H Ρόμα δωρίζει 150.000 ευρώ για την περίθαλψη του οπαδού της Λίβερπουλ, Sean Cox

Ο ιταλικός σύλλογος προχώρησε σε μια κίνηση απαραίτητης ανθρωπιάς για την οικογένεια του Sean Cox που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα έξω από το Άνφιλντ τον περασμένο Απρίλιο, πριν τον πρώτο ημιτελικό του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρόμα.

H Ρόμα δωρίζει 150.000 ευρώ για την περίθαλψη του οπαδού της Λίβερπουλ, Sean Cox

Ο 53χρονος Sean Cox υπέστη πολλαπλές εγκεφαλικές κακώσεις πριν το Λίβερπουλ-Ρόμα του περασμένου Απρίλη, όταν Ιταλοί οπαδοί τον ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν έξω από το γήπεδο της Λίβερπουλ.

Υπεύθυνοι της Ρόμα επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο τον Cox και τη σύζυγό του και από κοινού σχεδίασαν ένα πλάνο οικονομικής στήριξης, καθώς τα έξοδα για την περίθαλψη του Άγγλου οπαδού είναι δυσθεώρητα. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, Martina, "ο Sean θα χρειάζεται βοήθεια για το υπόλοιπο της ζωής του".

Ο Cox, που είναι πατέρας τριών παιδιών, νοσηλεύεται στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης του Δουβλίνου. Η Ρόμα θα δωρίσει 100.000€, ενώ τα υπόλοιπα 50.000€ έρχονται προσωπικά από τον πρόεδρό της, Jim Pallotta, ο οποίος δήλωσε, "αυτό που συνέβη στον Sean Cox δεν πρέπει να συμβαίνει ποτέ και σε κανέναν που πηγαίνει να παρακολουθήσει ένα ματς ποδοσφαίρου. Οι σκέψεις μας από την πρώτη μέρα είναι με τον Sean, τη Martina και την οικογένειά τους".

Να σημειωθεί ότι ο Jurgen Klopp έχει προσφέρει το ποσό των 5.000 ευρώ για την αποθεραπεία του Cox, που φαντάζει όμως πολύ δύσκολη και επίπονη υπόθεση.

"Δεν υπάρχει σημάδι που να δείχνει ότι ο Sean θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι, και ακόμα και με πολύ εντατική θεραπεία που θα πάρει χρόνια, θα χρειάζεται για πάντα βοήθεια για το υπόλοιπο της ζωής του", συνεχίζει η σύζυγός του.

Τον Οκτώβριο, ένας 21χρονος οπαδός της Ρόμα κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμα οπαδού που συνελήφθη στη Ρώμη από τις ιταλικές αρχές με την ίδια κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK