Βεργέτης: "Βαριά φανέλα η Σπάρτα"

O Στάικος Βεργέτης δήλωσε πως ο Αστέρας είναι έτοιμος για τη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση, χαρακτήρισε τον αντίπαλο "βαρύ όνομα", ενώ ερωτήθηκε από τους Τσέχους μέχρι και για τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Βεργέτης: "Βαριά φανέλα η Σπάρτα"
Βεργέτης INTIME SPORTS

Αν θεωρεί την Σπάρτα φαβορί για το ματς της Πέμπτης (17/9): "Συνήθως δεν μου αρέσει να χρίζω κάποιον φαβορί πριν από ένα παιχνίδι γιατί το ποδόσφαιρο πάντα μας διαψεύδει. Βάση ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκή παρουσία η Σπάρτα είναι το πιο βαρύ όνομα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε πολύ σε αυτά τα 6 παιχνίδια του ομίλου γι αυτό παλέψαμε όλοι την προηγούμενη χρονιά να ξανά είμαστε στους ομίλους".

Όσο για ποιον παίκτη της Σπάρτα θεωρεί επικίνδυνο; "Σαφώς και υπάρχουν παίκτες επικίνδυνοι συνήθως οι επιθετικοί, έχει πολύ καλούς επιθετικούς η Σπάρτα όπως και κεντρώους που μπορούν να μεταβιβάσουν στους επιθετικούς όσο και να τελειώσουν και οι ίδιοι τις φάσεις".

Αναφορικά με το αν ο Στάικος Βεργέτης έχει ομοιότητες με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο Αρκάς προπονητής ανέφερε: "Εγώ είμαι μέλος του προπονητικού τιμ του Αστέρα εδώ και 10 χρόνια το προπονητικό η αρχική μου θέση ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης μετά βοηθός προπονητή και αναλυτής ισπανικά έμαθα παράλληλα λόγο ισπανόφωνους παίκτες που είχαμε ήξερα και την αγγλική γλώσσα και εκτέλεσα χρέη διερμηνέα του εκάστοτε προπονητή.

Πίστευα και πιστεύω για να μπορέσεις να υποστηρίξεις το έργο σου σε όποια δουλεία και να είσαι πρέπει να δημιουργήσεις βάσεις, να σε κάνουν ικανό εργάτη. Το να εξελιχτώ σε έναν άνθρωπο του ποδόσφαιρου, ο δρόμος είναι η γλώσσα, η ανάλυση που περιβάλουν το ποδόσφαιρο για να βρίσκομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Αστέρας..Αν αυτό το κάνουν και άλλοι συνάδελφοι τότε ναι μοιάζω με αυτούς και αυτοί με μένα".

Σχετικά με το τι τον φοβίζει περισσότερο οι αδυναμίες του Αστέρα ή τα πλεονεκτήματα της Σπάρτα Πράγας, ο Βεργέτης δήλωσε: "Σε οποιοδήποτε αγώνα σε προβληματίζουν και τα δυο νομίζω ότι προετοιμάζεσαι κατάλληλα αν αφήσεις το ένα από τα δυο όλοι οι προπονητές έρχονται να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες της ομάδας τους και τα καλά σημεία του αντίπαλου. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και για τα δυο. Στο γήπεδο θα αναπτυχθούν τα δυνατά μας σημεία και θα καλύψουμε τις αδυναμίες μας".

Αναφορικά με τα δυνατά σημεία του Αστέρα, ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε η ερώτηση αυτή να απαντηθεί μετά από τον αγώνα.

Σε σχέση με την εκπροσώπηση της χώρας μας από τον Αστέρα και την άνοδο στην ευρωπαϊκή βαθμολογία της UEFA, ο Βεργέτης ανέφερε: "Το σίγουρο είναι ότι το ελπίζουμε αν θα γίνει η όχι δεν το γνωρίζουμε είναι έξι παιχνίδια μπροστά ο Αστέρας εννέα χρόνια στη Super League καταφέρνει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη δεν καταλαμβάνει πολύ μέρος στα sites και στις εφημερίδες δεν έχει δημοσιότητα που του αξίζει φροντίζει ο ίδιος να στρέψει από μόνος του χτυπώντας το καμπανάκι της δημοσιότητας με την πορεία του".

Τέλος για το αν θα αποκτήσει πιο γρήγορο ρυθμό η αναμέτρηση, σε σχέση με το ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη, ο Βεργέτης δήλωσε: "Βλέποντας την Σπάρτα και βλέποντας τα δικά μας παιχνίδια, δεν θα ξεφύγει σαν μοντέλο μας ,το παιχνίδι περισσότερο θα εξαρτηθεί από ένα γκολ αν ανοίξει το παιχνίδι η όχι. Καταρχάς είναι φυσιολογικό μια ομάδα σαν την Σπάρτα να έρχεται για την νίκη και να είναι αυτή η φιλοδοξία της, έχει όνομα ιστορία πρωταθλήματα Τσεχίας έχει μέταλλο νικητή αυτό το μέταλλο το έχει αποκτήσει και Αστέρας γι αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από ήττα αυτό το έχει αποδείξει κιόλας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό ελπίζουμε να ξανά συμβεί. Σε ότι αφορά για τις αλλαγές αν θα υπάρξουν τις αλλαγές δεν τις καθορίζουν τα αποτελέσματα την καθορίζουν η ανάλυση του αντιπάλου και όχι αν χάνουμε η αν κερδίζουμε ενδεχομένως να υπάρξουν κανά δυο αλλαγές το πολύ όχι παραπάνω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK