Oταν η Ριέκα αλώθηκε από τον... Παναθηναϊκό

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να περάσει από τη Ριέκα και να πάρει την πρόκριση θα γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα εξασφαλίσει το...σεντόνι στη συγκεκριμένη πόλη της Κροατίας.

Oταν η Ριέκα αλώθηκε από τον... Παναθηναϊκό

Η πρώτη ήταν ο Παναθηναϊκός στο μακρινό, πια, 1995 σε αγώνα μάλιστα που έγινε σχεδόν σαν σήμερα, στις 23 Αυγούστου εκείνου του έτους.

Οι πράσινοι του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχαν αντιμετωπίσει τη Χάιντουκ Σπλιτ η οποία χρησιμοποίησε το γήπεδο στη Ριέκα (όχι όμως, αυτό που θα διεξαχθεί το σημερινό ματς) λόγω των...απόνερων του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου που έφτανε τότε στο τέλος του.

Στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ (τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια των οπαδών στο ματς της προηγούμενης σεζόν με την Μπριζ) οι Κροάτες πήραν ισοπαλία 0-0 και απέκτησαν μικρό προβάδισμα.

Στη Ριέκα, που φλεγόταν από τον παλμό των οπαδών της Χάιντουκ, η ομάδα του Σπλιτ μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Ιγκόρ Στίματς.

Ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε και βρήκε το χρυσό γκολ της πρόκρισης από τον Μπορέλι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα το κλέψιμο του Βαζέxα και την ασίστ του Δώνη.

Η ισοπαλία-πρόκριση πανηγυρίστηκε έξαλλα στα πράσινα αποδυτήρια και έμελλε να ανοίξει το δρόμο για τη χρυσή πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οιωνός σαφώς ευνοϊκός για τον Ολυμπιακό και τη δική του προσπάθεια.

ΧΑΙΝΤΟΥΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Photo Credits: Εurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK