Διπλό ημίχρονο, άσο τελικό

Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με γκολάρα του Εφραίμ, στην επόμενη φάση έχασε με κόκκινη τον Αστίθ και στην επανάληψη μια επική γκάφα του Βάτερμαν και ένα γκολ στο 84΄ τον λύγισαν, γνωρίζοντας την ήττα 2-1 από Αστάνα (VIDEOS)!

Διπλό ημίχρονο, άσο τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Αστάνα στην έδρα της δεν χάνει με τίποτα. Αυτό πλέον είναι νόμος, που εφαρμόστηκε με το πλέον σκληρό τρόπο σε βάρος και του ΑΠΟΕΛ! Η κυπριακή ομάδα προηγήθηκε στο α΄ημίχρονο και παρότι έμεινε γρήγορα με παίκτη λιγότερο (33΄) και δεχόταν πίεση από τους γηπεδούχους, χρειάστηκε μια γκάφα ολκής του κίπερ του για να δεχτεί την ισοφάριση(του γλίστρησε η μπάλα μέσα απ τα χέρια του μετά από εκτέλεση κόρνερ).

Για να ολοκληρωθεί η ανατροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (84΄), με τον Ντεσπότοβιτς να εκτελεί σε δύο χρόνους, πρώτα στέλνοντας την μπάλα εξ επαφής στο δοκάρι και στην επαναφορά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Η Αστάνα βέβαια προηγουμένως είχε χάσει τέσσερις ευκαιρίες με τους Μπεϊσεμπέκοφ, Άνιτσιτς και δις με τον Καμπανάνγκα.

Αν τελείωνε στο 45΄

Το πρώτο ημίωρο στην αναμέτρηση της Αστάνα με το ΑΠΟΕΛ (το άλλο ματς που είναι στον όμιλο του Ολυμπιακού) δεν επεφύλασε ιδιαίτερες συγκινήσεις όμως κάπου εκεί "πήρε φωτιά" με δύο φάσεις που έγιναν με διαφορά ενός λεπτού.

Η πρώτη ήταν καθόλα εντυπωσιακή και έφερε τους πρωταθλητές Κύπρου μπροστά στο σκορ. Μετά από μπαλιά που έγινε πίσω από τη σέντρα, ο Αλωνεύτης πήρε την κεφαλιά και ο Εφραίμ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και από θέση πλάγια αριστερά, με το δυνατό σουτ που δοκίμασε να είναι ασύλληπτο και να καταλήγει ψηλά, στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

Δυστυχώς για το ΑΠΟΕΛ, ένα λεπτό αργότερα έμεινε με παίκτη λιγότερο αφού σε μία αντεπίθεση που έβγαλε η Αστάνα, ο Καμπαμαγκά έκανε εφόρμηση προς τη μεγάλη περιοχή και στην προσπάθειά του να τον κόψει ο Αστίθ τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής θεώρησε πως ήταν σε προφανή θέση για γκολ και δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη .

Οι "δυνατές" φάσεις δεν έλειψαν πάντως και στο δεύτερο μέρος, με αυτήν του 59' να είναι χαρακτηριστική, καθώς ύστερα από ένα παιδαριώδες λάθος του γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ, η Αστάνα μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βάτερμαν έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε μία φαινομενικά εύκολη φάση για αυτόν και ο Άνισιτς έκανε το πλασέ στην άδεια από γκολκίπερ εστία για το 1-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK