Μπάγερν Μ. - Ρεάλ Μ. 0-4 (VIDEOS)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεφτίλισε με δύο νίκες την Μπάγερν Μονάχου, προκρίθηκε σε τελικό Champions League μετά από 12 χρόνια και περιμένει να μάθει την Τετάρτη την αντίπαλό της στη Λισαβώνα, στο δρόμο για το 10ο! Από το πρώτο μέρος "καθάρισε" τη ρεβάνς η ομάδα του Αντσελότι.

Μπάγερν Μ. - Ρεάλ Μ. 0-4 (VIDEOS)
ronaldo1.jpg

Η εικόνα του αγώνα

Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά στο Μόναχο για να κριθεί η πρόκριση στον τελικό οριστικά και αμετάκλητα. Μια δαιμονισμένη Ρεάλ, μπήκε αποφασισμένη όχι απλά να υπερασπιστεί τη νίκη 1-0 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, αλλά να κάνει και μια επίδειξη ισχύος που εντυπωσίασε τους πάντες, ακόμη και τους πιο θερμούς υποστηρικτές της!

Από το ξεκίνημα η Μπάγερν προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα για να αρχίσει να πιέζει σιγά σιγά και να σκοράρει. Όμως όλα ήρθαν ανάποδα ελέω... Ράμος. Μόλις στο 16', ο Ισπανός πήδηξε ψηλότερα απ' όλους στο κόρνερ του Μόντριτς και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντι Μαρία εκτέλεσε φάουλ, ο Πέπε πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ράμος την δεύτερη για να βρει στόχο για δεύτερη φορά.

Οι Γερμάνοι, σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα, υπέστησαν σοκ. Πλέον ήθελαν... τέσσερα γκολ για να προκριθούν, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ με αυτή τη Ρεάλ. Η οποία, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και επιχείρησε να δώσει διαστάσεις θριάμβου.

Άλλωστε, μέχρι στιγμής δεν είχε μιλήσει ο Ρονάλντο που λίγο έλειψε να σκοράρει στο 27' με ένα σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ. Όμως στο 34' σε μια εκπληκτική αντεπίθεση για τους Μαδριλένους, ο Μπέιλ πάσαρε στον Πορτογάλο και εκείνος... έγραψε ιστορία: έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει τα 15 γκολ σε μία σεζόν!

Μια αληθινά εντυπωσιακή Ρεάλ που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και τους παίκτες της Μπάγερν να είναι πλήρως αποσυντονισμένοι και να μην μπορούν πλέον ούτε να συνέλθουν.

Η επανάληψη ήταν μια τυπική διαδικασία. Οι Γερμανοί ήταν φλύαροι και δυσκολεύονταν ακόμη και να κυκλοφορήσουν ορθολογικά τη μπάλα. Δύο άστοχα σουτ του Ρόμπεν (57') και του Κρόος (77') ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν.

Η Ρεάλ έκανε... συντήρηση. Χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα, έπαιξε χαλαρά και στο 90' έδωσε τη χαριστική βολή διασύροντας τη μεγάλη της αντίπαλο: ήταν το 0-4 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε τα 16 στη διοργάνωση.

Ήταν μια πρόκριση πανηγυρική και δικαιότατη, με συνολικό σκορ 5-0, που όχι απλά δεν αμφισβητείται, αλλά δημιουργεί και... τρόμο σε όποια ομάδα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στον τελικό...

MVP

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να έφτασε τα 16 φετινά γκολ και να έγινε ρέκορντμαν στη διοργάνωση, ωστόσο την πρόκριση την "κλείδωσε" ο Ράμος. Με τα δύο του γκολ νωρίς νωρίς στον αγώνα, έκρινε τα πάντα και αποτελεί χωρίς αμφιβολία τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Για προπονητή του βεληνεκούς του Γουαρντιόλα, δεν δικαιολογείται το λάθος "διάβασμα" του 4-4-2 του Αντσελότι για δεύτερο συνεχόμενο μεταξύ τους παιχνίδι. Κυρίως σε αυτό το ματς, πολύ περισσότερο από το πρώτο, ο αδύναμος κρίκος ήταν ο τεχνικός της Μπάγερν.

Σχόλιο

Πολλοί περίμεναν ασφαλώς ότι η Ρεάλ θα υπερασπιζόταν με επιτυχία το 1-0 του πρώτου αγώνα και θα πέρναγε στον τελικό. Ποιος περίμενε όμως το 0-4; Η Ρεάλ έδειξε ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, διασύροντας ένα θηρίο του μεγέθους της, την Μπάγερν, ενώ οι Γερμανοί έδειξαν ό,τι και στα τελευταία τους ματς γενικότερα: μετριότητα και κακά αποτελέσματα. Μαζί με την μεγαλειώδη πρόκριση, έσπασαν και μια σειρά από παραδόσεις: ήταν η πρώτη ιστορικά νίκη της Ρεάλ επί της Μπάγερν στη Γερμανία, όπου μέχρι τώρα είχαν 9 ήττες και μια ισοπαλία. Ήταν η πρώτη ήττα του Γουαρντιόλα μετά από 15 εντός έδρας νοκ άουτ ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αντσελότι από την άλλη, έμεινε για όγδοο παιχνίδι αήττητος κόντρα στη Μπάγερν. Παράλληλα, αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα των Βαυαρών στην ιστορία τους στη διοργάνωση!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Κρόος, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ (72' Πισάρο), Ριμπερί (72' Γκέτσε), Μάντζουκιτς (46' Μαρτίνεθ).

ΡΕΑΛ Μ.: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Ράμος (75' Βαράν), Πέπε, Κοεντράο, Μόντριτς, Αλόνσο, Ντι Μαρία (84' Κασεμίρο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79' Ίσκο).

Το γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 16ο λεπτό:

Το γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 20ο λεπτό:

Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 34ο λεπτό:

Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 90ό λεπτό:

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ VIDEO

News 24/7

24MEDIA NETWORK