You 'll never walk alone, τώρα και στο Dortmund

Δεν είναι η πρώτη φορά που 'αντιγραφάκηδες' ερμηνεύουν το "You 'll never walk alone" σε γήπεδα που δεν είναι το Anfield. Εν τούτοις, το βράδυ της Τετάρτης (σ.σ. 24/10), ο ύμνος ακούστηκε σε δύο έδρες. Ποιος το έκανε καλύτερα;

You 'll never walk alone, τώρα και στο Dortmund

To 'You 'll never walk alone' είναι ένα το πιο γνωστό τραγούδι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το έγραψε ο Oscar Hammerstein II και το συνέθεσε ο Richard Rodgers, για ένα musical (Carousel) που έκανε πρεμιέρα το 1945, στις ΗΠΑ. Ο κόσμος όμως, το έμαθε με τη διασκευή των Βρετανών Gerry and the Pacemakers, το 1963. Πολύ σύντομα υιοθετήθηκε από τη Liverpool FC. Προηγήθηκε η παρουσίαση του από τον Gerry Marsden, frontman των Gerry and the Pacemakers στον προπονητή τον "κόκκινων", Bill Shankly, κατά τη διάρκεια ταξιδιού για την preseason εκείνου του έτους. Οι δημοσιογράφοι που ακολούθησαν την αποστολή, μετέδωσαν πως αυτό είναι το νέο τραγούδι του οργανισμού και τη συνέχεια την ξέρετε.

Μόνο που το Anfield δεν είναι το μόνο γήπεδο όπου ακουγόταν, ευθύς εξ αρχής το άσμα. Ο πρώτος μιμητής ήταν η Celtic που αντέγραψε τη συνήθεια τόσο γρήγορα, ώστε να γίνουν debates για το πού ανήκει η πρωτιά. Η έρευνα κατέληξε στο ότι οι Σκοτσέζοι άκουσαν ό,τι άκουσαν στον ημιτελικό με τη Liverpool, για το European Cup Winners' Cup του 1996, στο Anfield και το εφάρμοσαν στο Celtic Park.

Η πιο μεγάλη έκπληξη ωστόσο, που ένιωσαν οι “κόκκινοι” ήταν αυτή που τους επιφύλαξε η Borussia, στον αγώνα για το Europa League της σεζόν 2015-16. Πριν τη σέντρα, οι φίλαθλοι στις εξέδρες έγιναν ένα και ερμήνευσαν τον ύμνο.

Μετά το practice, οι Γερμανοί το πήραν και σπίτι τους. Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης 24/10, όπου το You 'll never walk alone 'γέμισε' δυο γήπεδα. Αυτό της Dortmund.

και φυσικά σε εκείνο της Liverpool.

Για την ιστορία και στα δυο γήπεδα, οι οικοδέσποινες επικράτησαν με 4-0 (της Atlético Madrid και του Ερυθρού Αστέρα, αντίστοιχα).

Αν και πρόκειται για ιεροσυλία, ψηφίστε ποιος το έκανε καλύτερα.

Photo: AP Photo/Martin Meissner

News 24/7

24MEDIA NETWORK