Η Οσμανλισπόρ δεν τρομάζει, αλλά κρύβει... παγίδες!

Την τουρκική Οσμανλισπόρ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των "32" του Europa League. To Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της αντιπάλου των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Η Οσμανλισπόρ δεν τρομάζει, αλλά κρύβει... παγίδες!

Κάθε λόγο να χαμογελάει έχει ο Ολυμπιακός μετά την κλήρωση στη Νιόν για τη φάση των "32" του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" απέφυγαν Ρόμα και Ζενίτ που δεν ήθελαν με τίποτα να συναντήσουν τόσο νωρίς στη διοργάνωση και έπεσαν πάνω στην άγνωστη Οσμανλισπόρ της Τουρκίας.

Η ομάδα από την Άγκυρα δεν προκαλεί φόβο στο άκουσμά της, ωστόσο θέλει προσοχή γιατί δεν είναι γνωστή και μπορεί να αποτελέσει παγίδα. Είναι η πρώτη της συμμετοχή στην Ευρώπη και αποτελεί ήδη μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις με την πρόκρισή της στα νοκ άουτ.

Η Οσμανλισπόρ βρέθηκε... κατά τύχη στο Europa καθώς εκμεταλλεύτηκε τον αποκλεισμό της Γαλατάσαραϊ, απ' όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα χρόνο, λόγω αποτυχίας συμμόρφωσής της με τους κανονισμούς του Financial Fair Play. Η τουρκική ομάδα αν και τερμάτισε πέμπτη στο πρωτάθλημα της χώρας της, τελικά πήρε το εισιτήριο για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Εκεί αντιμετώπισε την Ζίμπρου από τη Μολδαβία και την απέκλεισε σχετικά εύκολα με μία ισοπαλία εκτός έδρας (2-2) και νίκη με 5-0 στην έδρα της. Επόμενος αντίπαλος στον τρίτο προκριματικό γύρο ήταν η Νόμε από την Εσθονία, την οποία επίσης απέκλεισε εύκολα με δύο νίκες (1-0 και 2-0).

Στα πλέι οφ συγκρούστηκε με τη Μίντιλαντ από τη Δανία και με δύο νίκες (1-0 και 2-0) πήρε την ιστορική πρόκριση για τους ομίλου του Europa League. Βρέθηκε στον 12ο όμιλο με αντιπάλους τις Βιγιαρεάλ, Ζυρίκη και Στεάουα και ενώ όλοι την είχαν... ξεγραμμένη, έφερε τα πάνω κάτω. Με τρεις νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες (εκτός από Ζυρίχη και Στεάουα) πήρε την πρωτιά του ομίλου της! Το καλύτερο αποτέλεσμα αναμφίβολα ήταν το διπλό μέσα στο "Μαδριγάλ" κόντρα στη Βιγιαρεάλ με 2-1.

Προπονητής: Μουσταφά Ρετσίτ Ακτσάι

Η Οσμανλισπόρ δεν τρομάζει, αλλά κρύβει... παγίδες!

Από τον Ιούλιο 2015 βρίσκεται στον πάγκο της Οσμανλισπόρ ο 57χρονος Τούρκος προπονητής. Ο Ακτσάι μετράει σε 62 ματς, 29 νίκες 19 ισοπαλίες και 13 ήττες έχοντας ποσοστό νικών που φτάνει το 46.70% και διαφορά τερμάτων 100-59!

Στο παρελθόν έχει περάσει από πολλούς τουρκικούς συλλόγους με σημαντικότερο την Τραμπζονσπόρ τη σεζόν 2013-14. Όσο για το σύστημα που προτιμά; Eίναι λάτρης του 4-2-3-1. Φέτος η Οσμανλισπόρ είναι στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος με 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 14 αγώνες.

Αστέρι: Μπαντού Εντιαγέ (χρηματιστηριακή αξία: 4.250.000 ευρώ)

Η Οσμανλισπόρ δεν τρομάζει, αλλά κρύβει... παγίδες!

Είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος που πρέπει να προσέξει η άμυνα του Ολυμπιακού και αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της τουρκικής ομάδας. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός από την Σενεγάλη ήρθε στην Οσμανλισπόρ το 2015 με μόλις 350.000 ευρώ από την Μπόντο Γκλίμιτ και έχει καταφέρει να εκτοξεύσει την αξία του.

Είναι ταχύτατος με ύψος 1.80, καλή τεχνική κατάρτιση και φέτος μετράει σε 13 ματς πρωταθλήματος, 5 γκολ και 1 ασίστ. Παράλληλα στην Ευρώπη έχει παίξει σε έξι αγώνες και έχει ένα γκολ και μία ασίστ.

Γήπεδο: "Οσμανλί Στάντιουμ", Άγκυρα (χωρητικότητα: 19.626)

Η Οσμανλισπόρ δεν τρομάζει, αλλά κρύβει... παγίδες!

Περίπου 1.544 χιλιόμετρα είναι η απόσταση Αθήνα-Άγκυρα, την οποία θα κληθεί να καλύψει η αποστολή του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό με την τουρκική ομάδα. Πάντως το "Οσμανλί Στάντιουμ" που βρίσκεται στην πρωτεύουσα την Τουρκίας δεν προκαλεί τρόμο όπως άλλα γήπεδα στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα ζευγάρια των "32": Με αυτούς θα παίξουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK