Μουνιόθ στο Contra.gr: "Γιατί η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί"

Ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς (και οι τρεις στο Κύπελλο Κυπελλούχων) αναλύει την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους και αποδίδει τον τίτλο του φαβορί στους Καταλανούς. Διαβάστε τη συνέντευξή του στο Contra.gr.

Μουνιόθ στο Contra.gr: "Γιατί η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί"

Eχοντας αγωνιστεί αφενός στην Μπαρτσελόνα και αφετέρου στο ιταλικό πρωτάθλημα (με τη φανέλα της Σαμπντόρια), ο Βίκτορ Μουνιόθ είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσει για το μεγάλο τελικό του Champions League το Σάββατο.

Ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς (και οι τρεις στο Κύπελλο Κυπελλούχων) αναλύει την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους και αποδίδει τον τίτλο του φαβορί στους Καταλανούς κάτι που μαρτυρά άλλωστε και η απόδοση νίκης της στον Stoiximan.gr που βρίσκεται στο 1.63.

Τι κάνει τη διαφορά στην εφετινή Μπαρτσελόνα μίστερ;

"Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα εξαρτάται πολύ από τους ποδοσφαιριστές και την ποιότητά τους. Η τεχνική παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που αγωνίζεται. Αλλωστε φάνηκε αυτό και πρόσφατα στον τελικό του Κυπέλλου με την Μπιλμπάο και τον τρόπο που σκόραρε. Οι τρεις της επίθεσης νομίζω ότι κάνουν και τη διαφορά χωρίς φυσικά να υποτιμώ τις άλλες γραμμές της ομάδας. Αυτή η τριάδα είναι η κορυφαία στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Παίζουν μ' ένα τρόπο πλήρη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί".

Αρα δεν είναι μόνο ο Μέσι...

"Δεν το συζητάμε ότι πρωταγωνιστής είναι ο Μέσι. Το θέμα με τους τρεις παίκτες που έχει ο Λουίς Ενρίκε μπροστά είναι ότι μπορούν να τα κάνουν όλα. Να σκοράρουν, να δημιουργήσουν, να δώσουν ασίστ, ακόμα και να κινηθούν έξυπνα χωρίς την μπάλα".

Αλήθεια τι διαφορά εντοπίζεις στον τρόπο παιχνιδιού του Λουίς Ενρίκε σε σχέση μ΄αυτόν του Πεπ Γκουρδιόλα

"Η φετινή Μπαρτσελόνα κυριαρχεί με διαφορετικό τρόπο θα έλεγα. Στον Γκουαρδιόλα άρεσε πολύ η κατοχή της μπάλας,στην Μπαρτσελόνα του Ενρίκε παίζει πιο σημαντικό ρόλο η ταχύτητα των αντιδράσεων στην επίθεση, ίσως δεν χρειάζεται να έχει στο παιχνίδι της το “βάθος” που είχε επί των ημερών Γκουαρδιόλα".

Μουνιόθ στο Contra.gr: "Γιατί η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί"

Περιμένατε μία τόσο γρήγορη επιτυχία για τον Λουίς Ενρίκε;

"Θα έλεγα ναι λόγω του ρόστερ της ομάδας. Για μένα ήταν αποφασιστικής σημασίας η προσθήκη του Λουίς Σουάρες το καλοκαίρι, έδωσε στην ομάδα ακόμη μεγαλύτερη πληρότητα. Με την αύρα που έφερε αλλά και με τον τρόπο του παιχνιδιού του έκανε την Μπαρτσελόνα ακόμα καλύτερη. Ο Λουίς Ενρίκε τους έδωσε κίνητρο μ' έναν πολύ θετικό τρόπο και έτσι ήρθε η επιτυχία".

Τι θα κάνει η Γιουβέντους για να χτυπήσει αυτή την Μπαρτσελόνα;

"Μπορώ να πω αρχικά ότι η Μπαρτσελόνα είναι σαφώς ανώτερη από τη Γιουβέντους. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους παίκτες. Αρα, αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει η ιταλική ομάδα είναι να μην επιτρέψει στην αντίπαλό της να παίξει όπως ξέρει, να την βγάλει από τις συνηθισμένες νόρμες του παιχνιδιού της. Τότε ναι θα έχει τύχη. Το πρόβλημα με τη Γιουβέντους είναι ότι δεν διαθέτει την ποιότητα της Μπαρτσελόνα στο ατομικό επίπεδο. Εχει λίγες πραγματικά μεγάλες προσωπικότητες. Γι' αυτό και θεωρώ την Μπάρτσα φαβορί".

Ηταν έκπληξη για σας η παρουσία της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League;

"Οχι γιατί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική σαν ομάδα. Στην Ιταλία δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, πήρε άνετα το πρωτάθλημα και με μεγάλη διαφορά. Δεν είναι εύκολο να πάρεις το πρωτάθλημα στην Ιταλία με τόσο πειστικό τρόπο και να το εξασφαλίσεις τόσο νωρίς. Στη συνέχεια κατέκτησε και το Κύπελλο".

Δεν θα προτιμούσατε έναν τελικό Ρεάλ-Μπαρτσελόνα;

"Για το ισπανικό ποδόσφαιρο θα ήταν το καλύτερο δυνατό. Αλλά η Γιουβέντους άξιζε σίγουρα την πρόκριση στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ".

Από πλευράς τακτικής, τι αναμένεται να δούμε το Σάββατο;

"Περιμένω από τη Γιουβέντους να χρησιμοποιήσει πολύ τις αντεπιθέσεις, τις γρήγορες αντεπιθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Βιδάλ και του Μοράτα και να χτυπήσει κατ' αυτόν τον τρόπο την αντίπαλη άμυνα. Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της επιθυμεί το ακριβώς αντίθετο. Κατοχή της μπάλας και απόλυτο έλεγχο το ρυθμού γιατί έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης για τη Γιούβε δεν νομίζω ότι θα παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αυτό θα είναι μία έκπληξη για μένα. Θα συνιστά ρίσκο γιατί “τρώει” έναν παίκτη από τις άλλες γραμμές, οπότε δεν βλέπω να προτιμάται".

Κόουτς έχετε αγωνιστεί σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς. Είναι πράγματι διαφορετική η προετοιμασία γι' αυτά τα ματς;

"Ναι είναι ειδική. Πρέπει αφενός να εξασφαλίσεις το μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης και αφετέρου να δουλέψεις πάρα πολύ στις λεπτομέρειες του αγώνα. Από εκεί και πέρα οφείλεις να αγωνιστείς για τη νίκη από το πρώτο λεπτό, δεν υπάρχει αύριο, δεν μπορείς να περιμένεις. Αρα, ξεδιπλώνεις αμέσως το σχέδιο που έχεις για τη νίκη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK