Νεϊμάρ και Εμπαπέ φέρνουν ευρωπαϊκό αποκλεισμό στη Παρί

Οι θερινές μεταγραφές της Παρί συνεχίζουν να εγκυμονούν κινδύνους για τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, με την UEFA να παίρνει δραστικότερα μέτρα και να αποφασίζει για το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου.

Paris Saint Germain's Kylian Mbappe, right, reacts with Neymar after he scored the second goal against Lyon during their French League One soccer match between PSG and Olympique Lyon at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Sept. 17, 2016. (AP Photo/Francois Mori)
Paris Saint Germain's Kylian Mbappe, right, reacts with Neymar after he scored the second goal against Lyon during their French League One soccer match between PSG and Olympique Lyon at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Sept. 17, 2016. (AP Photo/Francois Mori) AP IMAGE

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι γνωστό ότι ξόδεψε "αμύθητα" ποσά το καλοκαίρι για να φέρει στη γαλλική πρωτεύουσα τους Νεϊμάρ και Κίλιαν Εμπαπέ.

Μόνο τα 220 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου σταρ στάθηκαν αρκετά, ώστε η UEFA να ελέγξει το θέμα περαιτέρω, για να δει αν τα έσοδα της ομάδας συνάδουν με τις αγορές της.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα "Financial Times", η διοργανώτρια αρχή προσέλαβε τη γνωστή συμβουλευτική αθλητική εταιρεία Octagon, με σκοπό να διερευνήσει αν τα οικονομικά στοιχεία των χορηγών που έδωσε ο σύλλογος είναι αληθή.

Τα ευρήματα από μία προκαταρκτική εξέταση δύο ατόμων της Octagon φανερώνουν ότι η ομάδα του Παρισιού "υπερέβαλε" στα χρήματα που εισέπραξε από τις χορηγίες με την υποψία πως μερικά λεφτά προήλθαν από άλλες δραστηριότητες των ιδιοκτητών του κλαμπ.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται από 'δω και πέρα είναι αν η UEFA εμφανιστεί τόσο "γενναία" που θα επιβάλλει τους κανόνες της.

Μάλιστα, αναμένεται να γίνει συνάντηση των ιθυνόντων του ευρωπαϊκού οργανισμού για το συγκεκριμένο θέμα την επόμενη βδομάδα.

Ωστόσο, ακούγεται ότι δεν θα προχωρήσουν σε κάποια τελική απόφαση μέχρι τον Ιούνιο, όταν και θα τελειώσει η χρονιά που υπολογίζονται τα οικονομικά στοιχεία των Παριζιάνων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK