Κοπιτσής στο Contra.gr: "Η δική μας ΑΕΚ δεν φοβήθηκε ποτέ την Μίλαν"

Η επιστροφή της ΑΕΚ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης την φέρνει για ακόμη μια φορά αντιμέτωπη με τη μεγάλη Μίλαν. Μπορεί οι "ροσονέρι" να... ψάχνονται τα τελευταία χρόνια για να βρουν την παλιά τους αίγλη ωστόσο το όνομά τους δεν έπαψε ποτέ να προκαλεί ποδοσφαιρικό ρίγος. Ο Χάρης Κοπιτσής μιλάει στο Contra.gr και περιγράφει πώς είναι να κοντράρεσαι με τους Ιταλούς.

Κοπιτσής στο Contra.gr: "Η δική μας ΑΕΚ δεν φοβήθηκε ποτέ την Μίλαν"
EUROKINISSI

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι αυτή κόντρα στη Μίλαν τον Νοέμβριο του 2006, όταν ο Ζούλιο Σέζαρ με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ έστειλε τον Ντίντα για... τσάι κι έτσι η Ένωση, μέσα στο ΟΑΚΑ και μπροστά σε πάνω από 60.000 ψυχές κέρδισε με 1-0.

Το Νοέμβριο του 1994 και συγκεκριμένα στις 2 του μήνα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να εκπλήξει την κάτοχο του Champions League, Μίλαν με εκτός έδρας νίκη στην Τεργέστη, όχι στο "Σαν Σίρο" λόγω τιμωρίας, ωστόσο ο Κριστιάν Πανούτσι της στέρησε την ευκαιρία και με δύο δικά του γκολ ανέτρεψε το 1-0 του Σαβέφσκι διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στο Contra.gr, μερικές ώρες πριν από τη σέντρα στο Μίλαν - ΑΕΚ... έκδοση 2017, μιλάει ο πολύ αγαπητός στην "κιτρινόμαυρη" κερκίδα και βασικός σ' εκείνο το παιχνίδι της 2ας Νοεμβρίου, Χάρης Κοπιτσής!

"ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ"

Έχοντας κατακτήσει την περασμένη σεζόν το Champions League για πέμπτη φορά στην ιστορία της, μέσα στην Αθήνα επί της Μπαρτσελόνα αναρωτηθήκαμε αν ο Χάρης Κοπιτσής και οι συμπαίκτες του φοβήθηκαν βλέποντας τους βασικούς έντεκα των Ιταλών: " Η Μίλαν ήταν και παραμένει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ 0-0/CHAMPIONS LEAGUE AEK-MILAN. ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ 0-0/CHAMPIONS LEAGUE AEK-MILAN. ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ, τότε ήταν η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε όλοι για το ποδόσφαιρο που παίζαμε... Μπορώ να πω ότι τους σεβόμασταν σ' ένα βαθμό, αλλά φόβο δεν νιώσαμε ποτέ!"

"ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΟΛΟΥΣ"

Ο Τόνι Σαβέφκσκι άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της ΑΕΚ στο 16'. Δυστυχώς όμως για την ελληνική ομάδα ο Κριστιάν Πανούτσι με δύο τέρματα ανέτρεψε το σκορ.

Ρωτήσαμε τον Χάρη Κοπιτσή αν ο Ιταλός σκόρερ ήταν ο παίκτης που έπρεπε να προσέχει κάποιος περισσότερο: " Ήταν ένα σύνολο που όφειλες να έχεις τα μάτια σου... δεκατέσσερα με όλους τους ποδοσφαιριστές που διέθετε. Εκείνη την ημέρα έτυχε ο Πανούτσι να κάνει τη διαφορά κι σε εμάς τη ζημιά."

Κοπιτσής στο Contra.gr: "Η δική μας ΑΕΚ δεν φοβήθηκε ποτέ την Μίλαν"

Όσον αφορά τη μεγαλύτερη ανάμνηση του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ που του έμεινε βαθιά χαραγμένη από το συγκεκριμένο ματς: " Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις απ' αυτά τα παιχνίδια. Αποτελεί ολόκληρο μία τεράστια ανάμνηση. Αυτό που μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω είναι ότι η ΑΕΚ, γενικά μπορούσε και στεκόταν σε τέτοια παιχνίδια."

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ... ΕΠΟΣ

Φτάνοντας στο σήμερα και το Μίλαν - ΑΕΚ της 19ης Οκτωβρίου στην Ιταλία δεν μπορούσαμε να μην ζητήσουμε μία πρόβλεψη από τον Χάρη Κοπιτσή: " Δεν υπάρχουν προβλέψεις σε τέτοιου είδους ματς. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και οι ομάδες είναι πλήρως εκσυγχρονισμένες. Μετράει και η παραμικρή λεπτομέρεια πια, όπως φυσικά το να βρεθείς και στη μέρα σου. Η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες πάντως να κάνει τη διαφορά."

Επειδή τα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να δείξουν το ταλέντο τους στα... κανάλια της "Γηραιάς Ηπείρου", καλέσαμε τον Κοπιτσή να μας πει την άποψή του όσον αφορά τον παίκτη ή τους παίκτες που διαθέτει η ΑΕΚ και μπορούν να παίξουν στο εξωτερικό:

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ ÁÅÊ-ÌÉËÁÍ 0-0/CHAMPIONS LEAGUE AEK-MILAN
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ ÁÅÊ-ÌÉËÁÍ 0-0/CHAMPIONS LEAGUE AEK-MILAN ACTION IMAGES PRESS AGENCY

" Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι ποτέ ονομαστικά. Αρχίζω τις σκέψεις μου πάντα από το σύνολο και ξέρω ότι όλοι οι παίκτες θα παίξουν πρώτα για τη φανέλα και μετά για όλα τα υπόλοιπα!

Από εκεί και πέρα η ατομικότητα υπάρχει και η ΑΕΚ διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές που θέλουν και μπορούν να φανούν στο εξωτερικό, βοηθώντας πρώτα απ' όλα την ομάδα τους."

News 24/7

24MEDIA NETWORK