Χάποελ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός υπέστη το κάζο της δεκαετίας από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ αφού ηττήθηκε με 1-0 και αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τραγικοί οι "ερυθρόλευκοι" για δεύτερο συνεχές παιχνίδι, αποκλείστηκαν δίκαια από μία μετριότατη και άτεχνη ομάδα. Στα πλέι οφ του Europa League ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Χάποελ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός 1-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν άτολμος. Μπορεί και φοβισμένος. Δεν φοβόταν βέβαια το μετριότατο αντίπαλο αλλά το δικό του κακό εαυτό, τις αντιδράσεις του, το χαμηλό επίπεδο της ετοιμότητάς του.

Με το 4-2-3-1 και τους Φορτούνη και Τσόρι στο αρχικό σχήμα, ο πρωταθλητής θα μπορούσε να γίνει, θεωρητικά, επικίνδυνος, να παίξει κάθετα και να πιέσει. Στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά δεν συνέβη στο πρώτο 45λεπτο κατά το οποίο οι παίκτες του Βίκτορ δεν απείλησαν παρά ελάχιστα. Το σουτ του Μπουχαλάκη (πολύ έξω από την περιοχή) ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν.

Η Χάποελ αντιλήφθηκε μετά το 30' ότι ο Ολυμπιακός έδειχνε σημάδια...χαλαρότητας και δοκίμασε δύο καλά σουτ (και αυτά εκτός περιοχής) τα οποία δεν προβλημάτισαν τον Καπίνο (ο οποίος είχε αντιδράσει καλά και στο σουτ του 10' από τον Μπίτον) Ο φόβος φυλούσε τα έρμα και για τους δύο.

Ο Βίκτορ άλλαξε αρκετά πράγματα στο δεύτερο μέρος. Αρχικά ο Φιγκέιρας τραυματίστηκε και αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και στη συνέχεια ο Τσόρι έδωσε τη θέση του στον Μαζουακού. Αυτά ως προς το σχήμα γιατί ως προς την εικόνα ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε.

Ενας Ολυμπιακός παθητικός, χωρίς εμπνεύσεις και εμφανώς κουρασμένος από το 70' και μετά ήταν σαν να περίμενε το μοιραίο. Και αφού δεν ήρθε στη φάση του 56' όταν ο Νουακέμε εξέθεσε την άμυνα των "ερυθρόλευκων" αλλά νικήθηκε από τον Καπίνο, ήρθε στο 79' οταν ο Τζέντεκ εκτέλεσε σχεδόν μόνος του από το ύψος της περιοχής για το 1-0!

Το "τρεχάτε ποδαράκια μου" στο τελευταίο δεκάλεπτο (με την εσπευσμένη είσοδο του Πουλίδο στο ματς) ήταν η μόνη λύση. Αλλά όπως συνήθως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις η...πρεμούρα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

MVP

Ο σκόρερ Τζέντεκ θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Χάποελ Μπερ Σεβά αφού με το δικό του γκολ η πρωταθλήτρια Ισραήλ θα παίξει, όπως και να έχει, σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν το λες και λίγο αυτό.

Aδύναμος Κρίκος

ΟΛΟΣ ο Ολυμπιακός. Και όταν λέμε ΌΛΟΣ, το εννοούμε. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες. Εντελώς ανέτοιμος ο οργανισμός του πρωταθλητή γι' αυτές τις δύο αναμετρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Η ιστορία θα γράψει ότι ο Ολυμπιακός σε δύο παιχνίδια με τη Χάποελ δεν πέτυχε ούτε γκολ.

Σχόλιο

Οπως έστρωσε κοιμήθηκε ο Ολυμπιακός, θα έλεγε κανείς ότι τον τιμώρησε το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μεταγραφές αμφιβόλου ποιότητας, αλλαγή προπονητή λίγο μετά την έναρξη της προετοιμασίας, καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων στην ενίσχυση. Ετσι χτίστηκε αυτό το σκηνικό της κατάρρευσης. Αλλά φυσικά το εξιλαστήριο θύμα έχει ήδη βρεθεί. Μην αμφιβάλλετε ότι αυτό θα είναι ο Βίκτορ.

Οι συνθέσεις

Χάποελ: Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Τζέντεκ, Νταβιτζάντα, Χομπάν, Μπρουν (66' Ράντι), Όγκου, Μέλικσον (83' Τάχα), Μπάρντα (61' Λούσιο), Νουακέμε.

Oλυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας (51' λ.τρ Μανιάτης), Μποτία (80' Πουλίδο), ΝταΚόστα, ΝτεΛα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκες (60' Μαζουακού), Ιντέγε.

Συντονιστείτε στον Sport24 Radio για ρεπορτάζ και σχολιασμό.

To LIVE του αγώνα

20:01
Καλησπέρα σας. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Χάποελ Μπερ Σεβά, με στόχο να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα του δώσει το εισιτήριο για τα play offs του Champions League.
20:03
Θυμίζουμε ότι η αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είχε ολοκληρωθεί δίχως τέρματα.
20:04
Η ρεβάνς στο "Turner Stadium" είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21:00.
20:07
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΧΑΠΟΕΛ (Μπαράκ Μπακχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Τζέντεκ, Νταβιτζάντα, Χομπάν, Μπρουν, Όγκου, Μέλικσον, Μπάρντα, Νουακέμε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκες, Ιντέγε.
20:09
Χαΐμοβ, Ράντι, Μπουζάγκλο, Σαάρ, Οχαγιόν, Ταά και Λούσιο οι εναλλακτικές λύσεις του Μπαράκ Μπακχάρ.
20:12
Λεάλι, Μανιάτης, Πουλίδο, Μαζουακού, Βούρος, Ζντιέλαρ και Σεμπά κράτησε στον πάγκο για τον Ολυμπιακό ο Βίκτορ Σάντσεθ. Εκτός 18άδας έμειναν οι Ρέτσος, Χουτεσιώτης, Μανθάτης και Πάρντο. 
20:15
Διαιτητής: Benoit Bastien (FRA)
Επόπτες: Frédéric Haquette (FRA), Philippe Jeanne (FRA)
Τέταρτος διαιτητής: Jérôme Miguelgorry (FRA)
Παρατηρητής UEFA: Arturs Gaidels (LVA)
Παρατηρητής διαιτησίας (UEFA): Konrad Plautz (AUT)
20:17
Για τους γηπεδούχους, ο Μπαράκ Μπακχάρ εγκαταλείπει την διάταξη με τρεις στόπερ που είχε προτιμήσει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και κατεβάζει την ομάδα του με σύστημα 4-5-1.
20:19
Ο Βίκτορ Σάντσεθ κατέληξε στα πρόσωπα και το σύστημα που δούλεψε περισσότερο τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις. Με 4-3-2-1 θα εμφανιστούν οι Πειραιώτες. Τριάδα στον άξονα οι Μιλιβόγεβιτς - Καμπιάσο - Μπουχαλάκης και στην πλάτη του φορ Ιντέγε, οι Ντομίνγκες - Φορτούνης.
20:24
H άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο "Turner Stadium".
20:25
Μοδεστό και Καρεμπέ ακολούθησαν την αποστολή στο Ισραήλ.
20:27
Οι 11άδες των ομάδων και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA:
20:30
Η βόλτα των παικτών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο του "Turner Stadium".
20:36

Η προθέρμανση της ομάδας μας! / The players are out for the warm-up! #olympiacos #HAPOLY #UCL

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης olympiacosfc (@olympiacosfc) στις

20:40
Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στην πόλη Μπερ Σεβά (βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην έρημο και 40 χιλιόμετρα από την Λωρίδα της Γάζας), ενώ ο αγωνιστικός χώρος δείχνει σε καλή κατάσταση.
20:45
Ολοκληρώνουν την προθέρμανση τους οι παίκτες της Χάποελ και του Ολυμπιακού. Βρισκόμαστε 15 λεπτά πριν από τη σέντρα.
20:55
Περίπου 15000 φίλοι της Χάποελ Μπερ Σεβά βρίσκονται στις εξέδρες του "Turner Stadium".
20:57
Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, ο Χόμπαν αναμένεται να αγωνιστεί όχι ως κεντρικός μέσος αλλά σε θέση στόπερ μαζί με τους Τζέντεκ και Βίτορ. Αν επαληθευτεί το σενάριο, τότε η Χάποελ θα παραταχθεί σε σύστημα 5-4-1.
21:00

1'

Έναρξη του αγώνα.
21:01

2'

Χαμηλή σέντρα του Νταβιτζάντα από τα αριστερά, έπεσε και μπλόκαρε εύκολα ο Καπίνο.
21:03

4'

Λίγο μουδιασμένο το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό σε αυτά τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
21:04

5'

Κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη.
21:07

7'

Έξυπνη πάσα του Φορτούνη για τον Φιγκέιρας, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ, άνοιξε την μπάλα και μπλόκαρε ο Γκόρες.
21:10

10'

Καλή ευκαιρία για την Χάποελ. Διαγώνιο σουτ του Μπίτον, με τον Καπίνο να πέφτει και να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι Πειραιώτες έδιωξαν σε κόρνερ.
21:12

13'

Προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο χορτάρι η ομάδα του Βίκτορ Σάντσεθ και να γίνει απειλητική για την εστία του Γκόρες.
21:15

15'

Φάουλ κέρδισε ο Μπουχαλάκης από τον Μπράουν από τα αριστερά όπως επιτίθεται.
21:16

17'

Χλιαρό σουτ του Φορτούνη, αλλά μπλόκαρε πολύ εύκολα ο Γκόρες. Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο ματς.
21:19

20'

Μετά το δυνατό πρώτο δεκάλεπτο των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός έχει ισορροπήσει και αρχίζει σιγά σιγά να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα στο χορτάρι.
21:22

22'

Σουτ του Φορτούνη, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ. Δευτερόλεπτα πριν, ο Τρικαλινός επιχείρησε να δώσει στον Ιντέγε, αλλά απομάκρυνε αμυντικός της Χάποελ.
21:24

23'

Ο Τσόρι απέφυγε δυο παίκτες, έδωσε στον Μπουχαλάκη, εκείνος έκανε το σουτ, βρήκε αντίπαλο και ο Ολυμπιακός κέρδισε νέο κόρνερ, το οποίο πάντως πέρασε ανεκμετάλλευτο.
21:25

26'

Πολύ δυνατό αριστερό σουτ του Μπουχαλάκη, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Γκόρες. Καλύτεροι οι Πειραιώτες εδώ και κάμποσα λεπτά.
21:29

27'

Σέντρα του Ντε Λα Μπέγια από τα αριστερά,όμως η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά και δεν μπορούσε να σηκωθεί για κεφαλιά ο Ιντέγε.
21:31
Σε παράταξη η 11άδα του Ολυμπιακού.
21:32

32'

Δεν έχει γίνει κάτι αξιόλογο στα τελευταία λεπτά.
21:32
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ.
21:35

34'

Ο Φιγκέιρας έδωσε στον Ιντέγε, αυτός γύρισε πολύ όμορφα στο πέναλτι, αλλά δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του για να σουτάρει και απομάκρυναν οι γηπεδούχοι.
21:37

38'

Σουτ του Μπρουν από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ. Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.
21:38
Προσπάθεια για διώξιμο από τον Φιγκέιρας.
21:38

39'

Σουτ από τον Μιλιβόγεβιτς, δεν βρίσκει στόχος όμως και κατέληξε άουτ.
21:42

42'

Κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ από τον Καμπιάσο, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
21:45

45'

Πολύ ενέργεια του Μέλικσον, σουτ έξω από την περιοχή,η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Καπίνο.
21:45

45'

Λήξη πρώτου ημιχρόνου, Χάποελ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός 0-0.
22:01

46'

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
22:05

49'

Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας και φάουλ σε καλό σημείο για την Χάποελ.
22:06

50'

Εκτέλεση φάουλ πάνω στο τείχος και στην συνέχεια απομάκρυνε ο Φορτούνης.
22:07

51'

Τράβηγμα αισθάνεται ο Φιγκέιρας και ετοιμάζεται να μπει στο ματς ο Μανιάτης.
22:08

51'

ΑΛΛΑΓΗ ο Ολυμπιακός. Ο Μανιάτης περνάει στον αγώνα αντί του Φιγκέιρας.
22:11
Ο Φορτούνης με την μπάλα και υπό την επιτήρηση δυο αντιπάλων του.
22:13

56'

Ο Νουακέμε πέρασε ανάμεσα σε Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, έκανε το σουτ, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Πολύ καλή επέμβαση του Έλληνα τερματοφύλακα στην εκπληκτική προσπάθεια του παίκτη του Χάποελ Μπερ Σεβά.
22:16

60'

ΑΛΛΑΓΗ ο Ολυμπιακός: Ο Μαζουακού στην θέση του Ντομίνγκες.
22:17

61'

ΑΛΛΑΓΗ η Χάποελ: Έξω ο Μπάρντα, μέσα ο Λούσιο.
22:18
Πλέον, πάει ως αριστερό εξτρέμ ο Μαζουακού και μεταφέρεται πίσω από τον Ιντέγε ο Φορτούνης.
22:20
Ο εμβληματικός κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο.
22:22

66'

ΑΛΛΑΓΗ η Χάποελ: Έξω ο Μπράουν, μέσα ο Ράντι για τους γηπεδούχους.
22:24

67'

Κίτρινη κάρτα στον Λούσιο για αντικανονικό τάκλιν στον Μπουχαλάκη.
22:26

70'

Σουτ του Λούσιο λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι του Καπίνο.
22:29
Ο Ιντέγε με την μπάλα και στην πλάτη του παίκτης της Χάποελ.
22:33

77'

Δεν έχει γίνει κάτι αξιόλογο εδώ και αρκετά λεπτά. Οι δυο ομάδες είναι αρκετά επιφυλακτικές.
22:34

78'

Κίτρινη κάρτα στον Μποτία για κράτημα.
22:36

79'

ΓΚΟΛ η Χάποελ (Τζέντεκ): Το 1-0 για τους γηπεδούχους με τον Τζέντεκ να κάνει το σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καπίνο για το 1-0. Πλέον, ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να σκοράρει.
22:38

81'

ΑΛΛΑΓΗ ο Ολυμπιακός: Έξω ο Μποτία, μέσα ο Πουλίδο.
22:38
Το γκολ της Χάποελ με τον Τζέντεκ.
22:39

83'

ΑΛΛΑΓΗ η Χάποελ: Μέσα ο Τάχα, έξω ο Μέλικσον.
22:40

84'

Σουτ του Μαζουακού έξω από την περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.
22:41

85'

Κίτρινη κάρτα στον Μιλιβόγεβιτς.
22:46

90'

Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.
22:48

91'

Ο Καπίνο κατάφερε να σταματήσει τον Λούσιο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να τον περάσει. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ισοφαρίσει...
22:49

93'

Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, κεφαλιά του... Καπίνο, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Χάποελ.
22:51

94'

Λήξη του αγώνα.
22:51
Ο Ολυμπιακός έπαιξε τραγικά και έχασε 1-0 από την Μπερ Σεβά. Αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Champions League.
22:51
Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK