Ο Παριζιάνος Γκερέιρο που έγινε Πορτογάλος

Γεννημένος στα προάστια του Παρισιού, ο Ραφαέλ Γκερέιρο θα μπορούσε στον τελικό της Κυριακής να είναι ο αριστερός μπακ της εθνικής Γαλλίας!

SAINT-ETIENNE, FRANCE - JUNE 14:  Raphael Guerreiro of Portugal during the UEFA EURO 2016 Group F match between Portugal and Iceland at Stade Geoffroy-Guichard on June 14, 2016 in Saint-Etienne, France.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)
SAINT-ETIENNE, FRANCE - JUNE 14: Raphael Guerreiro of Portugal during the UEFA EURO 2016 Group F match between Portugal and Iceland at Stade Geoffroy-Guichard on June 14, 2016 in Saint-Etienne, France. (Photo by Michael Steele/Getty Images) GETTY IMAGES

Μια από τις πολλές μικρές ιστορίες που αναδύονται στη διάρκεια μιας διοργάνωσης όπως το Euro είναι αυτή του Ραφαέλ Γκερέιρο.

Δεν είναι αντίστοιχη των Γκάνιτ & Τάουλαντ Τζάκα, των δύο αδερφών ανάμεσα σε τρεις χώρες και έναν αγώνα. Ωστόσο την Κυριακή ο 22χρονος αριστερός μπακ θα έρθει αντιμέτωπος με το άλλο του μισό: τη γαλλική υπηκοότητά του! Ενδεχομένως δηλαδή θα ήταν ο αριστερός μπακ των "μπλε", αντί του 35χρονου Πατρίς Εβρά.

Στις 22 Δεκεμβρίου του 1993 ο Γκερέιρο γεννήθηκε στο Μπλαν-Μεσνίλ, ένα από τα προάστια του Παρισιού, 12 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο. Εκεί που θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.

Η μητέρα του Γαλλίδα, τον ανέθρεψε σύμφωνα με τα δικά της βιώματα. Δεν γνωρίζουμε αν τα γαλλικά συνοδεύτηκαν από πιάνο, σίγουρα πάντως ο μικρός Ραφαέλ μεγάλωσε σε γαλλικά ποδοσφαιρικά πρότυπα έχοντας έφηβος πια ενταχθεί στις φημισμένες ακαδημίες Κλερφοντέν, δίπλα σε άλλα παιδιά της ηλικίας του όπως ο γκολκίπερ Αρεολά και ο επιθετικός Μακενγκό. Όλα αυτά προτού πάει στην Καέν και σταδιακά υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του, συνεχίσει ως βασικός στη Λοριάν και μεταγραφεί στην Ντόρτμουντ, στην οποία και θ' ανήκει μετά το τέλος του Euro.

Στο σπίτι βέβαια του Γκερέιρο δέσποζε η φιγούρα του πατέρα του. Ο οποίος ήταν Πορτογάλος. Και δεν άφησε τον γιο του να... αλλαξοπιστήσει. Κάθε καλοκαίρι έφευγαν οδικώς για διακοπές στο Φάρο και ο Ραφαέλ συνδέθηκε με την πατρίδα του πάτερ-φαμίλιας, τόσο που την έκανε δική του όντας μάλιστα φαν της Μπενφίκα. Με αποτέλεσμα όταν κλήθηκε να επιλέξει ποδοσφαιρικό "διαβατήριο" να μην έχει αμφιβολίες για την τελική απόφασή του. Είχε ήδη καταλήξει.

" Η Πορτογαλία ήταν η πρώτη επιλογή μου και ουδείς προσπάθησε να με επηρεάσει. Ούτε από την οικογένειά μου είτε ο ατζέντης μου", είχε δηλώσει ο Γκερέιρο αφού πρωτοκλήθηκε στην εθνική U21 υπό τον Ρουί Ζόρζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κέρδισε τη μάχη για Γκερέιρο η Ντόρτμουντ: Άλλο ένα ταλέντο στο Βεστφάλεν

News 24/7

24MEDIA NETWORK