Σλοβακία - Αγγλία 0-0

H Αγγλία αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 κόντρα στη Σλοβακία και πήρε την πρόκριση για τους "16" του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του 6ου ομίλου. Πολύ κοντά στην πρόκριση κι οι Σλοβάκοι ως καλύτεροι τρίτοι.

Σλοβακία - Αγγλία 0-0

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρά τη σπουδαιότητα του αγώνα, αφού η Αγγλία δεν είχε "κλειδώσει" την πρόκριση στους "16", ο Ρόι Χόντσον αποφάσισε να αλλάξει τα 6/11 σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ουαλία. Οι Ντάνιελ Στάριτζ, Τζέιμι Βάρντι αποτέλεσαν μαζί με τον Άνταμ Λαλάνα την επιθετική γραμμή των "λιονταριών", ενώ οι Τζόρνταν Χέντερσον, Τζακ Γουίλσιρ, Έρικ Ντάιερ συνέθεσαν την τριάδα στο κέντρο. Στον αντίποδα, ο Γιαν Κόζακ παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τους Βλάντιμιρ Βάις, Ρόμπερτ Μακ να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Οντρέι Ντούντα.

Οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ήλεγξαν από τα πρώτα λεπτά το ρυθμό του αγώνα. Με τους Στάριτζ και Λαλάνα να "τρυπώνουν" διαρκώς στα αντίπαλα καρέ, η Αγγλία κυνήγησε από νωρίς το γκολ, όμως υπήρχε ξεκάθαρο προβλήματα στην τελική ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Γιαν Κόζακ είχαν θέσει ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν, χτυπώντας στην κόντρα επίθεση με τους ταχύτατους Μακ και Βάις. Παρά την πολιορκία, η μοναδική σημαντική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο έλαβε χώρα στο 17', αλλά ο Μάτους Κόζατσικ αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Τζέιμι Βάρντι.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 53', η Σλοβακία θα μπορούσε να "σοκάρει" τους Άγγλους, αλλά ο Μακ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος γύρισμα του Κρις Σμόλινγκ στον Τζο Χαρτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Αγγλία "απάντησε" στις ευκαιρίες, αλλά ο Κόζατσικ είπε εκ νέου "όχι" στο διαγώνιο σουτ του Ναθάνιελ Κλάιν. Οι δύο σερί καλές στιγμές έδωσαν ρυθμό στον αγώνα, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Τα "λιοντάρια" συνέχισαν να έχουν τα ηνία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού η είσοδος των Γουέιν Ρούνεϊ και Ντελέ Άλι δεν έδωσε την απαραίτητη "φρεσκάδα".

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Χόντσον πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ που θα τους έδινε την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0 και την Αγγλία στη δεύτερη θέση, πίσω από την εντυπωσιακή Ουαλία, που την ίδια ώρα επικρατούσε με 3-0 της Ρωσίας.

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ρόι Χόντσον άκουσε τα εξ αμάξης από τον αγγλικό Τύπο για την απόφαση να συμπεριλάβει στην 23μελή αποστολή τον Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος πραγματοποίησε μία μετριότατη σεζόν. Ο Άγγλος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον παίκτη της Άρσεναλ, όμως ο 24χρονος άσος ήταν απογοητευτικός. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις (77% επιτυχία στις πάσες) και καμία βοήθεια στον τομέα της ανάπτυξης. Πολύ σωστά έγινε αλλαγή στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Σλοβακία - Αγγλία 0-0

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Σλοβακία (4-3-2-1): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πετσόφσκι (67' Γκιόμπερ), Κούτσκα, Χάμσικ, Βάις (78' Σκρίνιαρ), Μακ, Ντούντα (57' Σβέντο).

Αγγλία (4-3-2-1): Χαρτ, Κλάιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Χέντερσον, Γουίλσιρ (56' Ρούνεϊ), Λαλάνα (60' Άλι), Στάριτζ (75' Κέιν), Βάρντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες του Euro 2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK