Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Ρεάλ μετά από το 0-0 στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι. Καλύτερη η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, έχασε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο όταν είχε και δοκάρι.

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Η εικόνα του αγώνα

Αναγκαστικά θα έλεγε κανείς η Ρεάλ αναδιπλώθηκε σε πιο συντηρητικές φόρμες παιχνιδιού μην έχοντας τον (ανέτοιμο) Ρονάλντο στην 11άδα της. Τόσο συντηρητικές που επέτρεψαν στην ορεξάτη Σίτι να έχει 67% κατοχή στο πρώτο τέταρτο και να περιορίζει την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο.

Επί της ουσίας πάντως οι οικοδεσπότες της βραδιάς ουδέποτε έγιναν άμεσα απειλητικοί. Κάπου τα χαλούσαν στα τελευταία μέτρα οι παίκτες του Πελεγκρίνι (που από το 38' έχασε τον Νάβας) που σε όλο το πρώτο 45λεπτο είχαν όλη και όλη μία τελική. Οι της Ρεάλ είχαν επίσης μία (στο τέλος του ημιχρόνου μάλιστα), με τη μόνη διαφορά ότι αυτοί το επεδίωξαν να μην ανοίξει ο ρυθμός.

Η ομάδα του Ζιντάν πάντως δεν άντεξε να παίξει έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς να μεταβάλλει εντυπωσιακά την τακτική της, ανέβηκε περισσότερο στο γήπεδο, πίστεψε στον εαυτό της και έψαξε με ζήλο το γκολ παρά το γεγονός ότι από το 46' πέρασε στον πάγκο και ο Μπενζεμά (μπήκε ο Χεσέ).

Η Ρεάλ έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 54 ο Ράμος ολομόναχος έστειλε την μπάλα με την κεφαλιά του πάνω στον Χαρτ, στο 71' ο Χεσέ σημάδεψε με το κεφάλι του το οριζόντιο δοκάρι, στο 78' ο Καζεμίρο αστόχησε από πλεονεκτική θέση και πάλι με κεφαλιά. Μεταξύ αυτών, η Σίτι ουσιαστικά παρακολουθούσε τον αντίπαλο να δημιουργεί χωρίς να κάνει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα.

Η ευκαιρία του αγώνα πάντως χάθηκε αργότερα, στο 82', όταν ο Χαρτ είπε ένα πελώριο όχι στον Πέπε σε μία ανεπανάληπτη φάση (εξ' επαφής απόκρουση από τα δύο μέτρα!). Αφού ούτε σ' αυτή τη φάση άνοιξε το σκορ, η Ρεάλ συμβιβάστηκε με την περιορισμένη είναι η αλήθεια, ικανοποίηση που προσφέρει ένα εκτός έδρας 0-0. Η Σίτι; Ευγνωμονεί την τύχη της που δεν έχασε και πάει στη Μαδρίτη για να αιφνιδιάσει. Θα μπορούσε να το κάνει βέβαια και σ' αυτό το ματς, στην τελευταία φάση, στο χτύπημα φάουλ του Ντε Μπρόινε που έβγαλε ο Νάβας.

MVP

Αυτό που έλειψε από τον Γκάρεθ Μπέιλ ήταν μόνο το γκολ. Κατά τα άλλα ο Ουαλός σταρ ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο του "Σίτι οφ Μάντσεστερ" μεγάλα δείγματα του ταλέντου του δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ισως και να βρήκε περισσότερο ζωτικό χώρο χωρίς την αύρα του Ρονάλντο δίπλα του.

Αδύναμος Κρίκος

Aπό τον Κουν Αγουέρο η Σίτι περίμενε σαφώς περισσότερα πράγματα σ' ένα τέτοιο ματς. Και όμως, ο Αργεντινός έμεινε πολύ μακριά από τα γνωστά του στάνταρ, χωρίς να τον νιώσουν τα στόπερ της Ρεάλ. Εμοιαζε βαρύς, έξω από το πνεύμα του ματς.

Σχόλιο

Η Ρεάλ, χωρίς αντίρρηση, έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ωστόσο ουδείς αισθάνθηκε ποτέ ασφάλεια μ' ένα εκτός έδρας 0-0, ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Η Σίτι πάντως δεν έδειξε σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να αντέξει το βάρος τόσο σημαντικών ματς κόντρα σε ομάδες με μεγαλύτερο εκτόπισμα από το δικό της.

Οι συνθέσεις

Μάνστεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Νάβας (76' Στέρλινγκ), Νταβίδ Σίλβα (40' Ιχεανάτσο), Αγκουέρο.

Ρεάλ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (90' Ισκο), Μπέιλ, Βάθκεθ, Μπενζεμά (46' Χεσέ).

Το live της αναμέτρησης

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK