Ισπανία - Τσεχία 1-0

Η Τσεχία άντεξε την πίεση της Ισπανίας για 87 λεπτά, αλλά τελικά ο Ζεράρ Πικέ νίκησε τον εκπληκτικό Πετρ Τσεχ και χάρισε τη νίκη με 1-0 στην κάτοχο του τροπαίου. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον "αειθαλή" Αντρές Ινιέστα.

Ισπανία - Τσεχία 1-0

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρά τον ντόρο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την εμπλοκή του Νταβίντ ντε Χέα σε σεξουαλικό σκάνδαλο, ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε στήριξε τον γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του έδωσε φανέλα βασικού στην αναμέτρηση με την Τσεχία. Η "φούρια ρόχα", στηριζόμενη στην τριάδα των Ινιέστα-Φάμπρεγκας-Σίλβα, προσπάθησε να βρει κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία, έχοντας μάλιστα μία πολύ καλή στιγμή στο 16ο λεπτό με τον Άλβαρο Μοράτα, αλλά ο Πετρ Τσεχ αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική ενστικτώδη απόκρουση.

Παρά την καθολική υπεροχή της Ισπανίας (κατοχή 69%-31%), το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους -τυπικά- φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά, επιχειρώντας να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση, με... μπροστάρη τον "γερόλυκο", Τόμας Ροζίτσκι. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου, οι Ισπανοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Τσεχ δήλωσε "παρών" κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ισπανία θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα, αλλά ευτυχώς για τον άσο της Τσεχίας, Ρόμαν Χούμπνικ η προβολή που επιχείρησε κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Τσεχ. Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πολιόρκησαν τα καρέ του Τσεχ, έχασαν σημαντικές στιγμές, αλλά ήταν "φλύαροι" στην τελική προσπάθεια. Μάλιστα, κόντεψαν να το... πληρώσουν στο 65ο λεπτό, αλλά ο Φάμπρεγκας πρόλαβε την μπάλα προτού περάσει την γραμμή του τέρματος σε κεφαλιά του Γκέμπρε Σελασιέ.

Η είσοδος του Άριτς Αντούριθ έδωσε επιθετική ώθηση στη "φούρια ρόχα" που άσκησε ασφυκτική πίεση, ούσα διαρκώς στα αντίπαλα καρέ. Τελικά, η προσπάθεια απέδωσε καρπούς στο 87ο λεπτό. Ο Αντρές Ινιέστα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ζεράρ Πικέ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, λύνοντας το "γόρδιο δεσμό". Οι Τσέχοι ανέβηκαν στα τελευταία λεπτά, κυνήγησαν την ισοφάριση, αλλά στη μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει, ο Ντε Χέα είπε "όχι" στο σουτ του Νταρίντα στο 92'.

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία είχε "κατασκηνώνει" στο δεύτερο μισό του γηπέδου, κυνηγώντας το πολυπόθητο γκολ κόντρα στην Τσεχία. Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς, έστω και αργά..

Ισπανία - Τσεχία 1-0

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ισπανία (4-3-2-1): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας (70' Τιάγκο), Ινιέστα, Νολίτο (82' Πέδρο), Σίλβα, Μοράτα (62' Αντούριθ).

Τσεχία (4-2-3-1): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Σίβοκ, Χούμπνικ, Λιμπερσκί, Νταρίντα, Πλάζιλ, Γκρεμπρέ Σελασιέ (86' Σούραλ), Κρεΐτσι, Ροζίτσκι (88' Παβέλκα), Νέτσιντ (75' Λάφατα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα του Euro 2016
Τα highlights του Ισπανία - Τσεχία

News 24/7

24MEDIA NETWORK