Γερμανία - Σλοβακία 3-0

Η Γερμανία πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο τη Σλοβακία και νίκησε όσο εύκολα δείχνει το τελικό 3-0, παίρνοντας το "εισιτήριο" για το σούπερ ντέρμπι των προημιτελικών με Ισπανία ή Ιταλία.

Γερμανία - Σλοβακία 3-0
Γκόμες-Γερμανία-Σλοβακία

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Γιόαχιμ Λεβ απηύδησε από τον Μάριο Γκέτσε και τον άφησε εκτός ενδεκάδα, δίνοντας τη θέση του στον Γιούλιαν Ντράξλερ. Στον αντίποδα, ο Γιαν Κόζακ αναπλήρωσε το κενό του τραυματία Ρόμπερτ Μακ μετατοπίζοντας τον Γιουράι Κούτσκα στο δεξί άκρο της επίθεσης, μία κίνηση που δεν του έφερε οφέλη.

Το παιχνίδι, μάλιστα, θα μπορούσε να τελειώσει μόλις σε ένα τέταρτο, αφού στο 8' ο Τζερόμ Μπόατενγκ σημείωσε το πιο γρήγορο γερμανικό γκολ στην ιστορία του Euro και στο 13' ο Μεσούτ Εζίλ είχε ευκαιρία να κάνει το 2-0 από τη βούλα του πέναλτι. Έγραψε ιστορία για αρνητικό ρόλο, αφού έγινε ο πρώτος Γερμανός που αστοχεί σε πέναλτι στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και ο τρίτος σε μεγάλη διοργάνωση.

Τα "πάντσερ" ήταν καταιγιστικά στο 1ο ημίχρονο, με τον Μάνουελ Νόιερ θεατή πλην μιας κεφαλιάς του Κόυτσκα στο 42'. Στο επόμενο λεπτό, η εξαιρετική κίνηση του Ντράξλερ έφερε την ασίστ στον Μάριο Γκόμες, για το 5ο γκολ στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το γερμανικό ρεκόρ του Γίργκεν Κλίνσμαν.

Η είσοδος των Γιαν Γκρέγκους και Στάνισλαβ Σέστακ στην ανάπαυλα ανέβασαν ορισμένα μέτρα τους Σλοβάκους. Ο Νόιερ απειλήθηκε, ωστόσο ανταπεξήλθε άριστα και στο 63' ήρθε η επισφράγιση της ανωτερότητας της "νάτσιοναλμανσαφτ" από τον Ντράξλερ. Τα υπόλοιπα λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές να περιμένουν στην επόμενη φάση τους πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς ή τους φιναλίστ Ιταλούς.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο στόπερ Τζερόμ Μπόατενγκ είχε 32 αγγίγματα της μπάλας στο γήπεδο της Σλοβακίας και 33 στο γήπεδο της Γερμανίας, ενδεικτικό της μονόπλευρης εικόνας του αγώνα.

Γερμανία - Σλοβακία 3-0

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (72' Χέβεντες), Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (76' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ (72' Ποντόλσκι), Γκόμες

Σλοβακία (4-3-3): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκέρτελ, Ντούριτσα, Γκιομπέρ (84' Σαλάτα), Χροσόβσκι, Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Κούτσκα, Ντούρις (64' Σέστακ), Βάις (46' Γκρέγκους)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το πανόραμα του Euro: Το πρόγραμμα και τα ζευγάρια των "8"
Τα highlights του Γερμανία - Σλοβακία
Γαλλία - Ιρλανδία 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK