Ελβετία - Γαλλία 0-0

Η Γαλλία έκανε το καθήκον της, κράτησε τους Ελβετούς στο 0-0 και τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο του Euro 2016, αφήνοντας την αντίπαλό της στη 2η θέση.

Ελβετία - Γαλλία 0-0
Πογκμπά-Γαλλία-Ελβετία

ΤΟ POLL TOY ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ το είχε προαναγγείλει. Στον πάγκο ο "ήρωας" Ντιμιτρί Παγέ, στον πάγκο και οι "κιτρινισμένοι" Ενγκολό Καντέ και Ολιβιέ Ζιρού. Η Γαλλία ήθελε μια ισοπαλία για να "κλειδώσει" την πρωτιά και η Ελβετία με τον "άγουρο" Μπριλ Εμπολό βασικό και μόνο μπροστά, δεν προκαλούσε προβλήματα.

Πλην μιας αναμπουμπούλας στην οποία πρωταγωνίστησε ο 19χρονος φορ της Βασιλείας, οι Ελβετοί έβλεπαν τον Πολ Πογκμπά να κάνει ό,τι θέλει. Μεταξύ αυτών που... ήθελε, δύο δοκάρια, δύο ευκαιρίες και γενικά ό,τι δεν έπραξε στο πρώτο παιχνίδι, όταν και δέχθηκε δρυμεία κριτική.

Η πρώτη κίνηση του Γάλλου τεχνικού ήταν ο Παγέ στο 63' και ο άσος της Γουέστ Χαμ είχε καλή ευκαιρία σε μία από τις λίγες καλές φάσεις του 2ου μέρους, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Η δεύτερη μπάλα του αγώνα, αφού η πρώτη... σκίστηκε ( όπως και αρκετές φανέλες) σε μία κόντρα του Βαλόν Μπεχράμι με τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Όταν ο Ντεσάμπ αποφάσισε να κυνηγήσει απροκάλυπτα την ισοπαλία, έβγαλε τον επιθετικό της Ατλέτικο, έβαλε τον Μπλεζ Ματουιντί και κράτησε με άνεση το μηδέν, δίνοντας στους "τρικολόρ" την πρώτη θέση και αντίπαλο τον τρίτο του 3ου, του 4ου ή του 5ου ομίλου. Οι Ελβετοί προχωρούν ως δεύτεροι, που τους φέρνει αντιμέτωπους με Γερμανούς ή Πολωνούς.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Πολ Πογκμπα ήταν ο πρώτος Γάλλος σε επαφές με την μπάλα (83), στις απόπειρες μεταβίβασης (43) και στα σουτ (4).

Ελβετία - Γαλλία 0-0

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ελβετία (4-2-3-1): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σατσίρι (79' Φερνάντες), Τζεμαΐλι, Μεχμέντι (86' Λανγκ), Εμπολό (74' Σεφέροβιτς)

Γαλλία (4-3-3): Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Σισοκό, Καμπάιγ, Πογκμπά, Γκριεζμάν (77' Ματουιντί), Ζινιάκ, Κομάν (63' Παγέ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα του Euro 2016
Τα highlights του Ελβετία - Γαλλία
Σκίζονταν για... πλάκα οι φανέλες των Ελβετών
Έσκασε η μπάλα στο Ελβετία-Γαλλία!

News 24/7

24MEDIA NETWORK