Το πορτογαλικό "Maracanazo" με δράστες τους Ελληνες

Γιατί η μεγάλη νίκη της Ελλάδας στη Λισσαβόνα επί της Πορτογαλίας πριν από 12 χρόνια χαρακτηρίζεται "Maracanazo".

Στο αφιέρωμα που ετοίμασε η ισπανική εφημερίδα "Μarca" για τους τελικούς του Euro από το 1960 μέχρι και το 2012 τα εγκώμια για το ελληνικό έπος του 2004 δεν λείπουν.

"Maracanazo" χαρακτηρίζει η ισπανική εφημερίδα την τεράστια νίκη της Ελλάδας επί της οικοδέσποινας Πορτογαλίας στις 4 Ιουλίου του 2004 στη Λισσαβόνα παραπέποντας στη μεγάλη...ζημιά που είχε κάνει η Ουρουγουάη στη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1950 μέσα στο θρυλικό "Μαρακανά".

"Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία των Euro προκαλώντας σοκ στην Πορτογαλία. Οι Ελληνες στον Ολυμπο με ηγέτη τον Ζαγοράκη και με την καθοδήγηση του Ρεχάγκελ" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από το δημοσίευμα δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και τα δάκρυα του πολύ νεαρού τότε Κριστιάνο Ρονάλντο.

Θυμηθείτε την πορεία

 

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.