1ος γύρος: Άλμα πρόκρισης για τον Απόλλωνα, ψάχνει ανατροπή η Ομόνοια

Με το 2-0 έφυγε από το Τσισινάου ο Απόλλων Λεμεσού και η πρόκριση στο β' προκριματικό γύρο του Europa League είναι σχεδόν εξασφαλισμένη. Σε περιπέτειες έμπλεξε η Ομόνοια μετά το 1-0 από την Ντιναμό στη Γεωργία.

1ος γύρος: Άλμα πρόκρισης για τον Απόλλωνα, ψάχνει ανατροπή η Ομόνοια

Ο Απόλλων Λεμεσού επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί στο ζευγάρι με τη μολδαβική Σαξάν και από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι έθεσε στέρεες βάσεις για την πρόκριση στο β' προκριματικό του Europa League. Μ' ένα γκολ ανά ημίχρονο η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ επικράτησε 2-0 και στη ρεβάνς του "Αντ.Παπαδόπουλος" αναμένεται να σφραγίσει το εισιτήριο.

Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 33' με τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στο επίσημο ντεμπούτο του, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φώτης Παπουλής στο 89'.

Η σύνθεση του Απόλλωνα: Βάλε, Λόπες, Φρέιρε, Γκουγιόν, Ελίζιο, Κυριάκου, Σατσέτι, Στογιάνοβιτς (72' Ρέινολντς), Πέδρο, Παπουλής, Κολοκούδιας (92' Ιωσηφίδης)

Έμπλεξε η Ομόνοια

Αντίθετα με τον Απόλλωνα η Ομόνοια κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό από τη διοργάνωση. Έχασε 1-0 από την Ντιναμό Μπατούμι στη Γεωργία και στον επαναληπτικό του "ΓΣΠ" αναζητάει νίκη με δύο γκολ για προκριθεί. Τις δύο ομάδες χώρισε το γκολ του Γκαμπεντάβα στο 40ο λεπτό. Οι παίκτες του Καϊάφα προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το ματς, αλλά κάθε ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε και μαζί πολλές από τις πιθανότητες πρόκρισης.

Η σύνθεση της Ομόνοιας: Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε, Ρούνιε, Μεντί (46' Μαργκάσα), Γκουλόν, Οικονομίδης, Ράμος, Φοφάνα (57' Φοφανά), Ασίς, Σκέμπρι (70' Εζέ), Ποτέ

Κατά τα λοιπά...

Στα υπόλοιπα ζευγάρια, ξεχώρισαν ως αποτελέσματα το 9-0 της Μπρόντμπι επί της Γιούβενες/Ντογκάνα (Σαν Μαρινό), το 6-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβα επί της Εουρόπα (Γιβραλτάρ) και η ήττα 2-0 του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι από την Καϊράτ (Καζακστάν). Η Γουέστ Χαμ έκανε καλή αρχή στη διοργάνωση με το 3-0 επί της Λουζιτάνς (Ανδόρα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK