Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα: Γκολ και φάσεις του τελικού του Champions League

Τα γκολ των Ράκιτιτς, Σουάρες, Νεϊμάρ και Μοράτα, οι ντρίμπλες, οι χαμένες ευκαιρίες και οι αποκρούσεις του Μπουφόν. Δείτε σε VIDEOS όλες οι φάσεις του τελικού του Champions League μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους.

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα: Γκολ και φάσεις του τελικού του Champions League

Πρώτο ημίχρονο

"Φουριόζα" ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα στον μεγάλο τελικό του Champion League. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ κόντρα στη Γιουβέντους μόλις στο 4ο λεπτό μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια και συνολικά 16 (!) πάσες.

Γκολ Μπαρτσελόνα:

Νεϊμάρ και Ινιέστα συνδυάστηκαν ωραία στη γωνία της περιοχής, ο Ισπανός μπήκε μέσα και την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα στον Ράκιτιτς, με τον Κροάτη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν!

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ντάνι Άλβες λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όμως ο Μπουφόν με μια σπουδαία απόκρουση κατάφερε να κρατήσει τη Γιουβέντους ζωντανή στο ματς:

Φυσικά σε έναν τελικό δεν μπορούν να λείπουν και οι θεαματικές ντρίμπλες, όπως η "ποδιά" του Άλβες στον Βιδάλ:

H Γιουβέντους προσπάθησε να απαντήσει στο 26' με τον Μαρκίζιο, με το σουτ του Ιταλού όμως να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν:

Στο 39' ο Λουίς Σουάρες έφτασε μια "ανάσα" από το γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από τα δοκάρια της "Γιούβε":

Ενώ ο ίδιος παίκτης, δευτερόλεπτα αργότερα έπιασε νέο καλό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Μπουφόν:

Δεύτερο ημίχρονο

Δύο λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου μέρους η Μπαρτσελόνα έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο Σουάρες έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, όμως ο Μπουφόν φώναξε και πάλι "όχι", κρατώντας το 1-0:

Γκολ: Γιουβέντους

Η "Γηραιά Κυρία" κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 55' με τον Μοράτα. Η φάση ξεκίνησε από τον Μαρκίζιο που με ένα ασύλληπτο τακουνάκι βρήκε τον Λιχτστάινερ. Ο μπακ της Γιουβέντους μπήκε στην περιοχή και γύρισε ωραία την μπάλα στον Τέβες, όμως το σουτ του τελευταίου εξουδετέρωσε ο Τερ Στέγκεν. Στη συνέχεια της φάσης όμως, ο Μοράτα από κοντά έγραψε το 1-1.

Και φυσικά ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν το πανηγύρισε έξαλλα:

Γκολ: Μπαρτσελόνα

H χαρά των "μπιανκονέρι" ωστόσο δεν κράτησε πολύ. Στο 69' ο Μέσι κουβάλησε τη μπάλα από το κέντρο μέχρι την περιοχή της Γιουβέντους, έκανε το σουτ για να διώξει με δυσκολία ο Μπουφόν. Στη συνέχεια της φάσης όμως ο Λουίς Σουάρες από κοντά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Ισπανούς:

Λίγο έλειψε στο επόμενο δίλεπτο ο Νεϊμαρ να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-1, όμως το γκολ που πέτυχε ο Βραζιλιάνος, ακυρώθηκε σωστά, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθειά του για κεφαλιά:

Κενό δημιουργήθηκε στην άμυνα της Γιουβέντους στα τελευταία λεπτά, με τον Πικέ να το εκμεταλλεύεται στo 82' και να φτάνει κοντά στο γκολ. Όμως επιβεβαιώνοντας τη θέση του... αμυντικού έστειλε τη μπάλα άουτ:

Σαν να μην έφτανε το 2-1, οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν και σε τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η Γιουβέντους που έψαχνε το γκολ βγήκε μπροστά, δίνοντας την ευκαιρία στους Ισπανούς να βγουν στην αντεπίθεση. Ο Πέδρο άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Νεϊμάρ και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 3-1:

News 24/7

24MEDIA NETWORK