Κετσπάγια: "Δεν πρέπει να παρασυρθούμε"

Ο Τιμούρ Κετσπάγια τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πως η ΑΕΚ δεν πρέπει να παρασυρθεί από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με τη Σεντ Ετιέν, ενώ αναφέρθηκε στην πιθανή χρησιμοποίηση των Πατίτο Ροντρίγκες και Ούγκο Αλμέιδα.

Κετσπάγια: "Δεν πρέπει να παρασυρθούμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Για το τι διαφορετικό θα πρέπει να περιμένουμε από την ΑΕΚ: "Μετά το 0-0 στο πρώτο ματς, όλα είναι ανοιχτά. Αν πιστέψουμε ότι τελειώσαμε την πρόκριση θα είναι μεγάλος λάθος. Μας περιμένει δύσκολο ματς και έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχουμε την ίδια οργάνωση με το πρώτο ματς. Περιμένουμε περισσότερα δημιουργικά και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε".

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο για το αυριανό ματς: "Εμείς θα προσπαθήσουμε, δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον κόσμο. Έχουμε το πλάνο μας και πρέπει να το ακολουθήσουμε για να σκοράρουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι δύσκολο ματς, η Σεντ Ετιέν είναι πολύ καλή ομάδα, δεν την θέλαμε για αντίπαλο στον πρώτο προκριματικό αλλά αυτή είναι. Πήγαμε πάρα πολύ καλά στον πρώτο αγώνα και τώρα με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο".

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ στα φιλικά έδειξε να έχει πρόβλημα στο γκολ: "Σε όλα βάλαμε γκολ. Είχε ειπωθεί ότι επειδή δεν παίξαμε φιλικό με μια μεγάλη ομάδα δεν δοκιμάσαμε την άμυνα μας αλλά στην έδρα της Σεντ Ετιέν τα πήγαμε πολύ καλά. Έχουμε παίξει, μαζί με τα φιλικά, έξι παιχνίδια και δεν έχουμε δεχθεί γκολ. Τώρα, βέβαια, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε γκολ στην έδρα μας για να προκριθούμε. Ένα αν βάλουμε, αν δεν δεχθούμε γκολ, την κάναμε την δουλειά μας. Μακάρι να μας πάει το παιχνίδι και να μπορέσουμε να βάλουμε κι άλλα".

Για το αν υπολογίζονται οι Αλμέιδα-Πατίτο και αν έχει προετοιμαστεί και για πέναλτι: "Για όλα είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε παίκτες που πάντα προπονούνται στα πέναλτι. Σίγουρα υπάρχει κι αυτό στο παιχνίδι. Όσο για τους νέους παίκτες, είναι μαζί μας, είναι στην αποστολή και θα δούμε αύριο ποιοι μπορούν να μας βοηθήσουν. Ήρθαν αργά, θα δούμε αν μπορούν να μας βοηθήσουν, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ματς αν χρειαστεί".

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί αν υπάρξουν δυσκολίες: "Δουλέψαμε αρκετά όλο αυτό το διάστημα και πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για όλες τις συνθήκες. Μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να κυνηγήσουμε το σκορ και ελπίζω να μην χρειαστεί ούτε αύριο. Παίξαμε καλά και στη Γαλλία, για εκτός έδρας ματς. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε επειδή παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος. Δεν μας ενδιαφέρει να βάλουμε γκολ στο 1' ή στο 95', μας ενδιαφέρει να βάλουμε γκολ και να προκριθούμε. Είματε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα".

Για το ποια θα είναι η τελευταία κουβέντα που θα πει στους παίκτες του: "Κάποια παιδιά πρώτη φορά παίζουν στην Ευρώπη. Είναι όμως το ματς νούμερο 200 της ΑΕΚ στην Ευρώπη, είναι σημαδιακό. Είναι σημαντικό να δείξουμε από την αρχή της σεζόν τι μπορούμε να κάνουμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Η Σεντ Ετιέν μας σεβάστηκε πολύ στην έδρα της και θα είναι λάθος να μην τη σεβαστούμε εμείς. Αυτό πρέπει να κάνουμε, όχι να πιστέψουμε ότι επειδή παίζουμε στην έδρα μας θα είναι εύκολο. Εχουμε το πλάνο μας και αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουνε, πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Δουλεύουμε 40 μέρες μαζί, έχουμε πολύ καλά παιδιά, πολύ καλό κλίμα, δουλέψαμε και δουλεύουμε πάρα πολύ και είμαστε έτοιμοι".

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Μάνταλος δήλωσε:

"Νομίζω πως ο κόσμος, όσα χρόνια είμαι εδώ, δεν έχει φέρει ποτέ την ομάδα σε άγχος. Ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει αύριο. Και θα μας δώσει μια παραπάνω ώθηση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας".

Περιμένετε διαφορετική την Σεντ Ετιέν;

"Περιμένω ένα παιχνίδι περίπου όπως στην Γαλλία. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο αντίπαλος. Όλα τα παιδιά που θα παίξουν, θα δώσουν κάτι παραπάνω από όσα έδωσαν στο πρώτο ματς και να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας".

Τι συζητάτε μεταξύ σας στα αποδυτήρια;

"Κάθε συζήτηση είναι το αυριανό ματς. Στο μυαλό όλων, είναι η επόμενη φάση".

Τι διαφορές περιμένετε σε σχέση με το πρώτο ματς;

"Σίγουρα στο αυριανό ματς, θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την αντίπαλη ομάδα. Δεν νομίζω πως ο αντίπαλος θα ρισκάρει. Εμείς θα πάμε με την λογική, να μην παρασυρθούμε από τον κόσμο. Και ούτε από το γεγονός πως παίζουμε στην έδρα μας. Θα πάμε βάσει σχεδίου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γκατιέ: "Να ματώσουμε επιθετικά"
Αμουμά: "Να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK