Είναι η υποδοχή του πούλμαν της Ζενίτ η πιο εντυπωσιακή που έχεις δει;

Δεν ξοδεύτηκαν για το τίποτα τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης προτού το λεωφορείο με την αποστολή φτάσει στο γήπεδο για τη νικηφόρα ρεβάνς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Zenit St.Petersburg's team players celebrates after scoring the opening goal during the Europa League round of 32 soccer match between Zenit St.Petersburg and Fenerbahce at the Saint Petersburg Stadium in St.Petersburg, Thursday, Feb. 21, 2019. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Zenit St.Petersburg's team players celebrates after scoring the opening goal during the Europa League round of 32 soccer match between Zenit St.Petersburg and Fenerbahce at the Saint Petersburg Stadium in St.Petersburg, Thursday, Feb. 21, 2019. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY

Η Ζενίτ έμπαινε στο δεύτερο ματς της φάσης των 32 του Europa League με ντεσαβαντάζ. Το 1-0 της Κωνσταντινούπολης, πριν από μία εβδομάδα, είχε θέσει τη Φενέρμπαχτσε σε θέση φαβορί και η ρωσική ομάδα έψαχνε την ανατροπή για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν απαγορευτικό και οι φανατικοί οπαδοί φρόντισαν ν' ανυψώσουν το φρόνημα των ποδοσφαιριστών του Σεργκέι Σέμιν πριν ακόμη βγουν από τ' αποδυτήρια και πατήσουν στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση και κατόπιν τη σέντρα του αγώνα.

Στη διαδρομή για το γήπεδο 100άδες εξ αυτών στοιχήθηκαν εκατέρωθεν του δρόμου με στρατιωτική ευλάβεια και ενόσω το λεωφορείο με την αποστολή κάλυπτε τα τελευταία μέτρα έως την κεντρική πύλη άναβαν το ένα μετά το άλλο καπνογόνα. Πομπή!

Το σκηνικό που δημιουργήθηκε ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, έμοιαζε με λάβα που ξεπηδούσε από ηφαίστειο, ένα πελώριο κύμα φωτιάς που κάλυπτε όλη την ευθεία δίπλα στο κανάλι που συνορεύει με την έδρα της Ζενίτ.

Μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την πανηγυρική υποδοχή που είχαν οργανώσει οι Ρώσοι φίλαθλοι, αφού με τα γκολ των Οζντόεφ (4') και Αζμούν (37', 75') οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν μία θέση μεταξύ των 16 κορυφαίων ομάδων του Europa League. Ενδιάμεσα ο Τοπάλ είχε μειώσει για τη Φενέρμπαχτσε, πριν από τη διαμόρφωση του 3-1.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Dmitri Lovetsky

News 24/7

24MEDIA NETWORK