Έρευνα από την UEFA για τη σβάστικα στο γήπεδο της Κροατίας

Με τιμωρία κινδυνεύει η εθνική Κροατίας εξαιτίας της σβάστικας που ζωγράφισαν στο χορτάρι του "Πόλιουντ" πριν από την αναμέτρηση με την Ιταλία για τα προκριματικά του Euro 2016, για την οποία η UEFA αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας.

Έρευνα από την UEFA για τη σβάστικα στο γήπεδο της Κροατίας

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης της Κροατίας με την Ιταλία στο άδειο λόγω τιμωρίας "Πόλιουντ" στο Σπλιτ, από τον τηλεοπτικό φακό φαινόταν στο γήπεδο ζωγραφισμένη μια σβάστικα, η οποία ωστόσο δεν ήταν ορατή από παίκτες και διαιτητές.

Αμέσως μετά από το τέλος της αναμέτρησης, η Ιταλία προχώρησε σε επίσημη καταγγελία του περιστατικού, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας να κάνει λόγο για σαμποτάζ και να τονίζει: "Ελπίζουμε η αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες. Αυτό είναι ντροπή για όλη την Κροατία. Απ' όσο γνωρίζουμε, το σύμβολο ζωγραφίστηκε στο γήπεδο 24 με 48 ώρες πριν από το ματς έτσι ώστε να είναι ορατό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ζητάμε συγγνώμη από όλους τους οπαδούς που είδαν το ματς από την τηλεόραση, από τις δύο ομάδες και από τους φιλοξενούμενούς μας από την Ιταλία για το σύμβολο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK