Δύσκολη η Σάλκε, αλλά "διψάει" για εκδίκηση ο ΠΑΟΚ

Την ισχυρή Σάλκε θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των "32" του Europa League. To Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της αντιπάλου του Δικεφάλου του Βορρά.

Δύσκολη η Σάλκε, αλλά "διψάει" για εκδίκηση ο ΠΑΟΚ

Δύσκολο αντίπαλο "ψάρεψε" ο ΠΑΟΚ από το γκρουπ των "ισχυρών" στην κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/12) καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Σάλκε για τη φάση των "32" του Europa League, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Τούμπα στις 16 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στις 23 Φεβρουαρίου στο Γκελζενκίρχεν.

Η Σάλκε αποτελεί μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις στη Bundesliga (οι κόντρες της με την Ντόρτμουντ συνιστούν το μεγαλύτερο τοπικό ντέρμπι στη Γερμανία) και έχει να επιδείξει στην 112χρονη ιστορία της 7 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Γερμανίας, 1 Σούπερ Καπ και φυσικά το Κύπελλο UEFA το 1997, επικρατώντας σε διπλό τελικό την Ίντερ.

Δύσκολη η Σάλκε, αλλά "διψάει" για εκδίκηση ο ΠΑΟΚ

Στη φάση των "32" προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της (5 νίκες - 1 ήττα) έχοντας για αντιπάλους τις Νις, Ζάλτσμπουργκ και Κρασνοντάρ ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που συγκρούεται με τον ΠΑΟΚ αφού οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα play off του Champions League τη σεζόν 2013-14 και οι Γερμανοί ήταν εκείνοι τότε που πήραν το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης (1-1 στη Γερμανία, νίκη για τους "βασιλικούς μπλε" στη ρεβάνς της -άδειας λόγω τιμωρίας- Τούμπας με σκορ 3-2).

Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που είχαν αντιμετωπίσει τότε την Σάλκε (σε εκείνα τα ματς στον πάγκο του "Δικεφάλου" καθόταν ο πρώην της Σάλκε, Χουμπ Στέφενς), οι μοναδικοί που παραμένουν στο ασπρόμαυρο ρόστερ είναι τρεις: ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο Αλέξανδρος Τζιόλης που δεν υπολογίζεται και ο Έργκους Κάτσε που επιστρέφει τώρα στον "Δικέφαλο" μετά το δανεισμό του αλλά αναμένεται να φύγει από την ομάδα.

Δύσκολη η Σάλκε, αλλά "διψάει" για εκδίκηση ο ΠΑΟΚ

Όσον αφορά στην πορεία της Σάλκε στη φετινή Bundesliga μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι στιγμής αφού βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, με τον απολογισμό της μετά τις 14 πρώτες αγωνιστικές να είναι 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Προπονητής: Στον πάγκο της Σάλκε κάθεται ο 41χρονος Μάρκους Βάιντσιερλ, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας της Βεστφαλίας το περαμένο καλοκαίρι. Ουσιαστικά εκτιμήθηκε από τους ανθρώπους του συλλόγου η παρουσία του την περασμένη τριετία στον πάγκο της Άουγκσμπουργκ όπου είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί κατάφερε να νικήσει με 1-0 την Μπάγερν δίνοντας τέλος σε αήττητο σερί της που έφτασε τα 53 ματς ενώ νίκησε τους Βαυαρούς και στο 100ο παιχνίδι του ως προπονητής στη Bundesliga τον Μάιο του 2015.

Δύσκολη η Σάλκε, αλλά "διψάει" για εκδίκηση ο ΠΑΟΚ

Αστέρι: Η Σάλκε έχει αρκετά μεγάλα αστέρια στο ρόστερ της (Κονοπλιάνκα, Αογκό, Χέβεντες, Ουτσίντα) ωστόσο εκείνος που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια είναι ο υπαρχηγός Κλάας-Γιαν Χούντελααρ, με τον 33χρονο Ολλανδό διεθνή στράικερ να μετράει 81 γκολ σε 166 συμμετοχές του με τη μπλε φανέλα.

Δύσκολη η Σάλκε, αλλά "διψάει" για εκδίκηση ο ΠΑΟΚ

Γήπεδο: Από το 2001 ποδοσφαιρικό σπίτι της είναι η "Veltins Arena", χωρητικότητας 62.271 θεατών, το οποίο είναι από τα πλέον σύγχρονα όχι μόνο στην Γερμανία αλλά σε όλη την Ευρώπη. Το 2004, λίγα χρόνια μετά την κατασκευή του, φιλοξένησε μάλιστα τον τελικό του Champions League μεταξύ της Πόρτο και της Μονακό.

Δύσκολη η Σάλκε, αλλά "διψάει" για εκδίκηση ο ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK