Μπρος γκρεμός (Ολυμπιακός) και πίσω ρέμα (Μούρινιο) για την Μπέρνλι

Από τη μία η ευρω-πρόκληση και από την άλλη η βαθμολογική "επιβίωση" στο πρωτάθλημα. Η "λαβωμένη" Μπέρνλι είναι στριμωγμένη στα σχοινιά και όλο αυτό δεν αποκλείεται να ωφελήσει και ν' απλουστεύσει την αποστολή του Ολυμπιακού.

Μπρος γκρεμός (Ολυμπιακός) και πίσω ρέμα (Μούρινιο) για την Μπέρνλι
EUROKINISSI SPORTS

Την Πέμπτη στις 21:45 υποδέχεται τον Ολυμπιακό για το Europa League και την Κυριακή στις 18:00, σε λιγότερο δηλαδή από 72 ώρες, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 4η αγωνιστική της Premier League.

Δύο παιχνίδια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το μέλλον της Μπέρνλι στο υπόλοιπο της σεζόν και ο Σον Ντάις ψάχνει τον κατάλληλο τρόπο διαχείρισης για να έχει τις μικρότερες απώλειες.

Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας ξέρει πολύ καλά ότι τα δύο καρπούζια είναι βαριά κι ασήκωτα για τα χέρια των ποδοσφαιριστών του. Μόλις προ ημερών παραδέχθηκε δημοσίως πως το υλικό της ομάδας του δεν είναι αρκετό για ν' ανταπεξέλθει σε διπλές υποχρεώσεις, εντός / εκτός συνόρων, και στην παρούσα φάση είναι μάλλον υποχρεωμένος να επιλέξει ένα από τα δύο.

Είτε θα εξαντλήσει, με το καλύτερο δυνατό σχήμα, τις πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Europa League ψάχνοντας την ανατροπή του 3-1 που έχει ο Ολυμπιακός από το πρώτο ματς στο Φάληρο είτε θα κάνει... συντήρηση και κατόπιν θα κυνηγήσει τη νίκη στο κυριακάτικο παιχνίδι απέναντι στο "άρρωστο" σύνολο του Ζοζέ Μουρίνιο, ένα σύνολο που προέρχεται από δυο σερί ήττες (Μπράιτον, Τότεναμ) και επτά γκολ παθητικό στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος. Η Μπέρνλι άλλωστε έχει μόλις ένα βαθμό ως τώρα από το 0-0 της πρεμιέρας με τη Σαουθάμπτον κι έκτοτε δύο βαριές ήττες (Γουότφορντ, Φούλαμ), κάτι που σημαίνει ότι έχει ανάγκη από... επανεκκίνηση!

Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ο Ισλανδός Γκούντμουντσον εκτιμάται πως δεν προλαβαίνει ν' αποθεραπευτεί για την Πέμπτη, ο Γκίμπσον είναι τιμωρημένος και οι Λίντεγκαρντ, Ντεφούρ, Μπρέιντι μόνιμα απόντες λόγω μακροχρόνιων τραυματισμών.

Τι θα επιλέξει ο (κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα) Ντάις;

News 24/7

24MEDIA NETWORK