Στη Μόσχα ο "βασιλικός" ΠΑΟΚ, στη Μόσχα...

ΠΑΟΚ ήταν! Τόσο υπέροχος, τόσο ανώτερος μάλιστα που η Βασιλεία ούτε που διανοήθηκε να διεκδικήσει την ανατροπή. Δεν την άφησε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, κατατροπώνοντάς την με 3-0 από γκολ των Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Ελ Καντουρί και μαέστρο τον Πέλκα. Επόμενο εμπόδιο για την ελληνική ομάδα, στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League η ρωσική Σπαρτάκ.

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Αποδείχθηκε περίτρανα πως εκείνο το λάθος του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, διαμορφώνοντας το 2-1 της Τούμπας, άγχωσε αναίτια τους "ασπρόμαυρους".

Αν το δούμε βέβαια ανάποδα, ίσως τούς έκανε καλό. Διότι κράτησε σε εγρήγορση όλον τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς δεν πήγαν με ψηλά τον αμανέ στην Ελβετία. Ταξίδεψαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και απέδειξαν με το εμφατικό 3-0 στην έδρα της Βασιλείας πως όλα όσα είχαν συμβεί μέχρι το 82' του πρώτου αγώνα ήταν μια ξεκάθαρη αποτύπωση της διαφοράς που χωρίζει τις δύο ομάδες τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Διότι απέναντι σ' ένα σύνολο με υπηρεσιακό προπονητή, χωρίς αγωνιστική ταυτότητα και ψυχολογία, ο ΠΑΟΚ είχε ν' αντιπαρατάξει ποιότητα, πλάνο και αυτοπεποίθηση. Από τη στιγμή μάλιστα που το πρώτο γκολ (από το πλασέ του Βαρέλα) ήρθε τόσο νωρίς (μόλις στο 8'), η πρόκριση ήταν παιχνιδάκι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου. Οι οποίοι απειλήθηκαν ελάχιστα και όχι μόνο ήλεγξαν την κατάσταση, αλλά στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου επιβεβαίωσαν με τον πλέον πειστικό τρόπο την ανωτερότητά τους. Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί τελείωσαν απίθανα τις φάσεις που προέκυψαν κι ο ΠΑΟΚ, πριν καν συμπληρωθούν 60', σκεφτόταν τις μάχες με τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο άπειρος Φράι και λίγες λύσεις είχε για να κοντράρει τον Λουτσέσκου, στον οποίο βγήκε ξεκάθαρα η επιλογή να παίξει με Λημνιό - Ελ Καντουρί στα άκρα, τους δύο κορυφαίους του γηπέδου. Κι ας έχασε πριν από τη σέντρα τον Βιεϊρίνια! Κι ας έκανε στο 83' ο Πασχαλάκης την επέμβαση του αγώνα. Τίποτα δεν ήταν δυνατόν να φρενάρει την πορεία του ΠΑΟΚ προς τον γ' προκριματικό του Champions League.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Βασιλεία: Όμλιν, Βίντμερ, Τζούμαρτ, Σούχι, Μπαλάντα, Ντιέ, Τζούφι, Καλουλού (84' Όμπερλιν), Μπουά, Στόκερ (46' Κάμπ), Αγέτι (73' Φαν Βολφσβίνκελ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο, Κάνιας (82' Σάχοφ), Μαουρίτσιο, Λημνιός, Πέλκας (85' Ουάρντα), Ελ Καντουρί (74' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK