Με "Έλληνα" οι τρεις υποψήφιοι για τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε θα αποτελέσει παρελθόν από την εθνική Ισπανίας μετά από οκτώ χρόνια και ο διάδοχός του πιθανόν να προκύψει από Ισπανό χωρίς δουλειά.

Με "Έλληνα" οι τρεις υποψήφιοι για τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας

Η διαδοχή στον πάγκο του πιο πετυχημένου προπονητή στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση για την ομοσπονδία της χώρας.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε έχει ενημερώσει εδώ και καιρό ότι θα αποχωρήσει μετά από το πέρας των υποχρεώσεων της "φούρια ρόχα" στο Euro 2016, ανεξαρτήτως το πότε θα ερχόταν αυτό.

Εν τέλει, η παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα γήπεδα της Γαλλίας αποδείχθηκε βραχύβια και οι κινήσεις για την αντικατάσταση του 65χρονου προπονητή, σε μία προσπάθεια ανασυγκρότησης της ομάδας μετά από δύο σερί αποτυχίες.

Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών έφερναν στη θέση του Ντελ Μπόσκε τον Χουλιέν Λοπετέγκι, τον προ ετών τεχνικό στην εθνική κ-19 και κ-21, με τις οποίες, μάλιστα, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό του 2012 και του 2013.

Ο 49χρονος είχε μείνει άνεργος μετά από την απόλυσή του από την Πόρτο την προηγούμενη σεζόν και εμφανιζόταν φαβορί στην κούρσα διαδοχής. Παρ' όλα αυτά, την Τετάρτη υπέγραψε στους Γουλβς και τέθηκε νοκ άουτ.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, αναζητά ιδανικά έναν Ισπανό προπονητή χωρίς συμβόλαιο.

Στο προφίλ αυτό δεν ανήκει ούτε ο Μαρθελίνο, ο οποίος παρά την εντυπωσιακή πορεία του με τη Βιγιαρεάλ, δεν πρόκειται να αφήσει το "κίτρινο υποβρύχιο", ούτε ο Πάκο Χέμεθ, ο οποίος μετά από τον υποβιβασμό της Ράγιο Βαγεκάνο, βρήκε δουλειά στη Γρανάδα.

Τρία είναι τα ονόματα που ταιριάζουν στο προφίλ που αναζητάει η ομοσπονδία, ωστόσο κάθε ένα εξ αυτών συγκεντρώνει διαφορετικές πιθανότητες.

Το επικρατέστερο είναι αυτό του Χοακίν Καπαρός, του 60χρονου Ανδαλουσιάνου, ο οποίος μετά από σημαντική πορεία σε Σεβίλλη και Αθλέτικ Μπιλμπάο, δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί σε άλλον πάγκο. Το τελευταίο από τα 470 παιχνίδια Primera Division στο οποίο συμμετείχε ήταν για λογαριασμό της Γρανάδα τον Ιανουάριο του 2015 και έκτοτε δεν έχει εργαστεί σε άλλον σύλλογο.

Ο δυναμισμός και η ένταση που θα προσδώσει ο Καπαρός είναι τελείως διαφορετικά στοιχεία από αυτά που θα προσφέρει ο Μίτσελ. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού βρίσκεται κι αυτός στα υπόψη της ισπανικής ομοσπονδίας σύμφωνα με την "AS", παρότι απολύθηκε από τη Μαρσέιγ πριν από μερικές εβδομάδες.

Η τρίτη περίπτωση είναι ένα... ξαναζεσταμένο φαγητό. Ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο έχει περάσει τέσσερα χρόνια ως τεχνικός της "φούρια ρόχα" (1998-2002), αλλά δεν συνέδεσε το όνομά του με επιτυχίες. Τελευταία δουλειά του ήταν η εθνική Κίνας από το 2011 μέχρι το 2013 και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στη δράση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK