Ο Παρκ λύτρωσε την Ντόρτμουντ, παρέλαση της Σάλκε στην Κύπρο

Με γκολ του Γου-Χο Παρκ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ντόρτμουντ έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Κράσνονταρ στο "Ζιγκνάλ-Ιντούνα Παρκ" και επικρατώντας 2-1 πήρε άμεσα τα ηνία του 3ου ομίλου. Άνετη νίκη της Σάλκε επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Ο Παρκ λύτρωσε την Ντόρτμουντ, παρέλαση της Σάλκε στην Κύπρο

Πολύ δύσκολο αποδείχθηκε το εμπόδιο της Κράσνονταρ για την Ντόρτμουντ, αφού χρειάστηκε να φτάσει το 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, προκειμένου να μπει το νικητήριο γκολ ( 2-1).

Ο Τόμας Τούχελ έδωσε την ευκαιρία στους Γου-Χο Παρκ και Αντνάν Γιανουζάι να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους ως βασικοί με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, η οποία έχασε καλή ευκαιρία στο 9' με τον Ματίας Γκίντερ, προτού δεχθεί γκολ στο 12' από τον αμαρκάριστο Πάβελ Μαμάεβ.

Ουσιαστικά, η ομάδα της Βεστφαλίας άρχισε να κυριαρχεί μετά από το ημίωρο και αφού απείλησε στο 31', το 34' και το 39', ο Γκίντερ ισοφάρισε με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Χένρικ Μεχιταριάν έχασε δύο αξιόλογες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, προτού οι Γιανουζάι και Ομπαμεγιάνγκ απειλήσουν στην ίδια φάση (66ο λεπτό).

Όσο περνούσε η ώρα, η Ντόρτμουντ ενέτεινε την πίεσή της προς τα καρέ του Αντρίι Ντίκαν και στο 92' δικαιώθηκε με κεφαλιά του Παρκ, ο οποίος ξέφυγε από την επιτήρηση του Ρικάρντο Λαβόρδε σε σέντρα του Γκίντερ.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Βάιντενφελερ, Γκίντερ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ (46' Καγκάβα), Γιουντογκάν, Παρκ, Κάστρο (61' Βιγκλ), Μεχιταριάν, Γιανουζάι, Ομπαμεγιάνγκ (72' Ράμος).

Κράσνονταρ (4-3-3): Ντίκαν, Γεντρζέιτσουκ, Γκράνκβιστ, Σίγκουρντσον, Πετρόβ, Καμπορέ (70' Γκαζίνσκι), Στράντμπεργκ, Αχμέντοβ, Περέιρα (60' Λαβόρδε), Σμόλοβ, Μαμάεβ (81' Άρι).

Ο Παρκ λύτρωσε την Ντόρτμουντ, παρέλαση της Σάλκε στην Κύπρο
INTIME SPORTS

Σε περίπατο μετέτρεψε η Σάλκε την αναμέτρηση του ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ, όπως φανερώνει και το τελικό 0-3 που τη φέρνει στην κορυφή του 11ου ομίλου.

Η γερμανική ομάδα είχε δύο δοκάρια (8', 22') και μία κλασική ευκαιρία στο 26', προτού ο Ζόελ Μάτιπ ανοίξει το σκορ με κεφαλιά στο 28ο λεπτό και ο Κλάας-Γιαν Χούντελαρ διπλασιάσει το προβάδισμα με μακρινό σουτ στο 35ο.

Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε σε τρεις περιπτώσεις στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το γκολ δεν ήρθε και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού η Σάλκε βρέθηκε ούτως ή άλλως σε τρομερή κατάσταση,

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο αξιόλογες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, ο Λέον Γκόρετσκα βρήκε δίχτυα από θέση οφσάιντ στο 63' και ο Χούντελααρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τρομερό σουτ εντός περιοχής στο 71'.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τόμας ντε Βινσέντι στο 77ο λεπτό για διαμαρτυρία στο διαιτητή, ενώ η Σάλκε έχασε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες για να (ξανα)σκοράρει.

ΑΠΟΕΛ (4-4-2):Βάτερμαν, Αστίς, Καρλάο, Αντωνιάδης (23' Αρτυματάς), Σέρζιο, Μοράις, Βινίσιους (61' Στίλιτς), Μακρίδης, Βάντερ, Ντε Βινσέντι, Π. Σωτηρίου (56' Καβενάγκι).

Σάλκε (4-4-2): Φάρμαν, Καϊσάρα, Αόγκο, Νόισταντερ, Μάτιπ, Γκάις (61' Χόγκερ), Γκορέτσκα, Μέγερ, Σανέ (80' Σαμ), Σάντο, Χούντελααρ (75' Χόιμπιεργκ).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη:

Kαμπάλα - ΠΑΟΚ 0-0

Αστέρας Τρίπολης - Σπάρτα Πράγας 1-1

Όλα τα γκολ του Europa League

News 24/7

24MEDIA NETWORK