Ο Ποτσετίνο είπε 'ciao' στους δημοσιογράφους που δεν σεβάστηκαν την Τότεναμ

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έζησε το θρίαμβο της Τότεναμ, μαγεμένος από το ίδιο το ποδόσφαιρο. Λίγο μετά, αποχώρησε εκνευρισμένος από τη συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον Χάρι Κέιν. Αποχώρησε γιατί μπορούσε.

Ο Ποτσετίνο είπε 'ciao' στους δημοσιογράφους που δεν σεβάστηκαν την Τότεναμ

Ο Μαουρίσιο Ρομπέρτο Ποτσετίνο Τροσέρο έχει γεννηθεί για το ποδόσφαιρο. Από τους Νιούελς Ολντ Μπόις, την Παρί Σεν Ζερμέν, την Μπορντό και τον σταθμό ζωής που άκουγε στο όνομα Εσπανιόλ, ως τη σημερινή προπονητική εποποιία του, ο Αργεντινός τεχνικός έχει κάνει σπίτι του τα τερέν με χορτάρι.

Ο χθεσινός αγώνας της Τότεναμ, η επική της πρόκριση στον τελικό του Champions League, ήταν μια επιβράβευση για τον 47χρονο προπονητή, που ζει για το ποδόσφαιρο και το αγαπάει σαν να διατηρεί συζυγική σχέση μαζί του.

Ο προπονητής της Τότεναμ έδωσε ένα ρεσιτάλ προπονητικής ή για να το πούμε πιο σωστά, πέτυχε έναν θρίαμβο τακτικής. Επίσης, με τον τρόπο που έζησε το ματς κατά τη διάρκειά του και στο τέλος, παρέδωσε ένα ρεσιτάλ 'κάνω ό,τι μου 'ρχεται στο μυαλό, χωρίς να δίνω σημασία για τη γνώμη των άλλων'.

Όταν ολοκληρώθηκε το ματς, ο Ποτσετίνο έγινε κομμάτια από την υπερπροσπάθεια, λύγισε, διαλύθηκε μέσα σε κλάματα χαράς, πάνω στο χορτάρι. Στη συνέχεια, στις πρώτες δηλώσεις του, έκανε τον ωραιότερο αυτοσχεδιασμό αγγλικών με αργεντίνικη προφορά που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Ξεκινώντας με ένα σεμνό και αυθόρμητο "thank you football", ευχαριστώντας στη συνέχεια τους παίκτες (που είναι "superheroes") και όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτόν τον θρίαμβο, που μοιάζει εξίσου μαγικός με αυτόν της Λίβερπουλ.

Αν υπάρχει, όμως, μια στιγμή που εκτοξεύτηκε ακόμα περισσότερο στα μάτια μας, ήταν όταν στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την κατάσταση του Χάρι Κέιν(!) και αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Αργεντινός ξεστόμισε ένα λακωνικό "ciao", σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα, σαν να έλεγε με τον δικό του τρόπο στους δημοσιογράφους "ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ". Ατόφιος, αυθεντικός, μεγάλος ποδοσφαιράνθρωπος.

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Peter Dejong)

News 24/7

24MEDIA NETWORK