Έκλεισαν σχολεία στο Μπιλμπάο υπό τον φόβο Ρώσων χούλιγκαν

Πάνω από 800 εκπαιδευμένοι Ρώσοι "Ultras" έχουν ταξιδέψει στο Μπιλμπάο για το ματς της Αθλέτικ με την Σπαρτάκ, με αποτέλεσμα οι Αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό. Μέχρι και γράμματα εστάλησαν σε γονείς, με σκοπό να μην πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο!

Οι "Ultras" από την Ρωσία είναι από τους πιο σκληροπυρινικούς χούλιγκαν στον κόσμο. Έχουν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια κόντρα σε Γιουβέντους, Σεβίλλη, Μάριμπορ και Μαρσέιγ, ενώ θεωρούνται κάτι σαν εκπαιδευμένος στρατός!

Δεν είναι δηλαδή οι κλασικοί οπαδοί που θα πιουν αλκοόλ ή θα κάνουν χρήση ναρκωτικών και θα προκαλέσουν επεισόδια. Πάμε με οργανωμένο σχέδιο στις έδρες αντιπάλων, έχουν γνώση πολεμικών τεχνών και έχουν ως στόχο το χάος και να περάσουν ακραία ρατσιστικά μηνύματα.

Έτσι περιγράφουν οι Αρχές στο Μπιλμπάο τη δράση τους και γι' αυτό το λόγο από το πρωί της Τετάρτης, σε ολόκληρη την περιοχή έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά πάνω από 500 Αστυνομικοί, 100 δημοτικοί αστυνομικοί και 200 σεκιούριτι!

Εκτός από τους 800... κομάντο, στο γήπεδο θα βρεθούν και 1700 φίλαθλοι της Σπαρτάκ που απλά θέλουν να δουν το παιχνίδι, με κίνδυνο να τους χρησιμοποιήσουν με σκοπό να ξεκινήσουν κάποια επεισόδια, βάζοντας τους ως... ομπρέλα.

Τόσο η Αθλέτικ όσο και οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους Βάσκους φιλάθλους να είναι προσεκτικοί και να μην απαντούν στις αντεγκλήσεις, ενώ εστάλησαν μέχρι και γράμματα σε γονείς με σκοπό να μην πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο ή να περιορίσουν τις εξωσχολικές δράσεις υπό το φόβο επεισοδίων!

Μία πόλη σε τρόμο δηλαδή...

* Η φωτογραφία είναι αρχείου.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!