Μπενφίκα - Μπάγερν Μονάχου 2-2

Η Μπάγερν Μονάχου προβλημάτισε με την απόδοσή της, αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 στο "Ντα Λουζ" κόντρα στην μαχητική Μπενφίκα, αλλά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα.

Μπενφίκα - Μπάγερν Μονάχου 2-2

Η εικόνα του αγώνα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε την έκπληξη, αφού αποφάσισε να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τοποθετώντας τον Τόμας Μίλερ στην κορυφή της επίθεσης, με τους Φρανκ Ριμπερί και Ντόουγκλας Κόστα να κινούνται στα "φτερά". Στον αντίποδα, οι απουσίες των Κώστα Μήτρογλου, Ζονάς και Νικολά Γκαϊτάν δεν άφηναν πολλά περιθώρια επιλογών στον Ρουί Βιτόρια, ο οποίος επέλεξε ένα "σφικτό" σχήμα με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό.

Οι Βαυαροί μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να "χτυπήσουν" στην πλευρά του Ελισέου με τους Φίλιπ Λαμ και Κόστα να δημιουργούν διαρκώς επικίνδυνες φάσεις. Παρόλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα οι "Αετοί της Λισαβόνας" πήραν το προβάδισμα με καρφωτή κεφαλιά του Ραούλ Χιμένες στο 27ο λεπτό, ύστερα από όμορφη σέντρα του -αρνητικού μέχρι εκείνη την στιγμή- Ελισέου και κάκιστη έξοδο του Μάνουελ Νόιερ.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι έφθασαν μία "ανάσα" από το 2-0, αλλά ο Χιμένες δεν κατάφερε να νικήσει τον Γερμανό γκολκίπερ σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Τελικά, ο Αρτούρο Βιδάλ έδωσε, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, τη λύση στο 38', με υπέροχο σουτ στην κίνηση. Ο Λαμ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Έντερσον απομάκρυνε την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Χιλιανό, κι αυτός με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 1-1.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπενφίκα μπήκε πιο δυνατά, πίεσε προκειμένου να μπει εκ νέου σε θέση οδηγού, αλλά η Μπάγερν ήταν αυτή που έφθασε σε δεύτερο γκολ στο 52' με σκόρερ τον Τόμας Μίλερ. Ο Χάβι Μαρτίνεθ γύρισε με το κεφάλι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο, κι ο Γερμανός επιθετικός με κοντινή προβολή έκανε την ανατροπή για τους Βαυαρούς. Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Κόστα θα μπορούσε να "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Έντερσον.

Ο Ρούι Βιτόρια "ανακάτεψε" την τράπουλα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Άντερσον Ταλίσκα και τελικά δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς στο 76' ο Βραζιλιάνος με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως στη φάση απ' την οποία προήλθε το γκολ οι Πορτογάλοι διαμαρτύρονται για αποβολή του Μαρτίνεθ, καθώς θεωρούν πως ο Χιμένες ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στα τελευταία λεπτά οι Πορτογάλοι πίεσαν για τρίτο γκολ προκειμένου να πάρουν έστω μία νίκη γοήτρου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού σε δύο περιπτώσεις ο Ταλίσκα (85') και ο νεοεισελθών Γιόβιτς (93') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Νόιερ.

MVP

Ο Αρτούρο Βιδάλ ήταν ο πρωταγωνιστής της Μπάγερν και στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Μπενφίκα. Ο Χιλιανός μέσος, πέρα από το γκολ που σημείωσε, είχε μία αξιοσημείωτη παρουσία συνδυάζοντας εξαιρετικά τα αμυντικά με τα επιθετικά καθήκοντά του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μάνουελ Νόιερ εξέθεσε την ομάδα του, αφού η τραγική έξοδος που επιχείρησε είχε ως αποτέλεσμα η Μπενφίκα να ανοίξει το σκορ. Γενικότερα, ο Γερμανός γκολκίπερ δεν "πατούσε" καλά, δείχνοντας να αντιμετωπίζει πρόβλημα επικοινωνίας με την άμυνά του.

Σχόλιο

Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις. Οι Βαυαροί, παρά το γεγονός πως η Μπενφίκα είχε σημαντικές απουσίες στην επίθεση, αφού κανείς εκ των Μήτρογλου, Ζονάς και Γκαϊτάν δεν αγωνίστηκε, είχε σοβαρά προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα.

Παρόλα αυτά, γι' ακόμη μία φορά μίλησε η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, με τους Βιδάλ, Μίλερ και Ριμπερί να διασώζονται από το γενικότερο ναυάγιο. Όπως και να έχει, η απόδοση των παικτών του θα πρέπει να προβληματίσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος οφείλει να βρει λύσεις ενόψει των ημιτελικών. Με βάση τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα, οι Γερμανοί δεν πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους φαβορί για την κούπα, παρά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μπενφίκα: Έντερσον, Λίντελεφ, Ελισέου (88' Ελισέου), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Φέισα, Σάλβιο (68' Σάλβιο), Καρσέλα-Γκονσάλες, Ρενάντο Σάντσες, Χιμένες, Πίτσι (58' Γκουέντες).

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (90' Μπερνάτ), Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ντόουγκλας Κόστα, Ριμπερί (92' Γκέτσε), Μίλερ (83' Λεβαντόφσκι).

Το live της αναμέτρησης

21:13
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο "Ντα Λουζ" μεταξύ της Μπενφίκα και της Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League.
21:16
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Μπενφίκα: Έντερσον, Λίντελεφ, Ελισέου, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Φέισα, Σάλβιο, Καρσέλα-Γκονσάλες, Ρενάντο Σάντσες, Χιμένες, Πίτσι.
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ντόουγκλας Κόστα, Ριμπερί, Μίλερ.
21:17
Όλα είναι ανοιχτά σε ό,τι αφορά την πρόκριση, αφού οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.
21:19
Αναπληρωματικοί για τους "Αετούς της Λισαβόνας": Πάουλο Λόπες, Λουιζάο, Σεμέντο, Σάμαρης, Γκουέντες, Ταλίσκα, Γιόβιτς.
21:20
Στον πάγκο για τη γερμανική ομάδα: Ουλράιχ, Ραφίνια, Μπερνάτ, Ρέντε, Κομάν, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.
21:22
Σημαντικές απώλειες για την Μπενφίκα, αφού εκτός αποστολής βρίσκονται οι Μήτρογλου, Ζόνας και Γκαϊτάν.
21:23
Η άφιξη της Μπενφίκα στο "Ντα Λουζ".
21:24
Τα αποδυτήρια της Μπάγερν:
21:25
Τα αποδυτήρια της Μπενφίκα, με τον Κώστα Μήτρογλου σε... πρώτο πλάνο.
21:31
Αρχίζει να γεμίζει σιγά-σιγά το γήπεδο για την σπουδαία αναμέτρηση.
21:32
Ο Ρούι Βιτόρια επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Ανδρέα Σάμαρη. Χωρίς "ελληνικό στοιχείο" η αρχική ενδεκάδα της Μπενφίκα.
21:33
Την τελευταία φορά που οι Βαυαροί αγωνίστηκαν επί πορτογαλικού εδάφους, γνώρισαν την ήττα με 3-1 από την Πόρτο για τα προημιτελικά του Champions League.
21:36
Παρόλα αυτά, προκρίθηκαν χάρη στο εμφατικό 6-1 της ρεβάνς στην "Αλιάντς Αρίνα".
21:38
Οι φίλαθλοι της Μπενφίκα ετοιμάζουν κάτι... ενδιαφέρον για την έναρξη του αγώνα.
21:41
Οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονται στη φυσούνα.
21:41
Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
21:43
Εντυπωσιακό κορεό από τους φίλους της Μπενφίκα.
21:44
Οι καθιερωμένες χειραψίες πριν από την έναρξη του αγώνα.
21:45

1'

Έναρξη του αγώνα.
21:45
H διάταξη της Μπενφίκα:
21:46
Η διάταξη της Μπάγερν:
21:46
Φάουλ σε καλή θέση για την Μπενφίκα.
21:48

3'

Ο Ελισέου εκτέλεσε συρτά το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Κίμιχ και κατέληξε κόρνερ.
21:50
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά. Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση.
21:52

7'

Ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε το φάουλ, ο Χάβι Μαρτίνεθ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Έντερσον.
21:56
Η Μπάγερν έχει αναλάβει τα ηνία του αγώνα, κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά δεν έχει καταφέρει να "ξεκλειδώσει" την άμυνα της Μπενφίκα.
21:58
Οι Βαυαροί προσπαθούν να "χτυπήσουν" από το δεξιά με τον δραστήριο Ντόουγκλας Κόστα, αλλά ο Καρσελά "ντουμπλάρει" διαρκώς τον Ελισέου και δεν αφήνει τον Βραζιλιάνο να απειλήσει με αξιώσεις.
22:04

19'

Ευκαιρία για την Μπάγερν! Ο Λαμ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μίλερ σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Έντερσον.
22:06

21'

Άστοχο σουτ του Αλάμπα.
22:07

22'

Ωραία σέντρα του Τιάγκο, αλλά η κεφαλιά του Βιδάλ δεν ανησύχησε τον Έντερσον που μπλόκαρε εύκολα.
22:10
Συνεχίζει να πιέζει η Μπάγερν. Αντέχουν οι γηπεδούχοι.
22:11
Κατοχή: 31% - 69%
22:11

27'

ΓΚΟΛ για την Μπενφίκα! Αντεπίθεση για τους Πορτογάλους, ο Ελισέου έβγαλε σέντρα "πάρε-βάλε" στον Χιμένες, ο οποίος πρόλαβε τον Νόειρ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!
22:13
Κόντρα στη ροή του αγώνα η Μπενφίκα παίρνει το προβάδισμα!
22:14
To 1-0 των "Αετών της Λισαβόνας":
22:16

30'

Μεγάλη ευκαιρία για την Μπενφίκα! Ο Σάλβιο έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε απ' όλους, κατέληξε στον Χιμένες, αλλά ο Μεξικάνος δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Νόιερ!
22:16
Στα ύψη η ψυχολογία των γηπεδούχων. Πολλά λάθη από τους Βαυαρούς στο χώρο του κέντρου.
22:17

32'

Μακρινό σουτ του Τιάγκο, η μπάλα άουτ.
22:17

33'

Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βιδάλ, μπλόκαρε σταθερά ο Έντερσον.
22:19
Δείχνουν να τα έχουν... χαμένα οι παίκτες της Μπάγερν. Πολλά λάθη και έλλειψη καθαρού μυαλού.
22:22

38'

ΓΚΟΛ για την Μπάγερν! Ο Λαμ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Έντερσον απομάκρυνε την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Βιδάλ, κι αυτός μ' ένα εξαιρετικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βραζιλιάνο γκολκίπερ!
22:25
Το 1-1 των Βαυαρών:
22:27
Η Μπάγερν επιχειρήσει να "χτυπήσει" από τα δεξιά, αφού υπάρχει ξεκάθαρη αδυναμία του Ελισέου να αντιμετωπίσει τους Λαμ και Ντόουγκλας Κόστα.
22:30

45'

Καλή στιγμή για την Μπάγερν! Ο Βιδάλ βρέθηκε απέναντι στον Έντερσον, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία!
22:30
Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.
22:31

45 +1' 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια με 1-1.
22:46
Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο. Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο μέρος.
22:47

46'

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
22:49

48'

Σέντρα σουτ του Ντόουγκλας Κόστα, ψηλά άουτ.
22:53

52'

ΓΚΟΛ για την Μπάγερν! Ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χάβι Μαρτίνεθ πήδηξε ψηλότερα από όλους, γύρισε στον Μίλερ κι ο Γερμανός με κοντινή προβολή έκανε το 2-1 για την ομάδα του!
22:56

54'

Νέα ευκαιρία για την Μπάγερν! Ο Κόστα βρέθηκε απέναντι στον Έντερσον, αλλά ο Βραζιλιάνος έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα!
22:57

55'

Σουτ του Ριμπερί, πάνω από την εστία του Έντερσον.
22:59
Το 1-2 της Μπάγερν:
22:59

58'

Αλλαγή για την Μπενφίκα. Ο Πίτσι εκτός, ο Γκουέντες εντός.
23:01
Κατοχή: 31% - 69%
23:02

60'

ΔΟΚΑΡΙ για την Μπάγερν! Ο Κόστα έκανε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Έντερσον!
23:03
Οι Βαυαροί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα της Μπενφίκα, η οποία πιέζει για την ισοφάριση.
23:03

62'

Ευθύβολο σουτ του Αλμέιδα, έδιωξε σε κόρνερ ο Νόιερ!
23:04
Φάουλ σε καλή θέση για την Μπενφίκα.
23:05

63'

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουέντες, η μπάλα ψηλά άουτ.
23:09

67'

Ο Μίλερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη, καθώς ο Αλάμπα στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος.
23:10

68'

Αλλαγή για την Μπενφίκα. Ο Ταλίσκα στη θέση του Σάλβιο.
23:12

71'

Κίτρινη κάρτα στον Καρσελά.
23:13

72'

Σουτ στην κίνηση του Βιδάλ, ο Έντερσον έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με αποτέλεσμα να καταλήξει κόρνερ.
23:16

74'

Κίτρινη κάρτα στον Χάβι Μαρτίνεθ, ο οποίος ανέτρεψε τον Ραούλ Χιμένες λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.
23:16
Διαμαρτύρονται οι Πορτογάλοι που θεωρούν πως ο Μεξικανός ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
23:17
Φάουλ σε καλή θέση για την Μπενφίκα. Ο Ταλίσκα είναι πάνω στην μπάλα.
23:18

76'

ΓΚΟΛ για την Μπενφίκα! Αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από τον Ταλίσκα!
23:20
Αναθάρρησαν οι Πορτογάλοι που θέλουν δύο γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση.
23:21
To 2-2 της Μπενφίκα:
23:25

83'

Αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Λεβαντόφσκι στη θέση του Μίλερ.
23:26
Νέο φάουλ σε καλή θέση για την Μπενφίκα. Και πάλι ο Ταλίσκα στην εκτέλεση.
23:26

85'

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Νόιερ!
23:29

88'

Αλλαγή για την Μπενφίκα. Ο Γιόβιτς στη θέση του Ελισέου.
23:31

89'

Ο Έντερσον λέει "όχι" σε τετ α τετ με τον Λεβαντόφσκι!
23:31

90'

Αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Μπερνάτ εντός, ο Αλόνσο εκτός.
23:33

91'

Κίτρινη κάρτα στον Αλμέιδα.
23:33

92'

Κίτρινη κάρτα στον Αλμέιδα.
23:34

92'

Αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Γκέτσε στη θέση του Ριμπερί.
23:34
Αποθέωση των παικτών της Μπενφίκα από τον κόσμο της ομάδας.
23:35

93'

Καλή στιγμή για την Μπενφίκα! Σουτ του Γιόβιτς μέσα από την περιοχή, ο Νόιερ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα!
23:36

93'

Τέλος του αγώνα. Η Μπάγερν παίρνει την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-2 (1-0, 2-2).
23:36
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK