Κροατία - Ισπανία 2-1

Η Κροατία "έκλεψε" την πρωτιά στον Δ' όμιλο! Με γκολ του Ιβάν Πέρισιτς στο 87' έκανε την ανατροπή, νίκησε 2-1 την Ισπανία στο Μπορντό και... απέφυγε την Ιταλία στο πρώτο νοκ άουτ. Πέναλτι-φάντασμα έχασε ο Σέρχιο Ράμος στο 1-1.

Κροατία - Ισπανία 2-1

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χωρίς φόβο έπαιξε η ελλιπής Κροατία απέναντι στην πληρέστατη Ισπανία και διεκδίκησε επί ίσοις όροις το αποτέλεσμα. Παρά τις αλλαγές που επέλεξε να κάνει ο Τσάτσιτς, κυρίως δε του του Μόντριτς και το εκπληκτικό 1-0 από τον Μοράτα στο 7', η "Χρβάτσκα" στάθηκε ανταγωνιστικά απέναντι στο μεγάλο φαβορί. Ο Ρογκ είχε πάρει από κοντά τον Ινιέστα, ο Πιάτσα δεν δίσταζε να κουβαλάει την μπάλα και ο Πέρισιτς στήριζε τον Ράκιτιτς με επελάσεις από αριστερά.

Οι Ισπανοί γλίτωσαν το 1-1 στο διπλό δοκάρι του χαφ της Μπαρτσελόνα και μετά το πρώτο τέταρτο δεν έβγαζαν την ίδια σιγουριά. Ο Φάμπρεγας έκανε καλό ματς, ήταν κινητικός, αλλά οι δημιουργίες του ξοδεύονταν είτε από τον Νολίτο είτε από τον Μοράτα που δεν έκανε καλό κοντρόλ απέναντι στον Σούμπασιτς.

Αντίθετα η Κροατία σκόραρε προτού ολοκληρωθεί το πρώτο μισό χάρη στη σέντρα ακριβείας του Πέρισιτς και την προβολή-τακουνάκι του Κάλινιτς στο πρώτο δοκάρι. Όταν δε στο 57' Γεντβάι (απόκρουση Ντε Χέα) και Πιάτσα (ψαλίδι άουτ) έχασαν διπλή ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, έγινε εμφανές πως το σύνολο του Τσάτσιτς έχει τα φόντα να φτάσει ακόμη και στη νίκη.

Ο Ντε Μπόσκε έψαξε με Σοριάνο (αντί Νολίτο) και Αντούριθ (αντί Μοράτα) να προσθέσει την επιθετικότητα που είχε ξεθυμάνει στην 11άδα του. Χωρίς όφελος όμως. Ακόμη και το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Κάιπερς στο 70' μετά από επιθετικό του Αντούριθ που μετατράπηκε σε παράβαση του Βερσάλικο στον Νταβίντ Σίλβα ήταν από σκάψιμο της μπάλας προς την περιοχή. Ο Σούμπασιτς πάντως (που βγήκε πολύ εκτός) απέκρουσε την εκτέλεση του Ράμος και επέτρεψε στους συμπαίκτες του να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογούσε.

Η... τιμωρία για τη νωχελική "φούρια ρόχα" και την εκπληκτική Κροατία ήρθε στο 87'. Όταν ο Πέρισιτς μπήκε από αριστερά, σούταρε και με μικρή δόση τύχης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα. 2-1 για την Κροατία και στο... καναβάτσο η Ισπανία που θα παίξει τώρα με την Ιταλία στο πρώτο μεγάλο ματς αυτής της διοργάνωσης.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για να... τρωθεί η Ισπανία χρειάζεται ν' απειληθεί, να μην αισθάνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού. Οι Κροάτες, με δύναμη, τακτική, τεχνική και ταχύτητα, έβγαλαν 13 τελικές, τέσσερις εξ αυτών εντός εστίας και δύο γκολ! Να πώς χάνει η "φούρια ρόχα".

Κροατία - Ισπανία 2-1

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Κροατία (4-2-3-1): Σούμπασιτς, Σέρνα, Τσόρλουκα, Γεντβάι, Βερσάλικο, Ρογκ (82' Κόβαστσιτς), Μπάντελι, Ράκιτιτς, Πιάτσα (92' Τσοπ), Πέρισιτς (94' Κράμαριτς), Κάλινιτς

Ισπανία (4-3-3): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Φάμπρεγας (84' Αλκάνταρα), Ινιέστα, Ντ.Σίλβα, Νολίτο (60' Σοριάνο), Μοράτα (67' Αντούριθ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του Euro 2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK