Γερμανία - Πολωνία 0-0

Η Πολωνία κράτησε στο μηδέν τη Γερμανία και η πρώτη "λευκή" ισοπαλία του Euro 2016 δεν αποφεύχθηκε. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες στην κορυφή του Γ' ομίλου. Αποκλείστηκε η Ουκρανία.

Γερμανία - Πολωνία 0-0

TO POLL TOY ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά το "άγευστο" 2-0 στην πρεμιέρα η Γερμανία έψαχνε μια πιο πειστική εμφάνιση κόντρα στους Πολωνούς. Η επάνοδος του Χούμελς (αντί του Μουστάφι) προσέφερε μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν απέναντι σ' ένα άκρως επικίνδυνο δίδυμο (Μίλικ, Λεβαντόφσκι), αλλά με τις επιθέσεις να γέρνουν σταθερά από αριστερά η "νασιοναλμάντσαφτ" ήταν αρκετά προβλέψιμη και εύκολα αντιμετωπίσιμη.

Ο Χέκτορ είχε ανεβάσματα προκειμένου ο Ντράξλερ να έχει στήριγμα, αλλά σέντρες καλές δεν είχε και όσο ο Κρος δεν μπορούσε να περάσει κάθετες μπαλιές, το έργο των Πολωνών ήταν αρκετά βατό. Μάλιστα χρειάστηκε ο ίδιος ο χαφ της Ρεάλ να πατήσει περιοχή, στο 16', για να τελειώσει τη φάση που προήλθε από το πείσμα του Μίλερ, χωρίς όμως να βρει στόχο σ' ένα από τα 0/5 σουτ των Γερμανών στο πρώτο μισό.

Τα πράγματα θα είχαν γίνει χειρότερα για τους πρωταθλητές κόσμου εφόσον ο Μίλικ στο 46' είχε σκοράρει ολομόναχος στη μικρή περιοχή (κεφαλιά άουτ). Η απάντηση ήταν ένα άψυχο σουτ του Γκέτσε από πλεονεκτική θέση στο επόμενο λεπτό, μια φάση αποτύπωση της δίχως νεύρο εικόνας των "πάντσερ". Η οποία τους έφερε ξανά σε θέση απειλής, αλλά στο 59' ο Μίλικ σούταρε άουτ και ακολούθως ο Μπόατενγκ χρειάστηκε ένα εξαιρετικό τάκλινγκ για να σταματήσει τον Λεβαντόφσκι.

Οι Πολωνοί συνέχισαν να βγαίνουν σωστά στην αντεπίθεση και να... ξοδεύουν τις ευκαιρίες τους, αλλά οι Γερμανοί δεν τους τιμώρησαν. Ο Λεβ χρησιμοποίησε διαδοχικά τον Σίρλε και τον Γκόμεθ μήπως και με φρέσκα πόδια "χτυπήσει" στην αντίπαλη κούραση και γίνει εκμεταλλεύσιμη κάποια αδράνεια. Τίποτα πάντως δεν βελτίωσε την εικόνα της Γερμανίας, η οποία με μακρινά σουτ δεν απείλησε τον Φαμπιάνσκι, πέρα από την τελική του Εζίλ στο 69'. Η Πολωνία κράτησε το 0-0 και μ' ένα βαθμό ακόμη θα είναι στην επόμενη φάση.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο σίγουρος τρόπος για να μην απειληθεί ο Λούκας Φαμπιάνσκι ήταν να μην υπάρχουν χώροι για να εκδηλώνουν επιθέσεις οι Γερμανοί. Συνολικά οι Πολωνοί κόντραραν 29 φορές την μπάλα και ο γκολκίπερ της Σουόνσι δεν χρειάστηκε να επέμβει περισσότερες από τέσσερις φορές. Κυρίως δε στο σουτ του Εζίλ στο 69'. Είχαν επίσης 17 κλεψίματα και 38 διωξίματα. Τέλεια αμυντική συμπεριφορά.

Γερμανία - Πολωνία 0-0

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κρος, Κεντίρα, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ (71' Γκόμεθ), Γκέτσε (66' Σίρλε)

Πολωνία (4-4-2): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Μοντσίνσκι (76' Γιοντβόβετς), Μπλαστσικόφσκι (80' Καπούστκα), Γκροσίτσκι (87' Πέσκο), Μίλικ, Λεβαντόφσκι

News 24/7

24MEDIA NETWORK