To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Χάποελ Μπερ Σεβά ή τη Σερίφ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων που έγινε στο Ισραήλ, η Χάποελ απέκτησε προβάδισμα νικώντας με 3-2. Η ρεβάνς θα γίνει στη Μολδαβία.

Δείτε τι έγινε στο ματς στο παρακάτω video

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ

To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Η Χάποελ κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της πέρυσι στο Ισραήλ, τίτλο που εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική όταν νίκησε με 3-1 την Μπνέι Σαχίν και εκμεταλλεύτηκε την απώλεια της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ηταν το πρώτο πρωτάθλημά της μετά από 40 ολόκληρα χρόνια! Η συμμετοχή αυτή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι, όπως γίνεται αντιληπτό, η πρώτη στην ιστορία της.

Προπονητής: Ο Μπαράκ Μπακχάρ είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους προπονητές στο Ισραήλ. Σε ηλικία μόλις 36 ετών κατέκτησε πριν από λίγους μήνες το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του η οποία άρχισε μόλις το 2011 με τη θέση του βοηθού προπονητή στην Ιριόνι Κιριάτ. Εν συνεχεία ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στην ίδια ομάδα για τρία χρόνια και το 2015 ανέλαβε την Χάποελ παίρνοντας το πρωτάθλημα από την πρώτη κιόλας σεζόν.

Το αστέρι: Ο Αντονι Ενκουάμε είναι ο άνθρωπος που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ομάδα της Χάποελ. Στο περσινό πρωτάθλημα του Ισραήλ πέτυχε 8 γκολ σε 25 ματς ενώ μοίρασε και 3 ασίστ στους συμπαίκτες του. Είναι από τη Νιγηρία, διανύει το 27ο έτος της ηλικίας του ενώ έχει αγωνιστεί και στη Ρουμανία (Κλουζ και Πετρολούλ Πλοέστι). Σαφώς και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Γήπεδο: Το "Turner Stadium" είναι ολοκαίνουργιο, η Χάποελ μετακόμισε σ' αυτό μόλις πέρυσι όταν και πούλησε 12.000 εισιτήρια διαρκείας. Το γήπεδο έχει συνολική χωριτικότητα 16.126 θέσεων και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2015.

ΣΕΡΙΦ

To προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Η Σέριφ είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας το οποίο έχε κατακτήσει 14 φορές από το 2001 και μετά. Η συμμετοχή στους ομίλους της έχει γίνει...εμμονή χωρίς ωστόσο να τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής αν και κάθε χρόνο προσπαθεί πολύ. Ιδρύθηκε μόλις το 1997 αλλά αυτό δεν την έχει εμποδίσει να σαρώσει τα πάντα στο διάβα της εντός συνόρων.

Ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε ξανά και την απέκλεισε τη σεζόν 2009-2010, πάλι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο νίκες (2-0 στη Μολδαβία και 1-0 στο Καραϊσκάκη).

Προπονητής: Η Σέριφ διαθέτει την πολυτέλεια να έχει ξένο προπονητή στον πάγκο της και μάλιστα Γάλλο. Ο λόγος για τον Μπρούνο Ιρλέ ο οποίος ανακοινώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες και έκανε ντεμπούτο στο πρώτο παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Στη Γαλλία έκανε καριέρα στις ομάδες νέων της Μονακό πριν αναλάβει για μικρό χρονικό διάστημα την Αρλ.

Το αστέρι: Ο Βραζιλιάνος Ρικαρντίνιο είναι ο παίκτης από την οποίο περιμένουν παρά πολλά στη Σέριφ. Δεν είναι μόνο τα 6 γκολ και οι 4 ασίστ που σημείωσε κατά την περσινή σεζόν, είναι η γενικότερη ηγετική παρουσία του μέσα στο γήπεδο. Πέρυσι έπαιξε για λίγο και στα Ηνωμέρα Αραβικά Εμιράτα με την Σαράχ με την οποία είχε επίσης πολύ καλή παρουσία. Είναι 27 ετών και κατά το παρελθόν έχει παίξει και στην Πολωνία.

Γήπεδο: Το Sheriff Stadium είναι, όπως μαρτυρά και το όνομά του, το ιδιόκτητο γήπεδο της ομάδας. Παραδόθηκε σε χρήση του 2002 και έχει χωριτικότητα 12.746 θέσεις. Είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο της Μολδαβίας γι' αυτό και το χρησιμοποιεί και η Εθνική ομάδα της χώρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK