Τούχελ: "Μπορώ να θεωρούμαι οπαδός του ΠΑΟΚ"

"Έβλεπα μικρός τον ΠΑΟΚ", δήλωσε ο Τόμας Τούχελ και εξέπληξε τους πάντες στην αίθουσα Τύπου.

Τούχελ: "Μπορώ να θεωρούμαι οπαδός του ΠΑΟΚ"

Για το τέλος της συνέντευξης Τύπου άφησε ο Τόμας Τούχελ την καλύτερη ατάκα του. Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, αφού εξήγησε ότι σημασία έχουν παρόντες και όχι οι απόντες εξηγώντας γιατί άφησε εκτός παίκτες όπως ο Παπασταθόπουλος, αποκάλυψε πως μικρός έβλεπε αγώνες του ΠΑΟΚ και ξέρει την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη λίστα της UEFA: "Κάποιοι από την ομάδα των νέων δε μπόρεσαν να μπουν στην ομάδα. Πήραμε κάποιους άλλους που εντυπωσίασαν σε κάποια φιλικά".

Για τους παίκτες που δεν πήρε στην αποστολή: "Αυτό το θέμα δεν πρέπει να αναλύεται πολύ. Προτεραιότητα αποτελεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο με τη Μπάγερν, η οποία σε αντίθεση με εμάς έπαιξε την Τρίτη. Κάποιοι παίκτες ίσως δικαιούνταν ένα διάλειμμα για να ξεκουραστούν και κάποιοι άλλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους. Γνωρίζω ότι πολλοί μας προσάπτουν ότι δεν παίρνουμε το παιχνίδι στα σοβαρά. Χαίρομαι πολύ που είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιους παίκτες να δείξουν την αξία τους".

Για τον ΠΑΟΚ: "Πρόκειται για μια ομάδα με πολλή ενέργεια, με πολύ πάθος με τη βοήθεια του κοινού, η οποία εντός έδρας παίζει επιθετικά και αυτό περιμένω να το δω".

Για τον λόγο που άφησε εκτός του Παπασταθόπουλο που ξέρει την Τούμπα: "Ο Παπασταθόπουλος τις τελευταίες 68 ημέρες έπαιξε σε 15 παιχνίδια. Δε μπορούσα να τον κουράσω άλλο. Οι παίκτες που είναι εδώ έχουν σημασία και όχι οι παίκτες που λείπουν. Δεν υποτιμάμε τον ΠΑΟΚ. Χρειάζομαι φρέσκια ομάδα και αυτή τη φρέσκια ομάδα θα βάλω κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να κερδίσουμε".

Για τον Μπερμπάτοφ: "Φυσικά και δεν έχει σχέση με τον Μπερμπάτοφ πριν από 8 χρόνια, αλλά πρόκειται για έναν παίκτη που με την πάροδο του χρόνου, ίσως να έγινε εξυπνότερος. Το θαύμαζα όταν έπαιζε στη Λεβερκούζεν, έχει ασυνήθιστη αύρα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Ξέρω και τους άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ που έπαιξαν στο παρελθόν στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά δε μπορώ να γνωρίζω πως έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου".

Κατέληξε δε λέγοντας: " Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Χαίρομαι πολύ γι' αυτό, έχω αντιμετωπίσει πολύ φιλική ατμόσφαιρα. Ξέρω τον ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα, ξέρω τι μας περιμένει και βλέποντας το γήπεδο, μπορεί κανείς να διαισθανθεί κανείς τι μας περιμένει. Μικρός έβλεπα παιχνίδια του ΠΑΟΚ κι έτσι μπορώ να θεωρηθώ κάτι σαν οπαδός της ομάδας".

Κάστρο: "Θα επέλεγα Μπάγερν"

Πριν από τον Τόμας Τούχελ μίλησε ο Κάστρο, εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ.

Για το πώς εκτιμάει τον ΠΑΟΚ: "Περιμένω μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και τότε θα έχουμε την ευκαιρία για τη νίκη".

Για τον Μπερμπάτοφ: "Εχουμε παίξει μαζί. Πρόκειται για εξαιρετικό επιθετικό και άνθρωπο, αλλά από τη στιγμή που άλλαξε ομάδα δεν είχαμε κάποια επικοινωνία".

Για τις δύσκολες εβδομάδες αφού στην αρχή δεν έπαιζε: "Δεν ήταν απλό για μένα. Είμαι 10 χρόνια επαγγελματίας παίκτης και προσπαθώ κάθε μέρα να πείσω τον προπονητή μου με την απόδοσή μου".

Για τα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Μπάγερν: "Είναι σημαντικό να συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι και αφού τελειώσει, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε από την Παρασκευή στο παιχνίδι με τη Μπάγερν το οποίο περιμένει όλη η Γερμανία".

Για το ποιο από τα δύο παιχνίδια θα ήθελε να κερδίσει περισσότερο: "Θα επέλεγα το παιχνίδι εναντίον της Μπάγερν. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θέλει να την κερδίσει".

Για το τι κάνει ξεχωριστή την Τούμπα και την ανέφερε συγκεκριμένα: "Γνωρίζω την ατμόσφαιρα, είναι φανατική ατμόσφαιρα. Εχω Ελληνες φίλους και ξέρω ότι είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο. Αυτή η ωραία ατμόσφαιρα νομίζω θα φέρει ένα καλό παιχνίδι".

Για το τι τον προβληματίζει από τον ΠΑΟΚ: "Έχουμε ανάλυση βίντεο. Ο προπονητής θα μας παρουσιάσει την ομάδα του ΠΑΟΚ και το πιο σημαντικό είναι να επιβάλλουμε εμείς το δικό μας ρυθμό στον αγώνα".

Διαβάστε ακόμη:

Τούντορ: "Βασικός ο Μπερμπάτοφ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK