Αντίπαλοι Αστέρα: Nίκη η Σάλκε, απώλεια η Σπάρτα Πράγας

Έπειτα από δύο απώλειες στο πρωτάθλημα, η Σάλκε επικράτησε 2-1 της Μάιντς στην "Βέλτινς Αρίνα" και ανέβηκε στην 4η θέση της Bundesliga, ενώ η Σπάρτα Πράγας δέχθηκε γκολ με πέναλτι στο 84ο λεπτό και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Γιάμπλονετς. Θυμηθείτε τι έκανε ο ΑΠΟΕΛ το Σάββατο.

Αντίπαλοι Αστέρα: Nίκη η Σάλκε, απώλεια η Σπάρτα Πράγας

Μία ομάδα υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο κι αυτή ήταν η Σάλκε , η οποία έχασε πέναλτι με τον Κλάας-Γιαν Χούντελααρ στο 4ο λεπτό και σωρεία ευκαιριών για να σημειώσει πολλά γκολ.

Ο Ζόελ Μάτιπ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η Μάιντς ισοφάρισε άμεσα με τον Γιουνούς Μάλι.

Ο Ντάνι Λάτσα έχασε κλασική ευκαιρία για την ανατροπή στο 58' και τρία λεπτά αργότερα ο Χούντελααρ εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι, αφού ξανάδωσε το προβάδισμα στην αντίπαλο του Αστέρα Τρίπολης .

Η Σάλκε άξιζε τη νίκη, αλλά θα μπορούσε να καθαρίσει νωρίτερα το ματς και να μην αγχωθεί στα τελευταία λεπτά.

Η σύνθεση της Σάλκε (4-4-2): Φάρμαν, Ζούνιορ Καϊσάρα, Μάτιπ, Νόισταντερ, Αόγκο, Τσούπο-Μοτίνγκ (62' Σανέ), Γκάις (93' Αϊχάν), Γκόρετσκα, Μάγερ (92' Κολάσινατς), Ντι Σάντο, Χούντελααρ.

Αντίπαλοι Αστέρα: Nίκη η Σάλκε, απώλεια η Σπάρτα Πράγας

Ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Γιάμπλονετς αναδείχθηκε η Σπάρτα Πράγας, σε μία χορταστική αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του τσεχικού πρωταθλήματος.

Η πρωτοπόρος αγωνίστηκε με προβλήματα στη μεσαία γραμμή εξαιτίας της απουσίας των Λούκας Βάτσα και Λούκας Μάρετσεκ, με συνέπεια να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο (μόλις μία καλή στιγμή με τον Μπόρεκ Ντότσκαλ).

Εν αντιθέσει με το πρώτο, το δεύτερο μέρος ήταν συναρπαστικό, αμφότερες οι ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες και χάρη στις αποκρούσεις των δύο τερματοφυλάκων (Βλάστιμιλ Χρούμπι-Ντάβιντ Μπίτσικ) το σκορ δεν ξέφυγε.

Ένας πρώην παίκτης της Γιάμπλονετς και της Ξάνθης, ο Ντάβιντ Λάφατα, έδωσε το προβάδισμα στην Σπάρτα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ντότσκαλ στο 75ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 84' με πέναλτι του Τόμας Βάγκνερ.

Η σύνθεση της Σπάρτα Πράγας (4-4-2): Μπίτσικ, Στάινχοφερ (46' Κρέιτσι), Χόλεκ, Ναμοινέσου, Χιμπς, Ματεγιόβσκι, Ντότσκαλ, Χίσμπαουερ (60' Φάταϊ), Γίρατσεκ (71' Μπράμπετς), Φρίντεκ, Λάφατα.

Αντίπαλοι Αστέρα: Nίκη η Σάλκε, απώλεια η Σπάρτα Πράγας

Ο Φερνάντο Καβενάγκι ξαναβρήκε δίχτυα (έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα), αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ Λάρνακας ( 2-2) στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Ο αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στον 11ο όμιλο του Europa League μπήκε φορτσάτος στο ντέρμπι, είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Τόμας ντε Βινσέντι και δοκάρι στο 12' με τον Πιέρο Σωτηρίου, αλλά η εικόνα του αγώνα άλλαξε μετά από το 20λεπτο.

Η ΑΕΚ Λάρνακας άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Χοσέ Καντέ και απείλησε για το 2-0, προτού οι φιλοξενούμενοι ανακτήσουν τα ηνία και εν τέλει φτάσουν στην ισοφάριση με τον Βάντερ στο 68'.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν πτοήθηκαν, δημιούργησαν αξιόλογες φάσεις και ανέκτησαν το προβάδισμα στο 75' με τον Μοντέιρο, αλλά ο προερχόμενος από τον πάγκο Φερνάντο Καβενάγκι είπε την τελευταία λέξη στο 82'.

Η σύνθεση του ΑΠΟΕΛ (4-3-2-1): Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αντωνιάδης (46' Ιωάννου), Βινίσιους, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης (46' Μακρίδης), Βάντερ, Σωτηρίου (76' Καβενάγκι).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK