Λίπι: "Φαβορί η Μπαρτσελόνα, πιο ομαδική η Γιουβέντους"

Ο σπουδαίος Ιταλός προπονητής Μαρτσέλο Λίπι μίλησε για τον τελικό Champions League μεταξύ Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Sport 24 Radio 103,3" και στους Παντελή Βλαχόπουλο και Ανδρέα Παλομπαρίνι.

Λίπι: "Φαβορί η Μπαρτσελόνα, πιο ομαδική η Γιουβέντους"
Λίπι

Φαβορί έχρισε την Μπαρτσελόνα για τον τελικό του Champions League ο Μαρτσέλο Λίπι.

Ο σπουδαίος πρώην τεχνικός της Γιουβέντους, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου το 1997, μίλησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό " Sport 24 Radio 103,3" για τον τελικό του Βερολίνο και τόνισε ότι οι Ιταλοί θα επιχειρήσουν να "χτυπήσουν" με την ομαδικότητά τους.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν σκέφτεται επιστροφή σε πάγκους συλλόγων και πως θα ξεκουραστεί στο προσεχές διάστημα, ενώ αποκάλυψε και τον σημαντικότερο παίκτη με τον οποίο έχει συνεργαστεί.

Οι δηλώσεις Μαρτσέλο Λίπι στον "Sport24 Radio 103,3"

Για το αν μπορεί να συγκρίνει τη Γιουβέντους που οδήγησε ο ίδιος στην κορυφή της Ευρώπης το 1996 με την τωρινή

"Είναι τελείως διαφορετικές ομάδες, τελείως διαφορετικές εποχές. Σήμερα παίζεται διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Το μοναδικό που συνδέει αυτά τα δύο παιχνίδια, είναι ότι ο προπονητής της Γιουβέντους, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είναι από την Τοσκάνη, όπως είμαι κι εγώ".

Για τους δύο μονομάχους του Βερολίνου

"Η Μπαρτσελόνα μοιάζει με φαβορί της αναμέτρησης. Έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη, υπάρχει μια στιβαρή άμυνα, που κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να μετατραπεί σε επίθεση. Σαφέστατα, υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες σε αυτές τις δύο ομάδες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά αυτό που θα παίξει ρόλο είναι πώς θα κινηθούν ομαδικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Γιουβέντους έχει αβαντάζ σε αυτό τον τομέα, αλλά υπάρχουν και οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί κάποιος λιγότερο ποιοτικός ή προβεβλημένος παίκτης, που μπορεί να κάνει τη διαφορά".

Για το αν μπορεί να συγκριθεί με την κατάκτηση του Champions League το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

"Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια κατάκτηση τίτλου, φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Κανένα Κύπελλο. Ούτε το Champions League, ούτε το Διηπειρωτικό, ούτε τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με αυτή τη συγκίνηση, με αυτή τη στιγμή".

Για το αν υπάρχουν μυστικά για να φτάσεις στην κορυφή

"Δεν υπάρχουν μυστικά στο ποδόσφαιρο. Η ποιότητα, η τεχνική και η ψυχή οδήγησε την εθνική Ιταλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όταν οι παίκτες κατάλαβαν πόσο δυνατοί είναι ως ψυχή και ως ομάδα, έγιναν ακόμα πιο δυνατοί".

Για το αν σκέφτεται αυτήν τη στιγμή την προπονητική

Τώρα όχι. Αυτό που σκέφτομαι, μετά την πλούσια εμπειρία που είχα στην Κίνα, είναι να ξεκουραστώ και στη συνέχεια να δω αν υπάρχει η δυνατότητα να εργαστώ σε κάποια Εθνική, να κάνω δουλειά και την οδηγήσω ψηλά. Όχι απαραίτητα από τις μεγάλες Εθνικές".

Για το ποιος ήταν ο κορυφαίος παίκτης με τον οποίο συνεργάστηκε

Ζινεντίν Ζιντάν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK