Κετσπάγια: "Περιμένω καλύτερη ΑΕΚ στο πρωτάθλημα"

Απογοητευμένος από την ήττα-αποκλεισμό από τη Σεντ Ετιέν ήταν ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, ωστόσο τόνισε ότι περιμένει περισσότερα από την ομάδα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αν τελείωσαν όλα στη χαμένη ευκαιρία του Μπαρμπόσα;

«Αν βάζαμε το γκολ θα ήταν διαφορετικό. Σίγουρα. Αλλά όποιος έβαζε το γκολ θα είχε το πάνω χέρι. Δεν μου αρέσει όμως να λέω από ένα χαμένο παιχνίδι να είμαι ευχαριστημένος. Δεν πετύχαμε το στόχο μας. Μετά το πρώτο παιχνίδι όμως στη Γαλλία, θα ήταν καλό να παίρναμε την πρόκριση. Δυστυχώς ήρθε κόσμος στο γήπεδο και δεν τους δώσαμε τη χαρά. Η Ευρώπη τελείωσε και συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα».

Τι έφταιξε για τον αποκλεισμό;

«Αυτοί έβαλαν γκολ. Εμείς δεν βάλαμε»

Η απουσία του Γιόχανσον ήταν καταλυτική;

«Δεν μπορώ να πω παιδιά, γιατί ο Λαμπρόπουλος ήταν εξαιρετικός. Αυτά που ζητήσαμε από τον Λαμπρόπουλο αμυντικά τα έκανε, ενώ και επιθετικά όσο μπορούσε βοήθησε. Σίγουρα όταν έχεις έναν παίκτη σαν τον Γιόχανσον είναι σημαντικό να μην παίζει. Όμως τα πήγε καλά ο Λαμπρόπουλος. Ήταν πάρα πολύ καλός».

Αλμέιδα και Πατίτο πότε θα είναι έτοιμοι;

«Τώρα έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι το πρωτάθλημα. Θα έχουμε κάποια φιλικά, θα παίξουν αν είναι δυνατόν κάποια 90λεπτα και ελπίζω μέχρι το πρωτάθλημα να είναι δυνατοί».

Για το γκολ που δεν ήρθε στα δυο ματς και ότι δεν έκανε φάσεις!

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που προβληματίζει εσάς. Εμένα πάλι όχι. Δεν παίζαμε πρωτάθλημα Ελλάδας… Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, που βγήκε Ευρώπη από το πρωτάθλημα της Γαλλίας! Εμείς αξίζαμε σε δυο ματς κάτι παραπάνω. Έβαλαν αυτοί ένα γκολ, όχι εμείς. Κάναμε κι εμείς κάποιες φάσεις. 4-5 ευκαιρίες δεν είναι λίγες. Καλές ευκαιρίες. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Παίζουν και οι άλλοι…».

Αν αδικήθηκε η ΑΕΚ από το σκορ;

«Πιστεύω και η Σεντ Ετιέν δεν έκανε τεράστιες ευκαιρίες. καλύτερες είχαμε εμείς. Θα περιμένω καλύτερη ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Ακόμη είμαστε στην προετοιμασία και τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Για το ένα ματς την εβδομάδα που έχει η ΑΕΚ;

«Θα έχουμε περισσότερο να προετοιμαζόμαστε. Για μένα βέβαια είναι καλύτερα να έχεις περισσότερα παιχνίδια. Οι μεγάλες ομάδες παίζουν δυο και τρια ματς την εβδομάδα για μια χρονιά ολόκληρη. Εδώ γίνονται και άλλα πράγματα που μπορεί να σου πάρει καιρό να παίξεις από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Οποιαδήποτε στιγμή κι αν παίξουμε θα παρουσιαστούμε έτοιμοι να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Αν η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη από το δεύτερο και γιατί συνέβη αυτό;

«Εμείς είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Στο 38’ είχαμε φάση στα δυο μέτρα. Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις φάσεις όταν μια τέτοια ομάδα σε περιμένει πίσω στην άμυνά της, όπως έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω τώρα πως είμαστε απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια. Πριν τα ματς όλοι μας είχαν ξεγραμμένους. Τώρα είδαμε όλοι πως παλέψαμε, προσπαθήσαμε και χάσαμε καλύτερες ευκαιρίες από αυτούς».