Η 11χρονη ομάδα και η... παγίδα του ΑΠΟΕΛ

Το μυαλό της ΑΕΚ βρίσκεται στο Champions League, αλλά μετά την κλήρωση του Europa League στην Ένωση παρουσιάστηκε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοί της δεν τρομάζουν, όμως χρειάζεται προσοχή. Το ΑΠΟΕΛ, άλλωστε, ξέρει...

Η 11χρονη ομάδα και η... παγίδα του ΑΠΟΕΛ

ΟΜΑΔΑ 11 ΕΤΩΝ

Πέρα από το Champions League, η ΑΕΚ γνωρίζει κιόλας τις δύο υποψήφιες αντιπάλους της για τα πλέι οφ του Europa League. Πρόκειται για τις Σπαρτάκς Γιουρμάλα και Σούντουβα.

Οι πρώτοι, οι Λετονοί μετρούν μόλις 11 χρόνια ύπαρξης, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα το 2016 και το 2017. Το γήπεδο τους είναι το "Σλόκα" και χωράει 2.800 θεατές. Η χρηματιστηριακή της αξίας ανέρχεται στα 3.700.000 ευρώ, ενώ ο ακριβότερος παίκτης της είναι ο 23χρονος Ντένις Νταβίντοφ που δεν της ανήκει όμως (δανεικός από την Σπαρτάκ Μόσχας, σέντερ φορ).

Προπονητής της είναι ο Αλεξάντερ Γκρίσιν, 46χρονος Ρώσος με 368 επίσημα ματς στα πόδια του μέχρι και το 2006. Το στυλ του θυμίζει Σαμπαόλι λόγω των τατουάζ που έχει στα χέρια του.

Ο "ΔΗΜΙΟΣ" ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

Πάμε και στην Σούντουβα από την Λιθουανία. Αυτή είναι μία πολύ πιο παλιά ομάδα από την Γιουρμάλα, αφού ιδρύθηκε το 1921, παρ' όλα αυτά δεν είχαμε... ιδέα για την ύπαρξή της μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες.

Την γνωρίσαμε επειδή απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ από τη συνέχεια του Champions League, ωστόσο δεν κατάφερε κι άλλη έκπληξη μετά μια και την πέταξε εκτός ο Ερυθρός Αστέρας. Οι Λιθουανοί κατέκτησαν το περσινό πρωτάθλημα, ενώ προχωρούν δυναμικά και για το φετινό αφού το πρωτάθλημα στη χώρα τους βρίσκεται στην 20η αγωνιστική και η υποψήφια αντίπαλος της ΑΕΚ είναι πρώτη με 48 βαθμούς.

Όσον αφορά τον πιο ακριβό παίκτη της, αυτός είναι ο Χιλιανός μέσος Γκέρσον Ασεβέδο που στα 30 του χρόνια κοστολογείται στο 1,5 εκατ. ευρώ και πέραν της Λιθουανίας έχει παίξει μπάλα στη Ρωσία και το Καζακστάν.

Αμφότερες οι δύο ομάδες στις πατρίδες τους πρωταγωνιστούν, αλλά για το επίπεδο της ΑΕΚ δεν είναι δα και κάτι... τρομακτικό. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, διότι το ΑΠΟΕΛ έπεσε θύμα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK