Νέα εξέλιξη και ελπίδα για Ελλάδα στο Champions League

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... Η "Marca" αποκάλυψε πως η UEFA εξετάζει πλέον σοβαρά να αναστείλει τη νέα μορφή του Champions League που ευνοεί τις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες και έτσι ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί να ελπίζει ξανά σε απευθείας συμμετοχή του στους χρυσοφόρους ομίλους.

Νέα εξέλιξη και ελπίδα για Ελλάδα στο Champions League

Παγώνουν οι μεταρρυθμίσεις στο Champions League; Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Marca", η UEFA δείχνει σαφή διάθεση να τροποποιήσει ή ακόμη και να αναστείλει τη νέα μορφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ από την σεζόν 2018-19.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί, φαίνεται ότι θα μείνουν κλειδωμένες στο συρτάρι καθώς -όπως αναφέρει η μαδριλένικη εφημερίδα- θα υπάρξει συνάντηση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα τροποποιήσει -ή ακόμα περισσότερο εάν αναστείλει- τη νέα μορφή του Champions League.

Νέα εξέλιξη και ελπίδα για Ελλάδα στο Champions League

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε εγκρίνει τη μεταρρύθμιση του κορυφαίου τουρνουά, δημιουργώντας μια πραγματική επανάσταση: Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία θα μπορούσαν να έχουν από τέσσερις εκπροσώπους στους ομίλους, τους 4 πρώτους του πρωταθλήματος, που δεν χρειάζεται πλέον να περάσουν από τα πλέι-οφ.

Σκοπός η δημιουργία ενός Champions League, που σε μεταγενέστερο στάδιο (από το 2021), θα γίνει ακόμη πιο... εκλεκτικό και πιο πλούσιο, με περισσότερα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο σε βάρος των εθνικών πρωταθλημάτων. Η UEFA είχε πάει προς αυτή την κατεύθυνση για να περιορίσει την επιθυμία των μεγάλων συλλόγων και τον κίνδυνο της εμφάνισης μίας ευρωπαικής Super League.

Τώρα, όμως, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η UEFA αρχίζει να αναθεωρεί ελέω πιέσεων από τα μικρότερα πρωταθλήματα που χάνουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά και της διαφορετικής οπτικής του νέου προέδρου της, του Σλοβένου Αλεξάντερ Σέφεριν, και φαίνεται ότι οι ισορροπίες αλλάζουν.

Νέα εξέλιξη και ελπίδα για Ελλάδα στο Champions League

Φυσικά, ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακούγεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για την Ελλάδα η οποία έχει κατρακυλήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια στην ειδική βαθμολογία της UEFA καθώς σε περίπτωση που η UEFA στηρίξει τα τέσσερα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσω της 4ης της βαθμολογίας, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα έχει τύχη για απευθείας συμμετοχή.

Αντίθετα, αν οι μεταρρυθμίσεις πάρουν... αναβολή, τότε μπορεί και να ξαναδούμε κάποια ελληνική ομάδα σε όμιλο Champions League χωρίς να χρειαστεί να περάσει μέσα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των προκριματικών και των πλέι οφ το καλοκαίρι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK