Πάει "Euro 2008" και μετά φεύγει ο Φαν Μπάστεν

Το Euro 2008 θα είναι το δεύτερο και τελευταίο τουρνουά που ο Μάρκο Φαν Μπάστεν θα βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας.
Το Euro 2008 θα είναι το δεύτερο και τελευταίο τουρνουά που ο Μάρκο Φαν Μπάστεν θα βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "οράνιε" θα αποτελέσει παρελθόν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας.

Μιλώντας για το θέμα ο Φαν Μπάστεν τόνισε: "Μετά τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας αντιμετωπίσαμε την παρουσία μας σε μία τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σαν μια νέα πρόκληση. Έπειτα από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της εθνικής ομάδας είναι ώρα να εργαστούμε σε ένα νέο περιβάλλον. Τόσο εγώ όσο και ο Τζον δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά θέλαμε να ενημερώσουμε εγκαίρως την ομοσπονδίας, με την οποία έχουμε άριστη συνεργασία".

Η απάντηση της KNVB (σ.σ Π.Ο ομοσπονδία της Ολλανδίας) ήρθε διά στόματος του προέδρου της, Χενκ Κέσλερ, ο οποίος είπε: "Είναι κρίμα, αλλά το εκτιμούμε ότι μας το είπε έγκαιρα. Θα έχουμε χρόνο να δούμε ποιος θα τους διαδεχθεί και ο Μάρκο με τον Τζον το ξεκαθάρισαν ότι θα επικεντρωθούν ολοκληρωτικά στο επερχόμενο τουρνουά".

Υπενθυμίζεται πως ο Φαν Μπάστεν ανέλαβε τους "οράνιε" μετά το Euro 2004 (πήρε τη θέση του Άντβοκαατ) και στο Μουντιάλ της Γερμανίας δεν μπόρεσε να προχωρήσει πέρα από τη φάση των "16", με την Πορτογαλία τους Σκολάρι να τους στέλνει νωρίς εκτός διοργάνωσης.