Τσιώλης: "Έπρεπε να παίξει πιο ψηλά ο Ολυμπιακός"

Ο προπονητής Σάκης Τσιώλης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Fever Pitch", με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο και Θέμη Καίσαρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Τσιώλης: "Έπρεπε να παίξει πιο ψηλά ο Ολυμπιακός"
Τσιώλης Παναιτωλικός

Για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν:« Το παιχνίδι πήγαινε καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Έτσι όπως ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία αν δεν έμπαινε αυτό το τυχερό γκολ του Μίλερ. Είναι δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα αν αφήνεις τόσο γήπεδο στη Μπάγερν. Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός άφηνε το μισό γήπεδο και οι Γερμανοί που έχουν παίκτες με ποιότητα, μπορούν εύκολα να κάνουν τη ζημιά είτε με σουτ, είτε με διεισδύσεις στην περιοχή, αφού τους έχει φέρει τόσο κοντά σε αυτή. Η Μπάγερν είναι μία ομάδα της οποίας το στυλ καθορίζεται από τον προπονητή της. Δεν είναι η ομάδα που παίζει με μεγάλες πάσες για να φοβηθείς και να πρέπει να παίξεις αρκετά πίσω.

Πρέπει να τη βγάλεις έξω από την περιοχή σου και να καθυστερήσεις τις επιθέσεις της. Το πλεονέκτημα της Μπάγερν έτσι όπως ξεκίνησε ο αγώνας ήταν τα μπακ της, που ανέβαιναν και έκαναν αριθμητική υπεροχή. Ο Ολυμπιακός τα άφηνε πολύ ελεύθερα και αυτό του δημιουργούσε προβλήματα. Αυτό θα μπορούσε να το διαχειριστεί πολύ καλύτερα. Επίσης, κόντρα σε αυτές τις ομάδες πρέπει να έχεις σχέδιο για το τι θα κάνεις όταν έχεις την μπάλα και πως θα σκοράρεις, διότι αν δεν σκοράρεις, δύσκολα θα πάρεις αποτέλεσμα. Σίγουρα η Μπάγερν είναι πιο οργωμένη και πιο δυνατή, αλλά όπως είπα παίζει ρόλο και το στυλ της ομάδας. Αν έπαιζε ο Ριμπερί τότε θα συμφωνούσα ότι είναι μία ομάδα πολύ επικίνδυνη στην αντεπίθεση.

Για αυτό πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει δέκα μέτρα πιο ψηλά, την Τετάρτη, αλλά όχι φυσικά να ανέβει πάρα πολύ. Εκεί ενδεχομένως θα καθυστερούσε και την Μπάγερν, αλλά και θα ήταν πιο κοντά στην περιοχή των Γερμανών και θα μπορούσε να γίνει πιο απειλητικός. Με την έξοδο και του Ντομίνγκες δεν περίμενες πλέον κάτι οργανωμένο, αφού δεν υπήρχε η κάθετη πάσα. Ο προπονητής εκεί θα μπορούσε να βάλει έναν ακόμα επιθετικό χαφ, αλλά αυτός ξέρει καλύτερα».

Για τη χρησιμοποίηση του Σαλίνο στα χαφ:« Ο προπονητής ήθελε να περιορίσει το χώρο στο κέντρο και για αυτό τον έβαλε εκεί. Είναι δυνατός, γρήγορος και έχει καλά τρεξίματα, αλλά έχει μάθει να παίζει στη γραμμή και να είναι πρώτος του στόχος η σέντρα. Είναι περισσότερο αμυντικός και αυτό φάνηκε δύο φορές που χρειάστηκε να λειτουργήσει διαφορετικά. Έτσι ο Ολυμπιακός μαζί και με τη χρησιμοποίηση του Κασάμι έχασε την ικανότητα να σκοράρει από τους μέσους. Γενικά ανασταλτικά του βγήκε η χρησιμοποίηση του Σαλίνο, αλλά στο επιθετικό και οργανωτικό δεν λειτούργησε καθόλου. Δεν ξέρω πόσο ευχαριστημένος είναι με το ανασταλτικό κομμάτι ο προπονητής. Ισως μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω ο Φορτούνης».

Για τη συνέχεια του ομίλου:«Είναι μία δ ύσκολη βραδιά με το αποτέλεσμα στο άλλο ματς. Μπαίνει το θέμα της τρίτης θέσης, γιατί θα πρέπει να σκέφτεσαι τι θα κάνεις, με την Μπάγερν και την Αρσεναλ φαβορί για τις δύο θέσεις. Μπορεί βέβαια την άλλη αγωνιστική να είναι διαφορετικά τα δεδομένα».

Για τον Ιντέγιε:« Είναι γρήγορος και δυνατός, παίζει στο χώρο και γενικά είναι πολύ καλός παίκτης. Αδικήθηκε από την τακτική, διότι πολύ λίγες στιγμές πήρε την μπάλα για να κάνει το κάτι παραπάνω. Όταν γνωριστεί καλύτερα με τον Ντομίνγκες θα βοηθήσει περισσότερο σε σχέση με τον Χάρα και τους επιθετικούς που είχε ο Ολυμπιακός πέρσι».

Για την αναμέτρηση του Αστέρα με την Σπάρτα Πράγας για το Γιουρόπα Λιγκ:« Στην έδρα του ο Αστέρας πρέπει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Ξέρει να παίζει τέτοια παιχνίδια και μακάρι -και το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου- να πάρει τη νίκη, καθώς με ενώνουν πολλά με την ομάδα. Περιμένω ένα διαφορετικό Αστέρα».

Για τον αγώνα του Π.Α.Ο.Κ. με την Γκαμπαλά:« Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι το φαβορί. Είδαμε την Γκαμπαλά και με τον Παναθηναϊκό και το θέμα είναι και πως θα αντιδράσει ο Π.Α.Ο.Κ. στον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου της. Ο Π.Α.Ο.Κ. πρέπει να σκοράρει. Αν τα καταφέρει θα πάρει το παιχνίδι και ελπίζω να το κάνει καθώς χρειαζόμαστε τους βαθμούς και των δύο ομάδων».

News 24/7

24MEDIA NETWORK