Χιμένεθ: "Δουλέψαμε πολύ τα στημένα"

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε το βράδυ της Τετάρτης (16/8) ενόψει της πρώτης μάχης που θα δώσει η ΑΕΚ στο Βέλγιο κόντρα στην Μπριζ για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο Ισπανός έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει την Πέμπτη (17/8), ενώ τόνισε πως η ομάδα έχει δουλέψει τα στημένα.

Στη συνέντευξη Τύπου για το Μπριζ - ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για τον αγώνα της Πέμπτης (17/8) λέγοντας πως φαβορί είναι η ομάδα του για την πρόκριση, όπως επίσης ότι στην Ένωση έχουν δουλέψει πάνω στα... κακώς κείμενα του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της ΑΕΚ στο ματς;

"Σίγουρα ο βασικός στόχος είναι ειλικρινά η νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η Μπριζ είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία θέλει την προσοχή και το σεβασμό της. Πρέπει να εμφανιστούμε όπως πρέπει. Να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν, όσα μπορούμε".

Τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ κρίθηκαν σε στημένες φάσεις. Έγινε δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα, με δεδομένο ότι και η Μπριζ είναι ομάδα που στηρίζεται σε αυτό τον τομέα για να σκοράρει;

"Είμαστε εκτός Champions League και ομολογουμένως πληρώσαμε τις αδράνειες μας στις στατικές φάσεις. Ελπίζω να οφειλόταν αυτό στην έλλειψη ρυθμού μας και όχι σε κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι έκτοτε δουλεύουμε ακόμα περισσότερο στις στημένες φάσεις για να διορθώσουμε πράγματα τα οποία μας στοίχισαν. Πρέπει να δείξουμε στον αντίπαλο ότι είμαστε έτοιμοι και γενναίοι, ότι είμαστε δυνατοί και έτοιμοι να ξεπεράσουμε το δύσκολο εμπόδιο της Μπριζ".

Έχετε λάβει τις τελικές αποφάσεις σας για το σχήμα και τα πρόσωπα που θα εμπιστευτείτε;

"Η αλήθεια είναι ότι έχω αποφασίσει ποια θα είναι η ενδεκάδα αύριο. Έχουμε προσαρμόσει τα πλάνα μας. Στο ματς με τον Πλατανιά ήθελα να δω την ομάδα και με 4 στην άμυνα ώστε να έχω την τελειωτική εικόνα και να πάρω τις κατάλληλες αποφάσεις για το συγκεκριμένο ματς".

Ποιες είναι οι διαφορές τακτικής προσέγγισης μεταξύ των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ και αυτών με τη Μπριζ;

"Είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, πιστεύω ότι κάναμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να περάσουμε στο Champions League, όμως η ΤΣΣΚΑ ήτα πάνω από τις δυνάμεις μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια διαφορετική πρόκληση, άλλο ματς, άλλες απαιτήσεις".

Υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση;

"Προσωπικά πιστεύω ότι το φαβορί είναι η ΑΕΚ διότι είναι η ομάδα μου. Αισθάνομαι ότι είμαστε καλά, έτοιμοι και δυνατοί για να τα καταφέρουμε. Η Μπριζ είναι μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο, πολύ γρήγορη. Θα τη σεβαστούμε, όμως νιώθουμε πολύ καλά".

Πως αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει να σκοράρει κοντά στα έξι χρόνια σε ευρωπαϊκό ματς;

"Αυτά είναι στατιστικές, δείχνει το πόσο πρέπει να μεγαλώσουμε, να βελτιωθούμε έξω από την Ελλάδα, να κάνουμε πράγματα στην Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παίζουμε βάζοντας μόνο την καρδιά και την ψυχή, αλλά αντιλαμβανόμενοι τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών ματς. Το καλύτερο που πρέπει να σκεφτούμε είναι το γκολ να έλθει μέσα από ομαδική προσπάθεια".