνα στα τελευταία λεπτά ήταν τέτοια που δεν του επέτρεψε να κάνει πολλά.

Νίκος Βέργος: Το Νο28 του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα...

Συχνές καθυστερήσεις από τους ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ, πεντάλεπτη διακοπή στο ματς για τον τραυματισμό του Φαν Πέρσι για τον οποίο ο Κάιπερς δεν έδινε εντολή να περάσει –με το φορείο- εκτός αγωνιστικού χώρου και ξανά καθυστερήσεις. Με τους παίκτες των πρωταθλητών Αγγλίας να πηγαίνουν στα κόρνερ, προσπαθώντας να σπαταλήσουν τον χρόνο. Ο 18χρονος όμως θα έχει και άλλες ευκαιρίες. Αυτή ήταν η αρχή. Ο Μίτσελ θεωρεί ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού.

Ξεκίνησε με χάντμπολ...

Ο Νίκος Βέργος γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 13 Ιανουαρίου 1996. Πιο μικρός έπαιζε χάντμπολ στην ομάδα της πόλης του (Πόντιοι Κιλκίς), ξεχώριζε από τα παιδιά της ηλικίας του, όμως πολύ γρήγορα τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Αποκτήθηκε από τον Αλέξανδρο Κιλκίς, αλλά στα 14 του τον εντόπισαν οι σκάουτερ του Ολυμπιακού και τον πήγαν στου Ρέντη.

Επαγγελματικό συμβόλαιο στα 15...

Νωρίτερα, ταξίδεψε δύο φορές στη Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Την πρώτη για ιατρικές εξετάσεις και προπονήσεις. Τη δεύτερη δοκιμάστηκε για μία εβδομάδα. Θα ακολουθούσε το τελικό τεστ, αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε σφήνα και τον απέκτησε εκπληρώνοντας τα κριτήρια τέτοιων ηλικιακών μεταγραφών της FIFA (αναλαμβάνοντας, δηλαδή, μεταξύ άλλων, και τα έξοδα διαβίωσης της οικογένειάς του). Μάλιστα, ένα χρόνο αργότερα, στα… 15 του, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».

Νίκος Βέργος: Το Νο28 του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Τα χαρακτηριστικά του Βέργου

Ψηλός, δυνατός, γρήγορος, με καλή τεχνική και άλμα και ευχαίρεια στο σκοράρισμα αγωνίζεται, τόσο ως σέντερ φορ όσο και ως περιφερειακός επιθετικός.

Με εντυπωσιακή παρουσία στην Κ17 (πρώτος σκόρερ της ομάδας δύο σερί σεζόν) και από πέρυσι στην Κ20 του Ολυμπιακού, ο διεθνής με την ομάδα Νέων, Νίκος Βέργος έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» τον περασμένο Σεπτέμβριο στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Φωκικό. Πέρασε στο παιχνίδι στο 38ο λεπτό στη θέση του Κάμπελ που αισθάνθηκε κάποιες στομαχικές διαταραχές. Και την Τετάρτη το βράδυ έπαιξε στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League.

Αγωνίστηκε επίσης με την Κ20 του Ολυμπιακού εναντίον της αντίστοιχης της Παρί Σεν Ζερμέν και της Άντερλεχτ , στα πλαίσια του UEFA Youth League.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

*** Η εκπομπή Super BALL με σχόλια και ανάλυση από τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Παντελή Διαμαντόπουλο:

Διαβάστε ακόμη:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 3-0

Τι χρήματα παίρνει ο Ολυμπιακός από το Champions League

Φουστέρ: "Ο Ολυμπιακός άξιζε κάτι καλύτερο"

Εντινγκά: "Όλοι μαζί νικάμε, όλοι μαζί χάνουμε"

Ρομπέρτο: "Πολύ πληγωμένοι"

Μόγες: "Ο Γκιγκς ήταν φανταστικός, ήταν αυτό που χρειαζόμουν"

Γκιγκς: "Ήμασταν λίγο τυχεροί"

Ο ξένος Τύπος για το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός

Δεν αυξήθηκε η διαφορά με την Ελβετία

Μίτσελ: "Υπερβολικό σκορ, σκληρή τιμωρία"

Η μπηχτή του Βάις για τον Μίτσελ: "Ο κ.Μοντέλο θα είναι χαρούμενος"

"Moyes is a genius!"

Οι ομάδες της προημιτελικής φάσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK