Τα χιλιόμετρα του Ζιλέ δεν τα έκανε κανένας...

Τα περισσότερα μέτρα από οποιονδήποτε άλλον που πάτησε το χορτάρι κάλυψε ο Βέλγος χαφ του Ολυμπιακού. Ποιοι συμπαίκτες του τον ακολούθησαν, ποιοι ήταν στην πρώτη 10άδα!

Τα χιλιόμετρα του Ζιλέ δεν τα έκανε κανένας...

Η δουλειά του Γκιγιόμ Ζιλέ δεν είναι τόσο διακριτή όσο φερ' ειπείν του Βάντις Οντζίντζα-Οφόε, που φτιάχνει όλο το "παιχνίδι" του Ολυμπιακού στο κέντρο. Ή του Ρομαό που λειτουργεί σαν ασπίδα μπροστά από το κέντρο άμυνας.

Παρόλα αυτά ο Βέλγος χαφ είναι αεικίνητος και ακούραστος. Στη ρεβάνς με τη Ριέκα όχι μόνο έβγαλε χωρίς κόπο όλο το 90λεπτο, αλλά ήταν και ο ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων" που κάλυψε τα περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Σχεδόν 12 χιλιόμετρα (11.62 km) κατέγραψε η στατιστική για τον άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν παντού πιέζοντας, κόβοντας και κουβαλώντας μπάλα. Ιδανικός για να παίζει πίσω από τον Οφόε και να του προσφέρει ασφάλεια/ελευθερία κινήσεων.

Μάλιστα ο Ζιλέ ήταν ο πρώτος μεταξύ όλων όσων έπαιξαν στον αγώνα. Και ο δεύτερος πάντως ήταν εκ των Πρωταθλητών. Αυτή τη φορά ο Μπεν δεν σκόραρε, αλλά τα 11.17 χιλιόμετρα καθρέφτισαν το αδιάκοπο τρέξιμό του στο χορτάρι και την πίεση στους αμυντικούς της Ριέκα.

Από τους Κροάτες πρώτος ήταν ο τρίτος της λίστας Μίσιτς, ενώ ο Οντζίντζα-Οφόε "σάρωσε" όλο το γήπεδο με ή χωρίς την μπάλα, αφού η στατιστική υπηρεσία τού έδωσε 10.73 χιλιόμετρα!

Το ότι οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού, Ρέτσος και Βούκοβιτς, βρίσκονται στην πρώτη 10άδα δύο πράγματα σημαίνει: α) ανέβαιναν πολύ, β) έπρεπε να τρέχουν αρκετά για να προλαβαίνουν τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνταν.

Τα χιλιόμετρα του Ζιλέ δεν τα έκανε κανένας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK