Η ιδανική ενδεκάδα του Ριβάλντο στο Champions League

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Champions League, ο Ριβάλντο κλήθηκε να επιλέξει την καλύτερη κατά τον ίδιο ενδεκάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στην οποία δεν συμπεριέλαβε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δείτε τις επιλογές του.

Η ιδανική ενδεκάδα του Ριβάλντο στο Champions League
© REUTERS

Δείτε ποιους διάλεξε ο Ριβάλντο και πως αιτιολόγησε τις επιλογές του.

Ντίντα: "Τα κέρδισε όλα με την Μίλαν και την Βραζιλία. Στα καλύτερά του ήταν πολύ δύσκολο να του βάλεις γκολ".

Καφού: "Ο αρχηγός μας όταν κερδίσαμε με τη Βραζιλία το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες που έχω παίξει".

Κάρλες Πουγιόλ: "Καλός φίλος, καλός παίκτης και καλύτερος αρχηγός. Είχε τη δυνατότητα να ηγηθεί κάθε ομάδας".

Πάολο Μαλντίνι: "Όταν έφτασα στη Μίλαν είχε μπει ήδη στα 30, αλλά η κλάση και η ψυχραιμία του ήταν ήδη εκεί. Πολύ ευφυής αμυντικός, μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι καλύτερα από τον καθένα".

Ρομπέρτο Κάρλος: "Εμείς (η Βραζιλία) ήμασταν τόσο τυχεροί που είχαμε δύο μπακ που ήξεραν πως να αμυνθούν αλλά ήταν πολύ καλοί και στην επίθεση. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας.

Ροναλντίνιο: "Μάστερ με την μπάλα, θα ήταν ωραίο να τον βλέπαμε μαζί με τον Λιονέλ Μέσι για περισσότερο καιρό".

Τσάβι: "Φοβερός παίκτης, αλλά ποτέ δεν ήθελε να γίνει ήρωας. Ό,τι έκανε το έκανε για το καλό της Μπαρτσελόνα".

Ζιντάν: "Υπήρχε πραγματικός αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσά μας. Όταν είχε την μπάλα ήμουν στη σκιά του και έκανε το ίδιο με εμένα. Κανείς από εμάς δεν ήθελε να ντροπιαστεί από τον άλλον, ξέραμε ότι ήμασταν και οι δύο καλοί με την μπάλα".

Λουίς Φίγκο: "Οι κούρσες του με την μπάλα ήταν ο εφιάλτης των αμυντικών που δεν μπορούσαν να τον πλησιάσουν".

Λιονέλ Μέσι: "Είπα πριν από πέντε χρόνια ότι θα στεφθεί ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο πέντε ή έξι φορές και θα το κάνει. Ήδη συγκρίνεται με τον Πελέ και τον Μαραντόνα".

Ρονάλντο (ο Βραζιλιάνος): "Έχω παίξει με μερικούς σπουδαίους παίκτες, αλλά αυτός είναι εκείνος με τον οποίο το διασκέδασα περισσότερο. Ο καλύτερος επιθετικός όλων των εποχών".

Η ιδανική ενδεκάδα του Ριβάλντο στο Champions League
© ALAMY

News 24/7

24MEDIA NETWORK